Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rossz anyagi körülmények...

Rossz anyagi körülmények között felnőttek, élők, nektek ebből nincs elegetek? Hogy élitek meg? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok. Világ életünkben a szegények közé tartoztunk. Most is diákmunkából és ösztöndíjból éldegélek, bár nem albérletben, hanem bejárok. Nem az a baj, hogy kajára nem telik, mert hál istennek az mindig van és ez a fontos, csak annyira jó lenne pl havi szinten ruhákra és egyebekre is költeni. Kicsi korom óta rothadásik hordom a cipőim vagy addig, amíg nem irtó gázak, bár sokszor még akkor is. Most is szétnéztem a szekrényemben és olyan jó lenne venni pár felsőt, nadrágot stb. Ebben a félévben ilyenekre max 4000 ft-ot költöttem, amiben 2 melltartó, 1 olcsóbb póló és pár zokni és fehérnemű volt + egy arckrém (de az is az olcsóbb fajta). Már kezdek belefáradni. Nézem a csinos, csilli-villis kis csajokat és azon töprengek hogy én miért nem? Én mióta tudok diákmunkákat vállalok, de most abból sincs valami sok. Gyerekkoromban is sulikezdés előtt mentünk el vásárolgatni és ennyi. Mái napig nem merek költeni ilyenekre mert lelkiismeret furdalásom van hogy lehet máshol jobb lenne ez a pénz. Van 3 nadrágom amit kb 3-1 éve vettem. Vagy csak nekem hiányzik ez néha? Csak lányból/nőből vagyok, gondolom ilyenkor azért jön ez fel. Jó, ott a turi. Én is szoktam néha betérni de már ott is akkora drágaság ban néhol hogy ihaj.. Meg túl sok sikerélményt még nem nyújtott nekem sajna. Hasonló helyzetben lévők, ti hogy vagytok ezzel? Hogy oldjátok meg?

20l

2012. jún. 6. 14:36
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Huh, hát 23 éves lány sajnálom :( Hát, úgy tűnik ez tényleg ilyen csapdaféle. Engem is csúfoltak általánosban, de szerencsém volt, mert középiskolába hasonló kiváló anyagi helyzetűek közé kerültem. nagyon remélem hogy kapok még idén munkát és jobb lesz, legalábbis könnyebb. Érzelmileg meg most minden lehúz. nincs barátom, mert ugye a legtöbb srác is a jó megjelenésre bukik, diákmelóba nem hívtak, vizsgaidőszak van és a f@szom ki van már mindennel. Itthon is csak azt hallgatom hogy ha (most megyek majd féléves gyakorlatra) majd oda járok, szépen ki kell öltözni, ott adni kell magamra stb (bár még nem tudom hova megyek). Meg vegyek már egy normális cipőt, de ne sportcipőt blabla. Jó, csak miből? Most az összes pénzem a nyelvvizsgába ölöm amit sikerül megspórolnom. Az elmúlt 10 évben 1 nyaram volt mikor nem dolgoztam, akkor is csak azért mert 1-2 nap után nem hívtak többet. Nincs ezzel gond, mert értékelni megtanultam szerintem a dolgokat, csak pont azok szólnak le és közösítenek ki akiknek k.va könnyű volt minden és a mercit is alátolták.. Hát, legalább úgy érzem egészséges vagyok. Bár ki tudja.. :S
2012. jún. 6. 16:13
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi is csórók voltunk. Mikor elvégeztem az egyetemet (nagyon jó eredményekkel), nehezen találtam értelmes melót. Ma is éhbérért dolgozom, de van egy tündéri feleségem és reménykedem, hogy jobb lesz majd valamikor.

Másrészt, igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. egészséges vagyok, van reményem, hogy jobb lehet. Mindig tudok enni. Van, akinek a kaja is problémát okoz. Vannak ismerőseim, szerető családom. Ez akkora érték, ami sokaknak nem adatott meg. Sokan fizetnének érte, hogy velem cseréljenek.

Mindenesetre fel a fejjel. Ne aggódj, a mekiben mindig van üresedés :D

2012. jún. 6. 16:32
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D De mérnők (legalábbis benne van a nevében) vagy mi leszek majd egyszer, remélem a meki csak a bölcsészeknek jut (aki esetleg ismeri a viccet, az érti XD) De ha jobb nincs, hát legalább az legyen :D
2012. jún. 7. 11:30
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

10. vagyok. Mekiről annyit, hogy tényleg be lehet kerülni, de nem akármikor és rohadt keveset fizet. Engem felvettek, megcsináltam minden papírt amit kértek, aztán alá kellett írnom egy papírt, hogy nincs eltitkolt betegségem. És akkor esett le, hogy nem közöltem, hogy sokízületi gyulladásom van, ami nagyon sok esetben gyógyíthatatlan..így nem vettek fel mégse és kidobtam egy csomó pénzt. (cipő, tüdőszűrő, erkölcsi blabla..)

Azóta sokkal jobb állásom van, és áldom az eget, hogy bekerültem, de pl lakótársam egy éve keres munkát, és a mekibe se hívták vissza.

2012. jún. 7. 11:39
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
előző: * áldom az egyet, hogy NEM kerültem be a mekibe akart volna lenni :)
2012. jún. 7. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!