Nálatok is pofákat vágnak a boltban, ha 10ezressel fizetsz?
Ezzel engem is fel tudnak húzni. Pláne, ha előtte vettem ki az automatából a manit, és nem ad ki, csak 10-20 ezreseket.Egyszer kis híján össze is vesztem egy pénztárossal a CBA-ban, mert nehezményezte, hogy "mindenki ekkora pénzekkel fizet."Én meg: "Ne engem szidjon, mert az automata csak ekkora címletekben ad, különben is, fizetnem KELL vele, vagy itt, vagy máshol, tehát muszáj felváltaniuk." Egy kolléganőmnek meg pofátlanul azt javasolta egy pénztáros, hogy vegyen ki kisebb címleteket.
A "másik oldalról" még annyit, hogy én is voltam eladó és nálunk a pénztárban mindig volt elég apró, hogy vissza tudjunk adni. A vevőt ki kell szolgálni, és nem pofát huzigálni, mert akkor máshova megy vásárolni.
Igen, most először gondoltam arra, hogy nem megyek be többet, van elég más bolt. Minden nap ide járok, és nem naponta 10ezressel (pedig jó lenne :), sőt volt, hogy nem tudtak visszaadni és a pontgyűjtő kártyán lévő pontjaimat vásároltatták le velem, mert máshogy nem tudtuk megoldani. Akkor én sem vágtam pofákat. Nekem meg honnan kellene tudnom, hogy aznap én vagyok az ötödik a nagy pénzzel, fizetésnapon mégis mit csináljon az ember??
Az a baj, hogy tényleg be kell menni valami boltba, hogy fizetni tudjak a 10ezressel, mert csak ilyen nagy címletet ad ki az automata. Nem 20 Ft-os bélyeget akarok venni meg két kiflit, de ez is előfordulhat, mert könyörgöm, azért veszek ki pénzt, hogy venni tudjak valamit.
A bankkártyás fizetésnél meg a többi sorban álló forgatja a szemét, hogy mennyi ideig tart, és nem lehet mindenhol kártyával fizetni, pl. kis boltban, pékségben, vagy ha apró kell kávéautomatába, parkolóórába.
Nem tudom, miért hiszik, hogy direkt ki akarok szúrni velük, azért viszek nagy pénzt oda??? Már csomószor előfordult, hogy inkább a L...-be vagy a drogériába mentem be, mert ott nem tekintenek ellenségnek, hanem tudják kulturáltan közölni, hogy bocs, kicsit várni kell a visszajáróra.
Normális boltos felkészül erre. Nálam is volt, hogy nem tudtak visszaadni a szomszéd boltban, akkor elvittem hitelbe. Igaz, ismertek.
Később viszont dolgoztam én is pénztárosként, ott például értelmesen csinálta a tulaj, fizetésnapok környékén berakott plusz egy köteg 5 meg 2 ezrest a kasszába, így nem volt ilyen probléma. Nem értem, sok boltos miért képtelen erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!