Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől függ általánosságban,...

Mitől függ általánosságban, hogy az embernek valaki szimpatikus vagy sem?

Figyelt kérdés
Ebből kifolyólag miből állapítható meg, hogy a kedvességet valaki megjátssza érdekből (pl. üzleti kapcsolat) vagy kölcsönös a szimpátia?
2012. máj. 17. 13:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A porszívóügynökön jót mosolyogtam :-DD De igazad van, ez így valóban kevés ahhoz, hogy megítéljük. Valóban, a spontán reakciók sokkal beszédesebbek.
2012. máj. 17. 16:38
 12/27 anonim ***** válasza:
Igazi rutinos játékosokat nem buktat le még a poligráf se nemhogy egy egyszerű halandó.. Szóval nagyon nehéz ügy,hallgatni kell egyfajta megérzésre az gyakran igazabb mint az észérvek. ha az emberek jó emberismerők lennének, mondjuk nem lenne annyi sok átverés és válás.De nem azok.
2012. máj. 17. 16:52
 13/27 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos sokan egyfajta "eszköztárat" használnak, amilyet a porszívóügynökök vagy színészek is, és ez tanulható is. (Szembe nézés, mosoly, név szerint köszönés, "Hogy vagy? .. Ó tényleg!?" mű-érdeklődés, stb.) Ha sok ilyet láttál már, lehet rutint szerezni, de akkor is könnyű beleszaladni a csapdába.

Az a baj, hogy ha az ember folyton ezt figyeli, akkor gyanakvó lesz, bizalmatlan, és elriaszt őszinte embereket is. Ha meg nyitottak vagyunk, akkor kicsit naívak is. A kettő között nehéz a középutat megtalálni.

2012. máj. 17. 17:01
 14/27 A kérdező kommentje:
13 ebben nagyon igazad van. Sajnos az utóbbi időben én is a két véglet között táncolok, vagy nem hiszem el, hogy az adott fél valóban őszinte és fölöslegesen gyanakszom, vagy megkedvelek valakit és pofára esek. Így aztán már félek megkedvelni embereket. Ezért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, mások hogyan kezelik ezeket a dolgokat. Mert azt sem lehet, hogy folyton gyanakodjunk, mert az rajtunk is meglátszik és azt is elriasztjuk, akit nem kéne.
2012. máj. 17. 17:30
 15/27 A kérdező kommentje:
Az a baj velem, hogy ha én őszintén megszeretek valakit, nagyon segítőkész tudok lenni, hajlamos vagyok túlzásokra, és ha csalódok, úgy érzem átvertek, pedig magamat verem át.
2012. máj. 17. 17:31
 16/27 anonim ***** válasza:

Te vagy a rég elveszett testvérem? :D

Ez annyira igaz rám is :/

De az a legrosszabb mikor ezt más látja és ki is használja :S

Egyet fogadj meg, ha már gyanakodsz ott valószínű van valami hiba...

Am az első voltam.

2012. máj. 17. 18:14
 17/27 anonim ***** válasza:

Ja és még annyit, hogy igen is a másik fél az aki hibázik. A jóhiszemű az embereket sokan hajlamosak kihasználni.

És ez nem a te hibád.

2012. máj. 17. 18:19
 18/27 anonim ***** válasza:

"Ezért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, mások hogyan kezelik ezeket a dolgokat."

Én személy szerint próbálok naív maradni, és nem besavanyodni. Egy kis naivitás fontos, másképp csak megtervezett lesz a "boldogság". Viszont van pár alapszabály, amit próbálok betartani, és mint "elvi kérdés"-re hivatkozni, ha szóba kerül. Például pénzkölcsönzés nagyban az nálam tabu, ha valaki ezt nem érti meg, akkor már nem fog jól működni.

Stb. :)

2012. máj. 20. 00:05
 19/27 anonim ***** válasza:

"Én személy szerint próbálok naív maradni, és nem besavanyodni."

Helyesbítem saját magam, nem a besavanyodás a jó szó, inkább megkeményedni szoktak emberek, és képtelenek lesznek őszinte örömre. Ha valaki idáig jut, akkor már lehet figyelni, amit a kérdésbe írtál, szóval biztos ki lehet valahogy szűrni a képmutatókat, viszont az őszinte boldogságról akkor lassan le kell mondani. A naivitás meg kockázatot jelent, de valamiért valamiért... sajnos. :)

2012. máj. 20. 00:10
 20/27 anonim ***** válasza:
* --> valamiT valamiért
2012. máj. 20. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!