Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Volt iskolában roma barátod?

Baranyi kálmanné kérdése:

Volt iskolában roma barátod?

Figyelt kérdés
MILYEN volt a kapcsolatotok
2009. jún. 30. 10:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%

nagyon erős túlzás lenne barátnak nevezni, de volt általánosban egy csaj, akivel dumáltam meg hülyéskedtem néha, havernak mondható esetleg, de állandóan kért tőlem dolgokat (telefonálni a mobilomról, csokit, rágót, leckét másolni, súgjak neki dolgozatnál, kölcsön pénzt, stb) és kitaláltam, hogy csak vmiért cserébe kapja meg: pl ha technika órán ő csinálja meg nekem a dolgokat akkor odaadom a matekházit:D vagy ha elküldi a fenébe a fiú osztálytársaimat, akik a bugyim színéről érdeklődtek, akkor kap egy csokit vagy ha elviszi helyettem a balhét a suliban, akkor kap pár ezer forintot (jó, tudom, szemét voltam, de ő is:D)

amúgy de elég kezelhetetlen volt a csaj, néha nagyon durván viselkedett, máskor meg tök aranyos volt

már 4 éve nem hallottam róla, pedig kíváncsi lennék mi lett belőle, leérettségizett-e...

2009. jún. 30. 11:06
 2/17 anonim ***** válasza:
77%
Nekem általános iskolában volt, de nem járta ki a nyolcadikat, mert elment gyereket szülni.
2009. jún. 30. 11:29
 3/17 anonim ***** válasza:
58%
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy örültünk neki, hogy elment, mert akit csak tudott terrorizált és amit csak tudott lenyúlt.
2009. jún. 30. 11:30
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Nekem egy érdekes álltalános iskolai évfolyam társam volt. Teljesen cigány volt, de olyan családból ahol apuka segédmunkás volt anyuka meg takarítónö, de dolgoztak és egy régi de tiszta házban éltek.

A lány olyan tehtséges volt, hogy az ö festményei rajzai voltak mindenhol az iskolában, szinte kitünö tanuló volt és felvették a müvészeti gimnáziumba. ès a szülei nem engedték, egy évre rá gyereket szült azóta már nem is egyet. Egy régi házban laknak, a férje szintén segédmunkás. Azt mondhatom nem putrisok, és dolgoznak is, de sajnáltuk a lányt, mert ez egy óriási lehetöség volt a számára.

2009. jún. 30. 11:45
 5/17 anonim ***** válasza:
88%
3 is volt, mind a hárommal barátok voltunk, nagyon rendes, kedves emberek voltak. Nem voltak gazdagok, de nem az a "putris, ingyenélő" típus volt egyikse. A giminkbe már egy darab roma se járt, ott nem volt cigány barátom.
2009. jún. 30. 11:54
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
Nekem majdnem a osztály negyede az volt!Jol kijöttem velük igaz néha némelyikel össze akaszkodtunk dehát milyen egy gyerek lázado korba!?Amugy a leggtöbbje érdekes modon becsületes volt inkább kértek minthogy elopták volna!És érdekes modon a 8 romábol csak egy nem járta végig az iskolát ö azt hiszem börtönben henyél a többinek családja munkája van ezért nem értem miért is általánositsák öket!?
2009. jún. 30. 12:08
 7/17 anonim ***** válasza:
78%
Nekem vannak nagyon jó roma barátaim nem igazán azok az ingyenélő típusok jól kijövök velük. Suliban is vannak azokkal is kijövök. Van egypár csaj akinek nagyobb a szája mint a feje de egy két szó és befogják. Nekem nincs velük bajom. Sajnálom hogy másoknak nincs jó tapasztalatuk róluk.
2009. jún. 30. 12:17
 8/17 anonim ***** válasza:
92%
volt egy lány, nem voltunk barátnők, de azért kedveltem őt, semmi bajom nem volt vele. Másodikban egymás mellett ültünk, mivel a tanitónő mellé ültetett. Sajnos tetves lettem, és mint kiderült a lánytól kaptam el ezeket az élősködőket. Miután sikerült kiirtani a hajamból a tetveket, anyukám beszélt a tanitónővel, hogy ültessenek máshova. Természetesen a tetvek miatt, se nekem se anyukámnak nem volt semmi baja ezzel a lánnyal, egyszerűen nem akartuk, hogy megint az élősködőkkel kelljen küzdeni. Sajnos se a lány, se az anyukája nem értették meg a problémánkat, azt hitték a romaságukkal van a gond, pedig szó sincs erről! Hatalmas botrány lett belőle, végül a lányt átvitték egy másik iskolába, azóta semmit se tudok róla.
2009. jún. 30. 12:27
 9/17 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos ma a tetű nép betegség ,még a tiszta fejbe is meg terem.Buszon,villamoson ,játszotéren bárhol el kaphatod .Van a gyogyszertárba ilyen tetű meg előző,amivel havonta egyszer belehet kenni a fejet.
2009. jún. 30. 13:07
 10/17 anonim válasza:
84%

valóban...amugy angilába az angol kölyköknél van egy olyan hónap mikor teljes tetű invázió van az egész iskolába.. ott gazdag - szegény.. angol - akár más nemzetiségű ugyanugy tetves.

amugy most járok középiskolába.. lassan befejezem.. de nekem is vn roma barátnőm.. és igen őt mere barátnőmnek hívni. nagyon tiszta, rendes, jól öltözött, igaz nem azo a hű de gazdagok.. de nem ingyn élők. tanulása is megfelelő és nem mondhtatnám, hogy a mi iskolánk amolyan gyűjtő féle lenne.. mert közgazdasági és elég kemény. lényeg a lényeg h ő nem él abba a tipikus cigány környezetbe és a szokásokat is elhagyta.

Romákba is van normális, akik tudnak eymás mellett békésen élni, és vannak a putrisok akik elől tapasztalatból mondom h menekülni kell mert még az 5éves kisrác meg a 40 éves apja is megerőszakolna ha tehetné. ugy hogy fajtája válogatja.

2009. jún. 30. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!