Hogy néz ki egy tipikus magyar ember? Mik a jellegzetes vonások?
Köszi, hogy írtál! Nem írtad, hogy konkrétan milyen arcvonásokról ismered fel a magyar nőket! :)
Én (is) úgy tudom, hogy a lengyelek, ukránok, horvátok állnak genetikailag legközelebb a magyarokhoz.
erre a kérdésre azért nem könnyű válaszolni...aki pl. az Alföldön nőtt fel és többnyire alföldi arcokkal találkozott annak az alföldi ember vonásai tipikusan "magyarosak" és pl. a dunántúli emberek arcai idegenek számára....míg aki a DUnántúlon nő fel annak a dunántúli arcok a tipikusan "magyarosak"....
meg hát alapból is, a magyarságon belül az összes európai rasszok képviseltetve vannak, sőt, néhány nem európai (ázsiai, mivel onnan származunk) rassz is....
szerintem inkább egyfajta mentalitás kérdése ez...tipikus viselkedés, mint tipikus vonások a jellemzőek
Én sem tudom megfogalmazni, de én is felismerem a magyarokat. Bár én a legtöbb embert felismerem legyen férfi, nő, olasz, spanyol, francia, amerikai stb-stb.
Simán képről is tudom sokszor akkor is ha nem látszik rajta annyira. Ha megszólal akkor meg nyilván :)
Az amerikaiakhoz képest (legalábbis a rendesebbjéhez képest) a magyarok (főleg a nők) valahogy "parasztosan" néznek ki. Hiába van rajtuk drága holmi nem tudják viselni, vagy nem is tudom. Látszik, hogy magyarok. Én is magyar vagyok és semmi gondom a többiekkel de szerintem enyhén szólva nem hozzuk ki magunkból a maximumot :)
Köszönöm a véleményeket!
Először a 19:43-asra reagálnék:
A magyarok nem Ázsiai eredetűek! Ez téves! Ázsiában is jártak. A Kárpát-medencéből indultak el (őshaza!) és a Kárpát-medencébe tértek vissza.
Ezt bizonyítják itthon talált régészeti leletek, pl.:
* 40000 éves nyelvbedugós furulya (csak a magyarok használtak ilyet!),
* 18000 éves "Gravetti" nyílhegy,
* a bajóti Jankovich-barlangban talált székely-magyar rovásírásos pálcavég (i.e. 18000-20000),
*tatárlakai amulett és agyagtáblák (i.e. 7500-8200): székely-magyar rovásírás van rajtuk!
Amit az iskolában tanítanak erről, az hazugság, csakúgy mint a finnugorelmélet (a finnek nekünk annyira nyelvrokonaink, mint az angoloknak az albánok)!
A finnugor-emléletet Paul Hunsdorfer (Hunfalvy Pál) találta ki osztrák hatásra. Szintén ez az ember volt az, aki a Szentkatolnai Bálint Gábor által összegyűjtött magyar rovásírásos emlékeket elégette.
Ha már előtérbe kerültek az öltözködési szokások:
*Az amerikai western csizmát elsőként az 1930-as évektől készítették kivándorolt magyarok a hun-magyar lovascsizma hatására.
* A háromnegyedes sarkos cipő,
* az alsó fehérnemű,
* a gomb is magyar eredetű.
* A parfüm szintén: az elsőt Erzsébet anyakirálynőnek, Nagy Lajos királyunk édesanyjának készítették rozmaringból, zsályából és levendulából (ill. alkoholból) ezeknek a növényeknek a gyógyhatása miatt.
a 19:43-as vagyok....
igen, olvastam erről az elméletről, h kárpát-medencei autochton nép, többek közt sumer eredetű! mondjuk úgy, ezeket a tényeket nem lehet tagadni, de nem ilyen egyszerű a képlet. ez a magyarságnak egy része csak. tehát mondjuk úgy a köznép. de pl. a fejedelmi osztály (Attila, Árpád) az viszont hun eredetű, belső-ázsiai. ez alatt nem mongolokra, hanem turániakra gondolok, akik fehér emberek. akkoriban mongolok nem voltak nagyon elterjedtek. igaz, olyat is hallottam h a sumerek is turániak voltak. mondjuk azt sem tartom kizártnak, h ugyanaz a faj, csak az egyik igen korán már a Kárpát-medencébe jött, míg a másik ázsia felé indult, s csak később tért meg ide, a rokonaihoz (Attilával, az avarokkal, majd Árpáddal)....
