Sissi hercegnő mitől ilyen népszerű, és mért pont ő?
Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 18:56
1/11 anonim válasza:
Mert egy királnyő volt, és mert szép volt, és mert nem mindennapi volt, és mert lázadozott, és mert tudott magyarul, és mert kedves volt, és aranyos is volt.
2/11 A kérdező kommentje:
A szépség relatív, szerintem nem olyan nagy szám, ahogy kinéz. Olvastam róla élettörténeti regényt (fiktív, de reális naplóját), és persze, volt vmi jó egyénisége, de azért engem nem annyira fogott meg. A magyarokat kb. csak Andrássy Gyula gróf miatt szerette kb., azt meg, hogy aranyos volt nem tudhatjuk.
2012. jún. 19. 01:29
3/11 anonim válasza:
Pontosítanék. Nem királynő, hanem királyné volt. És sok dolog miatt szerették. Akkor mikor hozzáment Ferenc Józsefhez a politikai foglyokat szabadon engedték és tulajdonképpen minden jó hatással bíró politikai intézkedést az Ő számlájára írtak a magyarok. Egyszerűen imádták az Ő jótevő királynéjukat. Hírneve mai napig fennmaradt, mivel korának Ő volt a legmodernebb alakja. Az akkori "uralkodó asszonyok" nem lovagoltak, nem tornásztak, nem fogyókúráztak és nem tagadták meg a királyi látogatók fogadását sem. Különc volt a maga módján. De az Elisabeth című musical-ben mondták ki az igazságot róla: "Azt, hogy Ő ki volt nem árulja el könyv, se film se jó tanár. Ha többet akarsz tudni róla ajánlom neked: Hamann, Brigitte - Erzsébet királyné című könyvét.
4/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ, amely az előzőnél tartalmasabb volt. Valóban királyné. Egyébként nem szeretnék elmerülni a témában, csak nem tudtam, miért pont őt szeretik. Mesefilm sorozat is van róla, de láttam egy részletét, és abban nem sok realitás volt.
2012. aug. 20. 18:27
5/11 anonim válasza:
Hát igen kedves volt mindenkivel és igen kivételes ember volt...én is nagy rajongója vagyok :)
6/11 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi.
2012. szept. 29. 12:37
7/11 Törpicur Łove válasza:
Ez egyszerű: azért népszerű mert a bajor otthonából liberális eszméket hozott magával és ezt a császárságra akarta húzni. Szerintem amúgy abban az időben nagy dolog volt, hogy valaki szembeszállt az anyósával és a véleményeket figyelmen kívül hagyva úgy élt ahogyan akart még egy ilyen befolyásos ember feleségeként is. Nekünk magyaroknak pedig különösen kedves a magyar imádata miatt, illetve hogy neki köszönhetjük a kiegyezést. Neki és Andrássynak :)) Ez kettejük szövetsége volt.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi, jogos. De készültek róla mesefilmek, könyvek, és nem magyarok tollából.
2014. febr. 22. 17:14
9/11 anonim válasza:
NEM NÉPSZERŰ MERT én CSAK MOST
HALLOK RÓLA ELŐSZÖR
:P
10/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem a te ismereted adja a kánont. :D
2014. jún. 6. 23:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!