Csak én vagyok ilyen "beteg", vagy vannak rajtam kívül is olyanok, akik ezt nem bírják?
Jó pár évvel ezelőtt elkezdtem tudatosan figyelni a tv-ben lévő műsorokat. /egy rossz élmény hatására/ Rosszul lettem tőle. Akkor még egyedül éltem a gyerekekkel, így könnyen megtehettem, hogy ne legyen csak dvd és olyan filmek, amiket nézhetőnek és érdekesnek tartok, no meg ami nekik való.
Ez mára megváltozott. A gyerekek megnőttek, úgy igényelték, valamint újra férjhez mentem tehát ismét lett tv. Ennek még csak 3 éve, de már most nagyon besokalltam. Esténként a fiaim a tv előtt, mivel lakásba élünk mi is a férjemmel.
Bárhová kapcsolok halál, gyilkosság, pszichopaták, rettegés. Már nincs olyan használati tárgy, nincs olyan hely amivel, és ahol még nem öltek embert. Tudom, hogy csak film, de engem megvisel. Én nem akarom, hogy az én világom ilyen legyen. Nem akarok ilyen élményeket, és nem akarok ilyen emlékeket sem.
Emlékszem még fiatalabbként tudtam úgy nézni a tv-t ahogy bárki más. Nem volt olyan thriller, se horror, ami nekem gondot okozott volna. Mára viszont minden.
Tényleg ez a normális? Tényleg ez az amit nézni kell? Csak engem zavar ez ennyire?
Nekem elég fura, hogy egy felnőtt embert ennyire megviseljen néhány krimisorozat. Jó, én krimikedvelő családban nőttem fel, nálunk a polcok is Agatha Christie regényekkel vannak tele, tévében is szívesen nézünk krimit :) De hát ez csak mese, ennyi.
Mondjuk az idejét nem tudom, mikor néztem ilyeneket tévében, neten leszedem, aztán nézem akkor, amikor én akarom. Van, aki még néz tévét?
Van van, a sok nyugdíjas, aki nem ért a számítógéphez, a betűket meg már nem látja..
Gondoltad volna, hogy a 6,8 milliárdnyi emberből a földön csak 1,8 milliárd használja az internetet?
4 éve nem nézek TV-t. nem tudom elképzelni, hogy aki nézi, mi jót lát benne...
ha gyerekem lesz, akkor sem lesz TV, najó, max készülék, de az tuti sicher, hogy ide adás nem lesz bekötve. ingyen sem kéne, más meg kifizet érte havi 10 ezreket, aztán sír, h nincs lóvéja kajára. tipikus proli...
egyszerűen zavar ami ott megy. zavar, hogy ha adás van, akkor végig kell nézni, nem lehet szakaszosan, mint itt az interneten. najó, tudom, van olyan megállíthatós ökörség, de inkább egy készüléken intézem az egészet. itt van az ölemben a laptop, nézek mondjuk egy dokut, valamit nem értek, ott a google, rákeresek, elmerülök benne, aztán újra play gomb, aztán megint mélázás :)
múltkor voltam valahol. ment a TV, de már a híradón úgy felbacódtam, hogy ki kellett mennem a szobából, mert azt hittem agyvérzést kapok. nem azt mondom, hogy mint egy amish úgy élek, mert rádióban hallgatok híreket, nézegetem a különböző hírportálokat, viszont ahogy a TVben tálalják a híreket, attól az idegbaj elkap...
nem vagyok az elkényeztetés híve, és amúgy utálom az ilyen pötsköszörűket, de előbb veszek a gyereknek ájfónt, mint hogy ebben a lakásban valaha TV adás menjen.
nem, senki sem bolond, aki kizárja azt a manipulatív zajládát, sőt, örülök, ha találkozom ilyen emberrel.
ma már nem a TV a hírek és a tudás egyetlen forrása, sőt, inkább egy nagyszerű eszköz a hatalom kezében arra, hogy az emberekkel azt hitessen el, amit ő akar, és saját szája íze szerint formálja a gondolkodásukat.
a média a 4. hatalmi ág, ezt már a társadalomkutatók is elismerik.
örülök, hogy van más választásom, és élek is vele. képtelen lennék Tv-n butult proliként leélni az életemet.
24-es
Teljesen jól leírtad azt, amit én is érzek. Én is iszonyúan fel tudom húzni magam, amikor minden pillanatban ostobának néznek.
A csillag születik és társai nem lenne rossz, ha ténylegesen arról szólna, hogy ifjú tehetségeket karoljanak föl. Azonban ott is más a helyzet. Az egyik ismerősöm megnyer minden karaoke versenyt, országosakat is, így hát jelentkezett az egyik ilyen csoda műsorba. A válogatón mondták neki, hogy ha levágatja a hosszú haját, a szakállát, és felvállalja hogy bu.i, akkor mehet, mert a karaktere úgy eladható.
E-mellett, a rengeteg sms, mert szavazzatok is egy baromság, hiszen úgyis megvan előre hogy kiből lesz a legtöbb pénz. Előre tudják, hogy kiből csinálnak győztest.
Ez is hányinger.
A híradóról nem is beszélve. A főcímek /Pl: esemény, egy rendőrautó nekigurul egy biciklinek, az tuti úgy van támadva, hogy ÁMOKFUTÓ RENDŐR KERÉKPÁROST GÁZOLT./
Minden pillanatban megy a megfélemlítés is, és a hírek csak arra valók, hogy buta emberek buta lépéseket tegyenek általa. Persze olyan lépéseket, ami azért a föntieknek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!