Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Facebook önbizalom romboló?

A Facebook önbizalom romboló?

Figyelt kérdés
2012. jún. 7. 10:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%

Hanem ha valaki kitesz egy szuper portfóliót magáról és rájössz hogy te olyan sose leszel.. szép meg minden.. meg Egyiptomról képek, hogy ott járt.. milliós nagyságrendű villa olyanoknak akik sohasem tanultak, többször buktak még ma is a második osztályt járják középsuliban.. ilyenekre kb..

Erer a legjobb szó az IRIGYSÉG, nem pedig az önbizalomrombolás.

2012. jún. 7. 10:55
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

Én önbizalomrombolásra inkább azt tudnám mondani h ha kiteszel magadról(v más rólad) 1 képet és esetleg lefikázzák.Nah az önbizalomromboló.De az h ki hol járt...hát nem tom.Nálam az nem veri ki a biztosítékot.

Viszont mondok mást:Egyes emberek nem gazdagok annyira mint amit a facebookon próbálnak a nagyközönséggel elhitetni.Felvesz kölcsönt,beválltja 1000-be és abba hentereg.V esetleg a haverja mercije előtt pózol stb stb.Vannak emberek akik szeretik többnek v hiper szuper menőnek mutatni magukat a facebookon közbe ez messze nem így van.

Nem véletlenü van az h az internetten az lehetsz aki akarsz lenni.

2012. jún. 7. 11:16
 13/19 anonim ***** válasza:

10:26

"Hanem ha valaki kitesz egy szuper portfóliót magáról és rájössz hogy te olyan sose leszel.. szép meg minden.. meg Egyiptomról képek, hogy ott járt."

Tudod, kik szoktak egyiptomi képeket feltölteni? Na kitalálod-e?

És kitalálod-e, a gazdagok milyeneket szoktak? :)))

2012. jún. 7. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:

11:16

Aki feltölt magáról egy olyan képet a fb-ra, amitől azt várja, hogy majd EZÉRT (tehát amiatt, hogy a fb-ra töltött fel akármilyen képet) menőnek tartják, arról maga ez a tény sok kellemetlen dolgot elárul, általában annyit, amennyit nem tud kompenzálni az, amit a kép ábrázol, bármit is ábrázol.

Szóval a fb-profil egy őszinte műfaj, általában visszafelé sül el ott az emberek minden kísérlete arra, hogy a valóságosnál pozitívabb színben tüntessék fel magukat.

2012. jún. 7. 16:13
 15/19 anonim ***** válasza:
62%

Kifordítja az embereket önmagukból szerintem, mindenki azt nézi hogy mások hogy ítélik meg őt, közben elfelejti, hogy általában a közösség ítélete olyan szerepbe zárja, amely mindenkinek "jó" csak neki nem.

Boldog nem lesz senki attól, hogy másoknak megfelel.

Ha befelé fordulunk és megtaláljuk magunkba, hogy mi az, amire igazán vágyunk és amit szeretünk, akkor nem mások véleménye fogja gyurmázni az önbecsülésünket, elkezdődhet a tartalmas kommunikáció. Amire lehet, hogy hatékony eszköz volna.

2012. jún. 7. 16:45
 16/19 anonim ***** válasza:
11%

16:13

Sülhet el rosszul is v nem.Aki nem annyira tartja az ottani ismerősökkel a kapcsolatot v csak 1-2 emberrel...arról nem tudják h mi az igazság.Példának okáért vegyük csak az általam előbb említett pénzben fentrengős képet.Hihetik (mondhatom)h örököltem v nem írok semmit.Közben a pénz hitelből van.

1 másik példa, egész nyáron gyakorlok 1 1kezes fekvőtámasz lenyomására,mikor már képes vagyok rá kb lenyomok 1-et 1 kép erejéig.Vagy 2X ráülök 1 BMX-re ugratok vele egyet 1 extrémebb pozícióban(addig fényképeztettem magam míg meg nem tetszik a kép v jobban nem mutatok rajta).Feltöltöm a legjobb képet.A facebookon mindenki azt fogja hinni mekkora arc vagyok közben lehet még 1X meg nem tudnám csinálni amit a képen.

