Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sissi hercegnő mitől ilyen...

Sissi hercegnő mitől ilyen népszerű, és mért pont ő?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 18:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mert egy királnyő volt, és mert szép volt, és mert nem mindennapi volt, és mert lázadozott, és mert tudott magyarul, és mert kedves volt, és aranyos is volt.
2012. jún. 18. 08:11
 2/11 A kérdező kommentje:
A szépség relatív, szerintem nem olyan nagy szám, ahogy kinéz. Olvastam róla élettörténeti regényt (fiktív, de reális naplóját), és persze, volt vmi jó egyénisége, de azért engem nem annyira fogott meg. A magyarokat kb. csak Andrássy Gyula gróf miatt szerette kb., azt meg, hogy aranyos volt nem tudhatjuk.
2012. jún. 19. 01:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Pontosítanék. Nem királynő, hanem királyné volt. És sok dolog miatt szerették. Akkor mikor hozzáment Ferenc Józsefhez a politikai foglyokat szabadon engedték és tulajdonképpen minden jó hatással bíró politikai intézkedést az Ő számlájára írtak a magyarok. Egyszerűen imádták az Ő jótevő királynéjukat. Hírneve mai napig fennmaradt, mivel korának Ő volt a legmodernebb alakja. Az akkori "uralkodó asszonyok" nem lovagoltak, nem tornásztak, nem fogyókúráztak és nem tagadták meg a királyi látogatók fogadását sem. Különc volt a maga módján. De az Elisabeth című musical-ben mondták ki az igazságot róla: "Azt, hogy Ő ki volt nem árulja el könyv, se film se jó tanár. Ha többet akarsz tudni róla ajánlom neked: Hamann, Brigitte - Erzsébet királyné című könyvét.
2012. aug. 20. 18:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ, amely az előzőnél tartalmasabb volt. Valóban királyné. Egyébként nem szeretnék elmerülni a témában, csak nem tudtam, miért pont őt szeretik. Mesefilm sorozat is van róla, de láttam egy részletét, és abban nem sok realitás volt.
2012. aug. 20. 18:27
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Hát igen kedves volt mindenkivel és igen kivételes ember volt...én is nagy rajongója vagyok :)
2012. szept. 29. 07:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi.
2012. szept. 29. 12:37
 7/11 Törpicur Łove válasza:
66%
Ez egyszerű: azért népszerű mert a bajor otthonából liberális eszméket hozott magával és ezt a császárságra akarta húzni. Szerintem amúgy abban az időben nagy dolog volt, hogy valaki szembeszállt az anyósával és a véleményeket figyelmen kívül hagyva úgy élt ahogyan akart még egy ilyen befolyásos ember feleségeként is. Nekünk magyaroknak pedig különösen kedves a magyar imádata miatt, illetve hogy neki köszönhetjük a kiegyezést. Neki és Andrássynak :)) Ez kettejük szövetsége volt.
2014. febr. 21. 21:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi, jogos. De készültek róla mesefilmek, könyvek, és nem magyarok tollából.
2014. febr. 22. 17:14
 9/11 anonim válasza:
0%

NEM NÉPSZERŰ MERT én CSAK MOST

HALLOK RÓLA ELŐSZÖR

:P

2014. jún. 6. 22:23
 10/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem a te ismereted adja a kánont. :D
2014. jún. 6. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!