Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én vagyok ilyen "beteg",...

Csak én vagyok ilyen "beteg", vagy vannak rajtam kívül is olyanok, akik ezt nem bírják?

Figyelt kérdés

Jó pár évvel ezelőtt elkezdtem tudatosan figyelni a tv-ben lévő műsorokat. /egy rossz élmény hatására/ Rosszul lettem tőle. Akkor még egyedül éltem a gyerekekkel, így könnyen megtehettem, hogy ne legyen csak dvd és olyan filmek, amiket nézhetőnek és érdekesnek tartok, no meg ami nekik való.

Ez mára megváltozott. A gyerekek megnőttek, úgy igényelték, valamint újra férjhez mentem tehát ismét lett tv. Ennek még csak 3 éve, de már most nagyon besokalltam. Esténként a fiaim a tv előtt, mivel lakásba élünk mi is a férjemmel.

Bárhová kapcsolok halál, gyilkosság, pszichopaták, rettegés. Már nincs olyan használati tárgy, nincs olyan hely amivel, és ahol még nem öltek embert. Tudom, hogy csak film, de engem megvisel. Én nem akarom, hogy az én világom ilyen legyen. Nem akarok ilyen élményeket, és nem akarok ilyen emlékeket sem.

Emlékszem még fiatalabbként tudtam úgy nézni a tv-t ahogy bárki más. Nem volt olyan thriller, se horror, ami nekem gondot okozott volna. Mára viszont minden.

Tényleg ez a normális? Tényleg ez az amit nézni kell? Csak engem zavar ez ennyire?

2012. jún. 17. 22:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Hol van ez a tengernyi ember, aki állandóan Discovery-t néz, és én miért nem találkozom velük?
2012. jún. 17. 23:03
 12/33 anonim ***** válasza:
Én sem nézek tv-t már 7 éve.
2012. jún. 17. 23:04
 13/33 anonim ***** válasza:
De az a vicc, hogy amikor mondom másoknak, hogy nem nézek tv-t és újságot sem olvasok, úgy néznek rám mint valami hülyére.
2012. jún. 17. 23:05
 14/33 A kérdező kommentje:

Köszi az ötleteket. Ha véletlenül egyedül vagyok, akkor általában nem megy a tv, ha mégis akkor az ismeretterjesztő műsorokat nézem szívesen.

Az a baj, hogy azokat meg rajtam kívül nem nézi senki.

A fiaim a nappaliban nézik a borzasztóbbnál borzasztóbb "kamaszléleképítősidegesítős" sorozatokat mint dr. csont, csi, halottkémek, gyilkos elmék, már a címük is gyomorforgató.

A férjem meg szereti az izgalmasabb műsorokat, mint a Hogyan készül. Nekem a tv nem hiányzott amíg nem volt. Nem azzal van baj, hogy nem találom föl magam, mert elvagyok én itt a gép előtt is.

Piroska és a farkas. No igen. Ezen is gondolkodtam már. Hányás az összes mese amin felnőttünk. A csonkolt lábú csipkerózsika, a kannibál boszorkány aki meg akart enni két gyereket, stb.

Tényleg nem jó ez így.

A mesecsatornákban meg ahogy az egyik válaszoló is írta, elmebeteg mesék vannak. Ugyanaz a szemét, csak rajzolva.

2012. jún. 17. 23:06
 15/33 anonim ***** válasza:
11-es én 60%-ban az tat nézem :)
2012. jún. 17. 23:06
 16/33 anonim ***** válasza:
???Az tat nézed???
2012. jún. 17. 23:17
 17/33 anonim ***** válasza:

Épp a minap jöttek szóba ezek a régi mesék, hogy vajon most hányas korhatárral menne a TV-ben. Most már a Garfield is korhatáros! :D

Azért összességében a Dr. Csont jobb mint a valóvilág. Én pl. szeretem. Mármint a Dr. Csont-ot.

Nem tudtok két TV-t rakni a lakásba? Másik szoba, konyha, ilyesmi?

(Azért én is öregszem, a Fűrésznek az első részét még bírtam, a többit már meg sem próbáltam megnézni, pedig nagy horrorimádó voltam egy időben.)

2012. jún. 17. 23:21
 18/33 A kérdező kommentje:

Két tv van itthon. Az egyiken az megy ami a fiúkat érdekli, a másikat meg mi nézzük.

Igazán a kérdés főleg arra vonatkozott, hogy más hogy érez ezzel kapcsolatban. Nekem nem fontos a tv, ha lehetne mindörökre kiiktatnám az életemből.

Olyan nyugodt, és kiegyensúlyozott még sose voltam, mint amíg nem volt bekötve ez a szutyok.

Problémák voltak persze, mert egyedül két gyerekkel nem egyszerű, de azok az enyémek voltak, és nem ilyen jellegűek.

2012. jún. 17. 23:28
 19/33 anonim ***** válasza:

Szerintem túlreagálod.

Én ezeket nem tévében nézem - nagyon rossz a szinkron - , hanem letöltöm. És ezek segítségével tanultam meg anyanyelvi szinten angolul, és egy csomó mindennek utánanézek.

CSI, Bones, NCIS, Criminal Minds - mivel ezek érdekelnek, a kapcsolodó irodalom is érdekel. Ezért veszek olyan könyveket, ami anatómiáról, fizikáról, pszichológiáról, katonaságról szól.

Egyszer a Chuck-ban Morse-kóddal üzentek egymásnak, és addig nem tudtam tovább nézni a részt, amíg meg nem tanultam a Morse abc-t.

A lényeg az, hogy az embernek van egy alap beállítottsága. Aki agresszív, és ilyeneket néz, lehet, hogy agresszívabb lesz tőle, de ha valaki meg szeret tudni dolgokat, akkor csak szélesíti a látókörét. Senki nem lesz jobb, ha Discovery-t néz, vagy rosszabb, ha Bones-t. Nem változik az IQ-ja, EQ-ja, személyisége, semmi.

2012. jún. 17. 23:30
 20/33 A kérdező kommentje:

Igen azt én is érzem, hogy túlreagálom, mert emlékszem még milyen volt régen.

No de mit tudnék tenni ellene? Teljesen nem tudom kiiktatni, és a megszokás sem megy.

Tényleg nem normális /persze ha a normális fogalma arra vonatkozik, amit a nagy többség tesz/ a hozzáálláso.

2012. jún. 17. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!