Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rossz anyagi körülmények...

Rossz anyagi körülmények között felnőttek, élők, nektek ebből nincs elegetek? Hogy élitek meg? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok. Világ életünkben a szegények közé tartoztunk. Most is diákmunkából és ösztöndíjból éldegélek, bár nem albérletben, hanem bejárok. Nem az a baj, hogy kajára nem telik, mert hál istennek az mindig van és ez a fontos, csak annyira jó lenne pl havi szinten ruhákra és egyebekre is költeni. Kicsi korom óta rothadásik hordom a cipőim vagy addig, amíg nem irtó gázak, bár sokszor még akkor is. Most is szétnéztem a szekrényemben és olyan jó lenne venni pár felsőt, nadrágot stb. Ebben a félévben ilyenekre max 4000 ft-ot költöttem, amiben 2 melltartó, 1 olcsóbb póló és pár zokni és fehérnemű volt + egy arckrém (de az is az olcsóbb fajta). Már kezdek belefáradni. Nézem a csinos, csilli-villis kis csajokat és azon töprengek hogy én miért nem? Én mióta tudok diákmunkákat vállalok, de most abból sincs valami sok. Gyerekkoromban is sulikezdés előtt mentünk el vásárolgatni és ennyi. Mái napig nem merek költeni ilyenekre mert lelkiismeret furdalásom van hogy lehet máshol jobb lenne ez a pénz. Van 3 nadrágom amit kb 3-1 éve vettem. Vagy csak nekem hiányzik ez néha? Csak lányból/nőből vagyok, gondolom ilyenkor azért jön ez fel. Jó, ott a turi. Én is szoktam néha betérni de már ott is akkora drágaság ban néhol hogy ihaj.. Meg túl sok sikerélményt még nem nyújtott nekem sajna. Hasonló helyzetben lévők, ti hogy vagytok ezzel? Hogy oldjátok meg?

20l

2012. jún. 6. 14:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Visszagondolva inkább tanultam belőle, én annak a K.M -nek nem lettem volna a helyében, aki aztán megkapta a rossz hírt :( Azóta sem mertem utánanézni, ki győzött, a betegség vagy ő? Sokat tett, hogy akkor elsuhant mellettem a halál gondolata.

Mi is szegények voltunk, igaz, mertünk babát vállalni, de mindig filléreznem kell hónap végére :(

2012. jún. 6. 15:08
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Mikor még iskolás voltam velem is ugyan ez volt, sokáig csak egy fekete pólót hordtam mert nem volt más, és mivel itt-ott összeszedett ruhákba jártam tiszta fiúsan néztem ki. Sokáig nem tudtam ruhák téren mi számít normálisnak, és féltem bármilyen munkába kezdeni mert az volt az első gondolatom hogy biztos kiröhögnek meg kicikiznek mert napokig ugyan abba vagyok..Most már szerencsére javult a helyzet, és igyekszem így is megtalálni az aranyközéputat, hogy tudjak ruhát venni, de ne kelljen sokat költenem rá. De így se vásárolok sokat, sőt. Turikba járok főleg, ha tudok akkor kilósba, nagyon jól szoktam járni vele. New Yorkerbe, H&Mbe meg azért járok hogy megnézzem mik az akciósok. Topjaim vannak onnan 900ért, max 1500ért, gatyám 2500ért, és ez még nagyon is olcsó..de csak mert turikban nem igen találtam nadrágot sose ami jó lenne rám, csak egyetlen egyet (abba is bele volt címkézve hogy H&M). Szóval én ezt így oldom meg. Most már szerencsére van annyi ruhám hogy válogathatok hogy mit szeretnék felvenni, nagyon sokáig ezt se tehettem meg.
 13/25 A kérdező kommentje:
Pont ez a kérdés és a gond, hogy a régi tönkremegy de újra nincs pénz.. És nem 1-2 darab pótlására, hanem majdnem hogy az egész pótlására. Csak most úgy belegondoltam milyen jó is lenne ha lenne .. :) Bár szerintem annyira bennem van ez a félre teszegetés hogy nem költenék havi szinten erre. na mind1.
 14/25 anonim válasza:
100%

Ismerős, általánosban csúfoltak és kiközösitettek mert nem voltak menő ruháim. Azóta felnőttem és jól keresek de ez örök seb marad bennem.