de hát végülis valami kapcsolatunk akkoris van a türk népekkel (akik szintén nem mongolok voltak!)...
amúgy az igaz, h a finnugrizmus tényleg nagy hülyeség. kb. 1%-ot is alig éri el az ugor típusú rasszok aránya hazánkban
Kedves 19:43-as! :)
Nagyon bonyolult témába mentünk bele. Sok igazság van, ami látszólag nem összeegyeztethető, de mégis igaz...
A történelem teli van hazugságokkal, hamisításokkal. A magyar őstörténelmet talán még súlyosabban érinti az ilyesmi.
Gondolj a vallásunk kiírtására, vagy az elnémetesítésre. Elgyökértelenítésre.
Leírom én mit gondolok ezekről amit írtál:
NYELV:
Az ősmagyar nyelv volt az őskor és az ókor nyelve. Valószínűleg a Kárpát-medencében alakult ki.
A magyar az őskori nyelv egyenes ági leszármazottja. Hiszek a sumér-magyar nyelvi kapcsolatban, de a rokonságit se tartom kizártnak.
Úgy gondolom, hogy az ősnyelv kialakulása előbbre tehető, mint a sumér nép megjelenése a Közel-Keleten.
Egy érdekesség a sumérokkal kapcsolatban:
Idegen népekkel házasodtak össze, ezért eléggé heterogéntársadalom voltak.
Felmerült a Gilgames Nimród azonosság is.
SZÁRMAZÁS:
Egyetértek abban, hogy a magyar nem egységes nép és azt sem vitatom, hogy ázsiai elemek is megtalálhatóak nálunk. Az őseink éltek Belső-Ázsiában és ez nem maradt nyomtalan.
A hun birodalom kiterjedése hatalmas volt, sok népcsoportot foglalt magába. Egyetértek a magyar hun folytonossággal. A hun törzsek egyik utódállama vagyunk.
Szkíták: A Bibliában is benne van, hogy europid népség volt.
A magyar, hun, szkíta, turáni, pártus elnevezések között szerintem átfedések vannak.
Az avarokat soha nem létezett népnek tartom. Biztosan hallottál már a Kitalált középkor című könyvről.
A türkökről nem sokat olvastam, de most gyorsan utána néztem: a 6. században jelentek meg. Vajon nincsenek e összefüggésben a Kitalált középkor elméletével?
Ha tudnál olvasmányokat ajánlani a témával akpcsolatban, azt örömmel fogadnám!
Most ennyi jutott eszembe.
06:04 pontosan!
Én azt is észrevettem, hogy valahogy másoknak szebb az arca. Pl. a külföldi magyaroknak is olyan nyúzott feje van. Az arcbőrük se a legszebb és a hajuk se áll olyan jól. Mások mintha a magazinokból léptek volna ki, pedig simán csak átlagemberek.
Nem tudom hogy van ez.
Igen, a nőket könnyebb felismerni, valahogy minden eléd van rakva és csak le kell olvasni róluk. A pasik titokzatosabbak nem teszik olyan egyértelművé.
Szerintem azért nem kéne általánosítani, hogy a "magyar nők olyan nyúzottak"...A pasik nem lehetnek azok?:D Amikor kinnt voltam osztállyal Dániában, mi, a magyarok sokkal többet nevettünk, mint a dánok. Vidámabbak voltunk, derűsebbek, színesebbek...stb. Ők is voltak nálunk , Magyarországon és akkor se volt másképp. Savanyúbbak voltak.
Szerintem a mai világban már annyira a fehérbőrű népeket nem is lehet megkülönböztetni:D
Én pl a Terence Hillre simán azt mondanám, hogy magyar :D
Nem tudom miért xD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!