Hogy lehet feldolgozni, mit lehet mondani egy fiatal halálos betegnek?
Nem család,hanem jó barát,bizalmas,és egyben közvetlen munkatársam súlyos beteg.Még bejár dolgozni,mellettem ül,beszélgetünk sokat,de még mindig nem tudom mit tudnék mondani.Csak meghallgatni tudom,utánanézünk mi is a következő vizsgálat,alternatv módokat keresgélünk.Aztán következő fájdalmas vizsgálat vagy műtét után aggódunk érte,keressük,de nem tudunk mit csinálni.
Hazugság azt mondani hogy minden rendben lesz.
De mégis mit lehet mondani? Olyan tehetetlen vagyok,vagyunk.Legalábbis én annak érzema magam,nem egy egyszerű munkatárs,hanem az évek alatt jó barát is lett.
30 alatt vagyunk mindketten
"Nem törödött bele hogy meghal,nem fogadja el,küzd"
Azt nem mondanám, hogy "küzd", inkább igyekszik az egészet letagadni, kiszorítani a tudatából, mert nem akarja rettegéssel/önsajnálattal tölteni a hátralévő néhány hónapját. Nyilván a legjobb, amit te tehetsz, az is az, hogy nem kezded látványosan sajnálni, meg nem próbálsz "alkalomhoz illő" dolgokat mondani, mint valami filmben, hanem úgy viselkedsz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.
az a szomorú, hogy ezen egyetlen barát se tud könnyíteni. akkor se, ha tereled a figyelmét, akkor se, ha biztatod, vagy ha nyitott vagy a halál témában. Kegyetlenül hangzik de sajnos ezzel neki kell megbírkóznia, a dolgot neki kell elfogadnia és belátnia, hogy ha a születése előtt azt kérdezték volna, hogy ha választhat, melyiket szeretné:
- sosem születik meg, nem érez majd fájdalmat, örömet, nem kell korán meghalnia, egyszerűen nem is fog létezni
vagy
- megszületik, 30 valahány évet él és ezalatt lehet boldog, szomorú, szerelmes, vidám, utazhat, szórakozhat,tanulhat, dolgozhat....
biztos az utóbbit választotta volna. ha ezt belátja, ezzel megbarátkozik, akkor nem lesz olyan nehéz... egyébként pedig rohadt nehéz és ezen senki nem tud segíteni!!!!
16:52
Így van, és általában a legjobban az bosszantja ezeket az embereket, hogy körülöttük az emberek elfelejtenek normálisan viselkedni. Pedig szeretnék viszonylag normálisan folytatni az életüket, amíg csak lehet.
Én írtam a gomba témát. Szerintem ez egy marha nagy szerencsejáték. Nem jelentheted ki egyértelműen, hogy semmit nem ért, mert valakinek használt... Úgyanígy nem lehet más alternatív gyógymódokra sem rámondani ezt, mert ha valakinek csak kicsit is segített a gyógyulásban, akkor már nem baromság!
Rengeteg a lehetőség, a probléma az, hogy kevés az idő, hogy megtalálja valaki a számára jót. Valamit ki kell választani és próbálkozni, aztán vagy sikerül vagy nem, de legalább megpróbálta!
Barátnőm anno C-vitamin kúrát kapott, hihetetlen mennyiségű vitaminnal, több ezer mg-ket kapott napi rendszerességgel. Sokaknak ez is bejött, neki nem. Sajnos ez egy ilyen dolog, de ettől még nem lehet kijelenteni, hogy "ez egy rakás sz*r". Választani kell valamit és hinni benne. Lehet hogy valakinek nem jött be, de neki be fog. Ez olyan, hogy nekem semmilyen fájdalomcsillapító nem hat fejfájásra, csak is az aspirin. Valakinek meg pont az nem.
20:05
Az ún. "természetes gyógymódok" nem hatásosak. Ha azok lennének, akkor a kórházakban is alkalmaznák, orvosok is felírnák őket.
Másrészt viszont a hatástalan készítményeknek is van placebohatásuk. Jót tehet a betegnek, ha azt hiszi, hogy még tehet valamit a gyógyulásáért.
"Reményt ad a betegnek, bízik a gyógyulásában adott készítménytől!"
Ezért lehet visszaélni vele. Mondjuk literenként több ezer forintos csodavizet árulva. Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy "mivel reményt ad, bármi jöhet".
Deutériumos (mentes?,nemtudom hirtelen) viz is j,nem csodaszer,de beilleszkedik a speciális diétába.
Ami persze szinte megfizethetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!