Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet, hogy ezért is népszerű...

Lehet, hogy ezért is népszerű a "mamahotel"?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy cikket arról, hogy a mostani 20-30 évesek sokkal tovább laknak együtt a szüleikkel, mint az idősebbek annak idején. (Ez gondolom inkább azokra jellemző, akiknek amúgy is jó a viszonyuk a szüleikkel. Mert akiknek nem, azok alig várják, hogy elköltözhessenek otthonról.) Az, hogy így olcsóbb az gondolom egyértelmű.

De én arra gondoltam, hogy talán az is lehet az oka ennek, hogy rájöttek arra, hogy

1. csak a szüleikben bízhatnak

2. csak a szüleikre számíthatnak.

Tehát lehet, hogy azért nem akarnak önálló életet maguknak, mert rájöttek arra, hogy senkiben sem lehet megbízni? Én is ez a korosztály vagyok, és ha magamból indulok ki, akkor is ezt látom. Már annyian vertek át, hogy nagyon nehezen bízok meg valakiben. A szüleimben pedig még sosem csalódtam, és mindig számíthattam rájuk. Mi a véleményetek?

2012. ápr. 10. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Én nem vagyok híve ennek. Sokkal értelmesebb lenne, ha idős baráti társaságok összeállnának és saját maguknak alakítanának ki privát idősek otthont, ha nem bírják az esetleges kisebb nyugdíjbevételeikkel fenntartani a családi házakat.

A fiatal generációt hagyni kell, hogy a sajátját fejlessze és ki tudjon bontakozni.

Ha normálisan szorgalmas emberek pár generáción át eredményesen dolgoznak akkor az új generációnak nincs lakásproblémája.

Én is fogok tudni a gyerekeimnek venni saját lakást, mert az előttem felmenők is hagytak értéket maguk után. Ez nem jelenti, azt, hogy a se@@e alá van téve. A mai viszonyok között nem teszem ki annak a saját gyerekemet, hogy egy ócska külföldi bank rabszolgája legyen.

Így mamahotel néven meg egy kicsit betegnek is tűnik a dolog. Telnek az évek és az ambiciózus fiatalok helyett háziállatot csinál a kedves mama.

2012. ápr. 10. 15:23
 2/3 A kérdező kommentje:

A kifejezést nem él találtam ki.

Jó amit írtál, de nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy nem bíznak meg senkiben, ezért nem akarnak elköltözni otthonról, és egy relatíve idegennel összeköltözni.

2012. ápr. 10. 15:50
 3/3 A kérdező kommentje:
* nem én
2012. ápr. 10. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!