Miért vagyok ekkora idióta?
Előre is elnézést, ha egy túlságosan bunkó hangnemet ütnék meg.
Arról van szó, hogy én már utálom magamat és utálom ezt az egész környezetet is, ami körülvesz. 17 éves lány vagyok és 12 éves koromig minden jó volt és nekem még az eszem a helyén volt.
Aztán 13 éves koromtól arrafele belesodródtam a velem egykorú társadalom örvényébe: cigi,pia,iskolai tanulás elhanyagolása. Hamarosan 18 éves leszek, a télen pontosabban, és most már nyár van, én meg arra ébredtem a közelmúltban, hogy a nagybetűs életbe fogok lépni hamarosan ( télen leszek 18 éves ), viszont az eddigi életemnek köszönhetően, erősen nyugtalanító érzés uralkodik el rajtam minden nap és minden órában, azzal kapcsolatban, hogy mit fog hozni a jövő.
Az egyik gond az, hogy a környezetem miatt egyszerűen szinte lehetetlen volt más szórakozási lehetőséget találnom. Sajnos én nem elégedtem meg azzal, hogy szorgos kislány legyek és tanuljak, viszont ez részben azért is volt, mert szinte mindenkinek körülöttem csak ezek a “ menő “ dolgok voltak fontosak ( buli, cigi, pia ) és szinte senkihez sem kerültem volna közel, ha nem lépek ki a jókislány szerepből. Viszont mostmár minden megfog változni, mindenki a saját talpára kellesz álljon és lesz aki autószerelőként fog megjelenni az osztálytalálkozón, viszont én szeretném eltörölni, kompenzálni és jóvátenni azt, amit idáig tettem, valamint egy jó életet szerezni, férjet, karriert, stb.
Mit gondoltok, van esélyem ? ( köszi, hogy elolvastátok )
Ne haragudj de szerintem fogalmad sincs róla hogy milyen a nagybetűs ÉLET. Most talán kezd derengeni hogy az iskola nem tart örökké és egyszer majd nem lesz opció hogy a padra borulsz és 45 perccel megtoldod az estét de ez elenyésző. Amíg nem szembesültél vele hogy talán évekig munkanélküli leszel, hogy többdiplomás, nyelveket beszélő polihisztorokkal kell megküzdened egy gyári szalagmunkáért is és hogy az állam elvárja hogy 0 jövedelemből is fizesd az 5-6 ezer ft-os TB hozzájárulást, addig csak hiszed hogy gáz van, de nem tudod.
A buli, cigi, pia nagyjából semmit nem jelent. Bölcsész, színháztörténész nővérem mai napig buli, cigi, pia életmódot folytat de ettől függetlenül hasznos és megbecsült tagja a társadalomnak, stabil párkapcsolattal, reális jövőképpel. Az égvilágon senkit nem érdekel hogy cigizel és piálsz 17 évesen. Be vagy szorulva a középiskolás nyomorba és azt hiszed hogy ez az életed csúcspontja, pedig nagyon nem.
Ez nem az a világ ahol a jó kislányokat mindenki szereti, a rosszakat pedig kiátkozzák és nem is az a lényeg hogy legyél jó hogy aztán minden jóság amit tettél, visszaszálljon rád.
A lényeg hogy bevalld magadnak hogy mit akarsz és ne féld elvenni azt.
A kedves, rendes lányokból nem lesz sikeres, karrierista, max egy kirakatfeleség egy sikeres, ambiciózus férfi oldalán de mindkét esetben arról van szó hogy kihasználják őket és azért dolgoznak keményen hogy mások tündökölhessenek.
Ha később le akarod nyűgözni a múltadból ismert embereket (bár ez szerintem hülyeség) akkor ne hazudtold meg magad azzal hogy 4 évég csak játszottad a szabad szellemű bulizós lányt és most átvedlesz valami melegszívű tiszta életű dögunalommá.
Az emberek nem azért viselkednek rendesen és a normának megfelelően mert ettől jutnak előbbre az életben hanem annak ellenére hogy így hátrányba kerülnek azokkal szemben akik képesek átlépni a finomkodáson és a másokkal való végletes együttérzésen.
A tanulást semmiképp se hagyd abba! Még évekig elhúzódhat a válság és a képzelten, gyakorlattal nem rendelkező fiataloknak szinte semmi esélyük munkát találni. Amíg tanulsz, védve vagy.
Senkivel se utáltasd meg magad,nem tudhatod hogy később mivé válik az illető.
Ne építsd másokra a jövődet. Ne aszerint válassz iskolát, szakmát hogy a legjobb barátnő, leghelyesebb srác hova jelentkezik.
Van egy ima: Uram, adj erőt, hogy elfogadjam azt, amin nem tudok változtatni. Bátorságot, hogy változtassak azon, amit tudok. És bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget.
Függetlenül vallási vonatkozásától ez egy kiváló életszemlélet. A legtöbb ember arra pazarolja az energiáit hogy megváltoztathatatlan múltbéli eseményeken rágódik és ettől csak még kilátástalanabbnak látja azokat a dolgokat amiket még megváltoztathatna. Ha meg tudod különböztetni a kettőt, az már nagyon jó.
Nem tudod eltörölni hogy eddig züllöttél, de te döntesz hogy ezentúl a bulizás mellett hagysz annyi életerőt magadban hogy egy kicsit a jövővel is foglalkozz.
Határozott esélyed van rá! Bízz magadban! Önkritikus tudsz lenni: tisztán, pontosan rálátsz önmagadra, biztos helyesírással, kifejezően írsz - intelligens vagy, többet, jobbat akarsz, csak viharosabb volt a serdülésed, mint sok másé (ebben azért nem voltál egyedül: ismeretes jelenség, előfordul).
Jó, hogy ilyen reális képed van a helyzetedről. Mostmár, a szorongás helyett (ami szintén természetes és érthető, sőt: pozitívum) nézz előre. Lehetőségeid minden irányban vannak (a tanulásra gondolok). Keresd meg őket és láss neki. Kevesen olyan bátrak és őszinték önmagukhoz, hogy bevallják: sok mindent nem így kellett volna. Ez már alap a változáshoz és változtatáshoz. Neked biztosan sikerülni fog! Sok energiát hozzá!.
1. és 3. válaszoló - köszönöm
2. válaszoló - köszönöm a hosszú és kemény választ, nagyon sok hasznos dolgot írtál és az életszemléletedet ( amit az utolsó részben fejtettél ki ) bölcsnek tartom
4. válaszoló - köszönöm neked is az őszinte választ és sokat segített, hogy leírtad ezt
6. válaszoló - neked nagyon köszönöm a bíztatást, jó tudni, hogy végre reális képem van önmagamról, valamint a pozitív szavak is sokat segítettek. köszönöm még1x !
6-os vagyok:
A záró kommented méginkább megerősítette bennem, amit éreztem már: intelligens vagy - és ez garancia a jövőre. Hidd el, az intelligencia - amit személy szerint legtöbbre becsülök az emberekben - valódi "varázspálca". Használd önbizalommal és sikerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!