22/N

2012. jún. 6. 15:09
 15/25 anonim ***** válasza:
50%

Hú, én néha úgy érzem belebolondulok. Én régen minden héten új ruhákat vettem, most meg tegnap voltam vásárolni, mert utoljára tél elején vettem magamnak pár meleg felsőt.

Régen 10ezret elköltöttem, most meg 6000 ft miatt fáj a szívem. Borzasztó... 17L

2012. jún. 6. 15:10
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden a pénz,és a ruha.Hiába van mindkettő,én ennél szarabbul nem éreztem magam soha mint most.Padlón vagyok érzelmileg,egyedül érzem magam,sokszor arra gondolok miért is kellett megszületnem.Sok mindenkiben csalódtam,és szerintem soha nem fogok találni egy megfelelő társat.
2012. jún. 6. 15:16
 17/25 anonim ***** válasza:
63%

10. vagyok

16-os: én átérzem. Állandóan szingli vagyok, holott egy okos csinos lány vagyok, de valahogy elkerül a szerelem, e melett a családommal sincs családi viszonyom. Szóval egyedül vagyok mint a kisujjam :(

2012. jún. 6. 15:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Anyám egyedül nevelt fel, mondanom sem kell volt pár mostoha apuci, a gyerekkorom a pokol volt. Én nem járhattam magánórákra mint a többiek, nincs nyelvvizsgám, se diplomám. Diákhitelből nyögöm a tanulmányaimat. Jelen pillanatban egy büdös fillérem sincs. Ennek köszönhetően, mivel 8 ezret nem tudtam befizetni, nem vhettem fel vizsgatárgyakat, ergó évem csúszik. És ez nme az első alkalom már.

Munkám nincs, volt, de mindig pár hónapos alaklmi. Próbálok, de semmi. Sokszor már az öngyilkosság fordult meg a fejemben, mert ezt érzem, hogy egy nagy szar vagyok. Tudod, sokan nem azt nézik, hogy így nőttem fel ezért nem tartok sehol, hanme azt hogy 23 évesen sehol nem tartok, de gáz. Nem is szoktam elmondani hogyan nevelkedtem, szégyelem, azt is ahol éltem.

Jelenleg a bátyámnál élek, mert pár hónapja nincs megint munkám, mint általában. A pofám majd leszakad, mert nem tudok semmibe belefizetni, de ő mondta nem kell, csak nyugodtan költözzek oda, de ott sem maradhatok örökké, nincs hozzá pofám. Végig jártam az egész város, vittem önéletrajzot és semmi.:(

23 évesen a srácok rám sem néznek, mert nem járok csirivili felsőkben csak farmer meg sportcipő.

Szóval utálom az életet, mint a sz_rt, és nem látom a kiutat. Szegénynek születtem, így bűnhődjek amig élek.

És a vicc az, a gimiben is végig 4,5-4,6 -es tanuló voltam és ennyire jutottam. Ott tartok, hogy heti 7 napból 1 elmegy, a maradék 6 mély depresszió. Viccet félre téve, ez komoly.

Nem tudom mit kellene tennem.

2012. jún. 6. 15:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Én most rengeteget fogytam, és hirtelen minden régi ruhám nagy lett rám.

Muszáj volt újakat venni, de nem sokra futotta.

A munkahelyemen elég kínos ez, főleg, hogy elvárnák az elegánsabb öltözködést, de egyelőre örülök, ha van két-három farmerem, amit tudok váltogatni. Kiskosztümről álmodni sem merek. Jön a nyár, és még csak rövidebb/vékonyabb nadrágom sincs.

De én is úgy vagyok vele, hogy ez legyen a legnagyobb bajom az életben.

2012. jún. 6. 15:24
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, hogy anyám leszarja hogy mi van velem meg a tesómmal. Nem szép ezt mondani, de bár ne ő lett volna az anyám, ettől bármi csak jobb lehetne.

Az evésről meg annyit, ha kapok egy szelet sütit, egy pohár kólát az nekem már karácsony. Volt, hogy 2 szelet kenyeret osztottam be 2 napra. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Tudod milyen remek érzés, maikor csak feküdnél egész nap, mert olyan éhes vagy, hogy fáj a fejed, hányingered van?

23 éves lány voltam

2012. jún. 6. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!