Nem parasztság az utcán dohányozni és alkoholt inni?
Olyan undorítóak az emberek, komolyan nem értem. Rengeteg úriembert látok egy sörösdobozzal a kezében vígan sétálgatni az utcán. Az is lehet, hogy sietnek. De a sör kell. Mintha nem létezne a szomjoltásra kitalált víz(vagy a cukros izék - nem tudom mit szerettek.), csak úgy iszik az alkoholt. Most komolyan; nem akkor iszunk alkoholt amikor este jó hangulatban beülünk/leülünk valahova? A barátokkal? Vagy párkapcsolati kudarcnál fogni egy üveg Royal Vodkát? De az, hogy MERT MELEG VAN és mert SZOMJAS VAGYOK csak úgy elővenni a zsebből egy doboz sört az utcán...nevetséges.
A másik. Hányni tudnék az ilyen bárhol cigarettázó emberekéktől. Én is dohányzom, de nem az utcán ahol bármelyik szerencsétlen terhes nő és az éppen tüdőrákra hajlamos Pistike beszívhatja! És annak mi értelme van? Milyen hangulata van csak úgy rágyújtani? Amikor rohansz a világban és oda sem tudsz figyelni? Nem. Igen is akkor kell dohányozni/alkoholt fogyasztani amikor hajlandó vagy időt szánni rá, és nem csak úgy mellékesen valami közben.
Ha egy teljesen kultúráltan viselkdő normális ember alkoholt iszik az utcán, azzal nem árt senkinek. Amíg nem részeg, nem kötekszik másokkal, nem büdös, nem pisál/rókázik össze mindent, addig semmi bajom vele.
A dohányzás már egész más téma, hiszen az nem csak arra az emberre van hatással, aki csinálja, hanem ha mellettem rágyújtanak, akkor én is kénytelen vagyok belélegezni, az én hajam és ruhám is gusztustalan szagú lesz.
Utcán szeszesitalt fogyasztani a legtöbb helyen szabálysértés. Ezt leszámítva nekem nincs vele bajom, ha épp nem két liter kannás bort tölt magába, hogy teljen a nap... igazság szerint, úgy a városban sörözve sétálgató embert én még nem is láttam.
A dohányzás pedig akkor zavar, ha tiltott helyen csinálják vagy eldobálják a csikket. Nem dohányzom és nem szeretem a cigifüstöt, de ha valaki az utcán rágyújt nem zavar. Arrébb állok, távolabb megyek tőle, egyébként szintén nem túl jellemző, hogy az emberek cigivel a szájukban lófrálnának, általában megállnak egy nekik tetsző helyen, távolról ki lehet őket szúrni és "biztonságos távolságban" elkerülni.
Én azt megértem,hogy valakit zavar.De akkor tényleg vagy szól,vagy fogja magát és arrébb sétál.
Olyat senki ne mondjon,hogy fúú kénytelen belélegezni.Persze,akkor kényzelen ha se nem szól,se nem megy arrébb.De ez már a saját hülyesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!