Láttatok már embereket magában beszélni az utcán?
Hali:)
Igen. Hangosan beszélt, nevetett, magyarázott, az éjszakai élményeit osztotta meg "velünk".
Aztán jobban megnéztem és láttam, hogy valami izébe mondja valakinek és nem is "nekünk"!:D
Igen. Van egy nő a városban, aki azzal a busszal járt mindig, amelyikkel én, mindig mutagatott, vitatkozott vkivel.
A másik meg mindig azt mondja, hogy "jöjjön már a buszunk, ugye?" Aztán ha ránézek, akkor kinyitja a táskáját, belenéz egy szatyorba majd összecsukja a táskáját. És ezt így percenként ismétli.
Egyre többet. Érdekes, de többségük fiatal. És soknak valami drót is lóg az egyik füléből. :DDD Nem szoktam azt figyelni, hogy miket beszélnek. Nem tartozik rám... :)
dellfil
Én rendszeresen összefutok egy fazonnal, aki egész nap csak a várost járja és beszél magában. Úgy néz ki mint a mikulás, csak vékonyabb és ballonkabátot hord. Egyetlen mondatfoszlány ragadt meg tőle: "ott lesztek kifeszítve!"
De engem is néztek már bolondnak, mert headsettel beszélgettem valakivel.
Jaj, nem is egyszer! Nem csak ott, hanem járműveken is! Egyre több zakkant embert látni. Néha vicces, néha inkább tragikus.
Egyszer a barátnőmmel egy utcát kerestünk. Jött egy középkorú nő, aki ilyesmit mondott nevetgélve:" Hess, hess innen, te szemtelen pasi!" Azt hittük, előttünk beszélt valakivel, és ez csak "utóhatás". Megkérdeztük, tud-e segíteni. De nem. Az utcát nem ismerte, de utána még kétszer elismételte nekünk a "hess, hess" szöveget.
A házunkban / lakik egy harmincas, skizofrén pasas. Mivel az ilyen betegeknek különböző téveszméi és hallucinációi vannak, és több szomszédtól tudom, hogy sajnos nem mindig veszi be a gyógyszereit, mondanom sem kell, hogy nemegyszer látom sétálgatni az utcán, céltalanul, mindig ugyanúgy öltözve, hangosan nevetve, gesztikulálva, dumálgatva...Egyszer a lépcsőházban jött fel a lépcsőn, mondta a magáét: "Az egyiknek a feje fáj, másiknak a nyaka, minden fáj, ennyi hülye s...fejet, b...d meg!" Sajnálom őt, mert amúgy egy értelmes és jóképű pali...
Máskor meg a Nyugatinál ment előttem egy nő, jó hangosan ordibálva a semmibe: "Mit nézeeel?!! Ne nézzéééél!!Éljen Magyar Köztársaság! Éljen Afrika!" stb. Félelmetes volt.
Egy 60 körüli pasas meg az Örs vezér téren flangált anno a Sugár áruház környékén. Az is dumált magában meg beszólogatott az embereknek. Mindig a katonaságot emlegette. Egyik alkalommal a nagymamámmal jártunk arra és a nagyinak ilyet szólt: "Te sem voltál katona? Neem? Pfejj!" és köpött egyet.
Most ezek jutottak eszembe, meg vannak tömegközlekedéses történeteim is, ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!