Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem parasztság az utcán...

Nem parasztság az utcán dohányozni és alkoholt inni?

Figyelt kérdés

Olyan undorítóak az emberek, komolyan nem értem. Rengeteg úriembert látok egy sörösdobozzal a kezében vígan sétálgatni az utcán. Az is lehet, hogy sietnek. De a sör kell. Mintha nem létezne a szomjoltásra kitalált víz(vagy a cukros izék - nem tudom mit szerettek.), csak úgy iszik az alkoholt. Most komolyan; nem akkor iszunk alkoholt amikor este jó hangulatban beülünk/leülünk valahova? A barátokkal? Vagy párkapcsolati kudarcnál fogni egy üveg Royal Vodkát? De az, hogy MERT MELEG VAN és mert SZOMJAS VAGYOK csak úgy elővenni a zsebből egy doboz sört az utcán...nevetséges.

A másik. Hányni tudnék az ilyen bárhol cigarettázó emberekéktől. Én is dohányzom, de nem az utcán ahol bármelyik szerencsétlen terhes nő és az éppen tüdőrákra hajlamos Pistike beszívhatja! És annak mi értelme van? Milyen hangulata van csak úgy rágyújtani? Amikor rohansz a világban és oda sem tudsz figyelni? Nem. Igen is akkor kell dohányozni/alkoholt fogyasztani amikor hajlandó vagy időt szánni rá, és nem csak úgy mellékesen valami közben.

2012. máj. 25. 14:15
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
57%

Egyrészt az a doboz sör lehet alkoholmentes is, de ha nem az, akkor is sokkal egészségesebb (tele van B vitaminnal), mint az ételszínezékkel megfestett cukros vizek. Ilyen üdítőket én ugyanúgy nem árulnék 18 éven aluliaknak, mint alkoholos italt!

Egyébként sem értem, te azt figyeled egy fél óráig, ha valaki kezében egy italos dobozt meglátsz, hogy vajon mi lehet benne?

Gondolom bősz támogatója voltál annak is, hogy a kocsmákból száműzzék a dohányzást! Aki addig nem ment be egy ilyen helyre, szerintem az ezután sem fog.

Egy dohányos meg egész nap nem bocsát ki annyi káros anyagot, mint egy autó egy kilométer alatt!

2012. máj. 25. 15:23
 22/33 A kérdező kommentje:
Igen, nyilván megállok a nagy sietségben és fél óráig követek egy embert hogy megfigyeljem, hogy milyen doboz van a kezében! Előkapom a símaszkot és a fekete latex ruhát a zsebemből és követem egy darabig.
2012. máj. 25. 16:11
 23/33 anonim ***** válasza:
Az illemszabályok szerint durva hiiba az utcán rágyújtani, vagy alkoholt fogyasztani. De ameddig az emberek 75 százaléka a legalapvetőbb illemszabályokat sem ismeri, emiatt zavarban vannak ugyan, de akkor sem néznek utána, inkább dacosan odavágják "kit zavarok vele?" addig ne várj semmit..
2012. máj. 25. 16:23
 24/33 anonim ***** válasza:
42%
Azokra, akik nem rég leszoktak vagy épp leszokóban vannak a dohányzásról egyetlen szippantás mások cigifüstjéből is nagyon rossz hatással lehet pszichésen. Aki ilyen helyzetben van, az biztos érti, hogy miről beszélek. Már csak ezért is illik arrébb menni, ha az ember rágyújt.
2012. máj. 25. 16:25
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Amellett, hogy parasztság még undorító, visszataszító is. Az oké, hogy igyunk alkoholt, de úgy ahogy Te írtad. Figyelj, én meg mondom őszintén, 17 éves leszek júniusban de elő-elő fordult, hogy egy nyári focizás alkalmával este elmentünk 1 haverhoz (ital lerakatos) és megiszogattunk egy-két üveg sört, mellette jókat beszélgetve. Meg a nagyobb focimeccsekre én is készülök sörrel, de ennyi. Utcán nekem égne le a pofám, ha egy ismerős meglátna piával a kezemben...

Dohányozni pedig egyáltalán nem dohányoztam de nem is akarok.

2012. máj. 25. 17:16
 26/33 anonim ***** válasza:
Hajnali egykor hajtányverseny közben, a Szabadság hídon, ásványvizet igyunk?
2012. máj. 25. 18:20
 27/33 anonim válasza:
Milyen cigid van ? Adj már egy szálat!
2012. máj. 25. 20:09
 28/33 anonim ***** válasza:
6%

Azoknak, akik szerint "lehet szólni, ha zavar": amikor megyek az utcán, és előttem valaki fújja a füstöt, meg lóbálja a kezében a cigit úgy, hogy még csak a saját perifériás látómezőjében sincs benne, és megelőzöm, hogy ne kelljen folyamatosan szívnom, de ott megy előtte tíz lépéssel a másik, és az is fújja, előtte meg a harmadik, most akkor mit kéne csinálnom, hogy ne kelljen szagolnom őket? Ha már megelőztem őket, akkor nem zavar, mert nem megy rám. Meg különben is, menjek oda MINDHEZ? Mert ha már utolértem, akkor joggal kérdezi, hogy miért pont ő dobja el, miért nem az előtte menő...

És ez a szituáció igenis gyakran előfordul, egy csomó ember csak megy a vakvilágba, laza csuklómozdulattal lóbálva a csikket, amivel egy óvatlan pillanatban bármikor megégetheti azt, aki túl közel "sodródik" hozzá a tömegben. Persze ilyen kérdésekre mindig csak tökéletesen lelkiismeretes, mindig félrevonulós, gyerekdetektoros dohányosok válaszolnak, de ettől függetlenül szerintem igenis van létjogosultsága ennek a kérdésnek.

Aki szerint meg ó, a szabad levegőn nem is érezni, az már olyan erős dohányos, hogy az ő orra valóban nem szúrná ki, de most mondom, egy egészséges emberé igen, akár öt-tíz méterről is simán.

Szerintem utcán dohányozni egy kategória az utcán köpködéssel vagy vizeléssel. Durva civilizálatlanság, zavarja a többieket (akik büdösnek érzik), és veszélyezteti mások egészségét. Az nem mentség, hogy egy adott országban vagy városban ez normálisnak számít, Delhiben például derékig körbe van sz.rva minden épület, valamiért mégis minden épeszű ember úgy gondolja, hogy talán mégiscsak jobb lenne változtatni valahogyan ezen a szép népszokáson.

2012. máj. 27. 02:33
 29/33 anonim ***** válasza:
Jelentsetek fel minden utcán dohányzót és minden sörösdobozos embert.Vagy menj oda és verd ki a kezéből.Akkor majd nem zavar. Nehogy véletlen annyira lóbálja a kezét,hogy pont belédnyomja.
2012. máj. 27. 11:50
 30/33 anonim ***** válasza:

"Aki szerint meg ó, a szabad levegőn nem is érezni, az már olyan erős dohányos, hogy az ő orra valóban nem szúrná ki, de most mondom, egy egészséges emberé igen, akár öt-tíz méterről is simán. "

Én írtam a szabad levegőst, köszönöm szépen nem vagyok dohányos, sőt soha életemben rá nem gyújtottam, de te biztos jobban tudod :)

2012. máj. 27. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!