Vagy 1 3.-ik példa:1X befizetek 1 poinball matchre.(bérelek cuccot minden).kiposztolom mindenhova h pointball 4ever meg hasonló.Lefényképezkedek beöltözve égbe mutató puskával és máris "menőbbnek" hisznek.Ha nem is írnak a kép alá semmit, páran elkezdenek irgykedni h ennek milyen jó az élete,azt csináll amit én csak szeretnék.1 szóval 1 teljesen fals képet állítok fel ezzel magamról.Lényegében minden én vagyok mind megtörtént velem,de valahol mégis hazugság az egész.

Persze ennek szinte semmi értelme.Hülyeség az egész,de tele van az oldal ilyen és ehhez hasonló műmájerekkel,akik ezen élvezkednek.

2012. jún. 7. 16:47
 17/19 anonim ***** válasza:

16:47

"Aki nem annyira tartja az ottani ismerősökkel a kapcsolatot v csak 1-2 emberrel...arról nem tudják h mi az igazság."

Dehogynem. Ugyanis aki egy pár hétig értő szemmel tanulmányozta a fb-t, az a helyén tudja kezelni azt, amit ott lát. Elmondom egyszerűen: ha látod, hogy valaki olyan képet töltött fel, hogy tengerparton van, arról sejtheted, hogy csak 1-2-szer volt tengerparton pár napig, vagy egy évet spórolt, vagy hitelt vett fel arra, hogy végre láthassa a tengert. Aki tengerpartos képpel nyomul, arról sejthető, hogy viszonylag szegény. Aki londoni képeket tölt fel, az meg pincér Londonban. Aki egyik hónapban Londonban, a másik hónapban Berlinben, a harmadik hónapban Kuala Lumpurban tartózkodik, az nem egzotikus képet tölt fel, hanem valami egyszerűt.

Aki nagyon sok olyan képpel rakja tele a fb-t, hogy családi körben, kertben ünnepel stb., az általában szegény, így meg sem próbál az anyagiakra büszke lenni, hanem "családos emberként" akarja megmutatni magát, vagy haveri körben.

A legmenőbbek vagy nincsenek fb-n, vagy nem töltenek fel képet, vagy ha feltöltenek, az valami igazolványkép-szerűség, vagy valami nagyon egyszerű kép (pl. áll az illető a szobában a könyvespolc előtt).

"Vagy 1 3.-ik példa:1X befizetek 1 poinball matchre.(bérelek cuccot minden).kiposztolom mindenhova h pointball 4ever meg hasonló."

Erről beszélek. Ha naponta csinálod, nem tartod annyira fontosnak, hogy képeket posztolj róla.

Ezért mondom, hogy a fb őszinte műfaj, nem lehet vele csalni.

2012. jún. 7. 18:51
 18/19 anonim ***** válasza:

16:45

A tartalmas kommunikációra már régebben feltalálták az élő beszédet, a levelet és a telefont. A fb egy játék, nagy közös faliújság, brigádnapló, ilyesmi.

2012. jún. 7. 18:53
 19/19 anonim ***** válasza:

"meg Egyiptomról képek, hogy ott járt.. milliós nagyságrendű villa olyanoknak akik sohasem tanultak, többször buktak még ma is a második osztályt járják középsuliban.. ilyenekre kb.."

Aki kirakja az utazásait FB-ra, az a büdös életben sehol máshol nem volt. Én minden évben elutazom vmi igazán drága helyre, amit a legtöbb ember nem engedhet meg magának, és nem teszem ki FB-ra. Akinek erre van tárhelye/türelme/ideje/kedve, az nem is járt sehol, csak mutogatni akarja, h egyszer mégis.

2012. jún. 23. 03:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!