Mitől függ általánosságban, hogy az embernek valaki szimpatikus vagy sem?
Igen, sajnos sokan egyfajta "eszköztárat" használnak, amilyet a porszívóügynökök vagy színészek is, és ez tanulható is. (Szembe nézés, mosoly, név szerint köszönés, "Hogy vagy? .. Ó tényleg!?" mű-érdeklődés, stb.) Ha sok ilyet láttál már, lehet rutint szerezni, de akkor is könnyű beleszaladni a csapdába.
Az a baj, hogy ha az ember folyton ezt figyeli, akkor gyanakvó lesz, bizalmatlan, és elriaszt őszinte embereket is. Ha meg nyitottak vagyunk, akkor kicsit naívak is. A kettő között nehéz a középutat megtalálni.
Te vagy a rég elveszett testvérem? :D
Ez annyira igaz rám is :/
De az a legrosszabb mikor ezt más látja és ki is használja :S
Egyet fogadj meg, ha már gyanakodsz ott valószínű van valami hiba...
Am az első voltam.
Ja és még annyit, hogy igen is a másik fél az aki hibázik. A jóhiszemű az embereket sokan hajlamosak kihasználni.
És ez nem a te hibád.
"Ezért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, mások hogyan kezelik ezeket a dolgokat."
Én személy szerint próbálok naív maradni, és nem besavanyodni. Egy kis naivitás fontos, másképp csak megtervezett lesz a "boldogság". Viszont van pár alapszabály, amit próbálok betartani, és mint "elvi kérdés"-re hivatkozni, ha szóba kerül. Például pénzkölcsönzés nagyban az nálam tabu, ha valaki ezt nem érti meg, akkor már nem fog jól működni.
Stb. :)
"Én személy szerint próbálok naív maradni, és nem besavanyodni."
Helyesbítem saját magam, nem a besavanyodás a jó szó, inkább megkeményedni szoktak emberek, és képtelenek lesznek őszinte örömre. Ha valaki idáig jut, akkor már lehet figyelni, amit a kérdésbe írtál, szóval biztos ki lehet valahogy szűrni a képmutatókat, viszont az őszinte boldogságról akkor lassan le kell mondani. A naivitás meg kockázatot jelent, de valamiért valamiért... sajnos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!