Nem parasztság az utcán dohányozni és alkoholt inni?
Olyan undorítóak az emberek, komolyan nem értem. Rengeteg úriembert látok egy sörösdobozzal a kezében vígan sétálgatni az utcán. Az is lehet, hogy sietnek. De a sör kell. Mintha nem létezne a szomjoltásra kitalált víz(vagy a cukros izék - nem tudom mit szerettek.), csak úgy iszik az alkoholt. Most komolyan; nem akkor iszunk alkoholt amikor este jó hangulatban beülünk/leülünk valahova? A barátokkal? Vagy párkapcsolati kudarcnál fogni egy üveg Royal Vodkát? De az, hogy MERT MELEG VAN és mert SZOMJAS VAGYOK csak úgy elővenni a zsebből egy doboz sört az utcán...nevetséges.
A másik. Hányni tudnék az ilyen bárhol cigarettázó emberekéktől. Én is dohányzom, de nem az utcán ahol bármelyik szerencsétlen terhes nő és az éppen tüdőrákra hajlamos Pistike beszívhatja! És annak mi értelme van? Milyen hangulata van csak úgy rágyújtani? Amikor rohansz a világban és oda sem tudsz figyelni? Nem. Igen is akkor kell dohányozni/alkoholt fogyasztani amikor hajlandó vagy időt szánni rá, és nem csak úgy mellékesen valami közben.
Az tök oké, hogy lepontoztatok, komolyan sértődés nélkül, de tényleg szeretném, ha valaki válaszolna arra a kérdésre, hogy mit kellene csinálnom, hogy ne kelljen állandóan az előttem menők füstjét szívnom? Az utóbbi pár hónapban például ingázom, és amikor leszállok a vonatról (nem Mo.), mindenki azonnal rágyújt, mert a vonaton tilos volt, még bent a pályaudvaron, a tömegben. Mégis miért kutya kötelességem nekem is szívni? De Budapesten is nagyon sokszor ez van, ha forgalmasabb utcán mászkálok. Én nem akarok senkit feljelentgetni, csak elkerülni szeretném a füstöt, de az van, hogy nem lehet.
???
(Ja, kedves utolsó, nem tudom, neked miből van az orrod, mert az enyém aztán minden, csak nem kiemelkedően érzékeny, de általában akkor is észreveszem, hogy tőlem öt méterre rágyújtott valaki, ha a hátam mögött van, és nem látom. Az meg nem érv, hogy a városban úgyis szmog van, ez olyan, mint ha azt mondanád, mindegy, hogy sportolsz-e, ha egészségesen eszel, vagy fordítva, minegy, hogy egészségesen eszel-e, ha sportolsz. Mindenen lehet rontani is meg javítani is.)
Ne hozzanak törvényt, ne tiltsák, nem ez lenne a cél, meg hogy valaki jól meg legyen büntetve, hanem az, hogy minél kevesebben dohányozzanak, és főleg minnél kevesebben kényszerüljenek arra, hogy önhibájukon kívül beszívják. És igenis ha szétnézel, akkor a dohányreklámok betiltása és a dohányzás korlátozása elég jelentős különbséget okozott már eddig is mondjuk a tizenöt-húsz évvel ezelőtti állapotokhoz viszonyítva, tehát szerintem igenis érdemes ezen picsogni.
A dohányzás azért nehogy már az evéssel legyen egy kategória, hadd ne kelljen már húszmillióadszor felsorolni, amit mindenki unásig hallgatott.
Az embereknek néha kell egy kis rugdosás, hogy változtassanak a rossz szokásaikon, nekem is kell (akinek nem, az leszokik magától is). És például akik azt gondolják, hogy az utcán nem zavarnak senkit a füstöléssel, azok nem ártana, ha tudnák, hogy de, zavarnak. Nekem amúgy égetett már lyukat kedvenc dzsekimbe ilyen hadonászós utcai flegmadohányos, úgyhogy kérek engedélyt rinyálni, de ha nem adsz, akkor is fogok. Senki nem az én véleményemtől fog megváltozni, de az én véleményem történetesen elég sok máséval is egyezik, és úgy már egész más a helyzet.
Mellesleg arrogánsnak te is arrogáns voltál velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!