Tényleg bunkóság használni a biciklicsengőt?
Nem azokról beszélek, akik csak mennek, és csengetnek, hanem ha mondjuk én gyorsabban megyek, mint az előttem lévő, akkor rácsengetek, hogy ne menjen az út közepén, mert akkor nem férünk el ketten. Vagy városban (nem nagyváros, nem Budapest), ahol van elég széles járda meg mellette kiépített kerékpárút, a gyalogosokra rácsengetni, hogy ugyan, ne a bicikliúton kószáljanak.
Vagy én vagyok a bunkó, amiért betartom a kreszt, és nem ütöm el őket, se úton, se zebrán? (Zebrán tolni szoktam.)
Ne tégy semmi olyat,amit előbb vagy utóbb megbánhatsz....(szívrohamot okozhatsz)
Inkább vigyél magaddal egy dobot,vagy valamit aminek a hangja kevésbé ijesztő....
Én akkor szoktam bunkóságnak venni, ha
- gyalogosként a járdán megyek, és rámcsöngetnek (a biciklis helye nem a járdán van, ha meg ott megy, ne zavarja a gyalogosokat)
- úgy megyek a bicikliút szélén, hogy simán elférne mellettem, szemből se jön senki, de azért rámcsönget, hogy hülyegyalogos, nemmészinnen!
Amúgy a KRESZ szerint lakott területen kívül az előzési szándék jelzése céljából is szabad dudálni, úgyhogy szerintem biciklis-biciklis viszonylatban, előzés érdekében nyugodtan lehet csöngetni, biciklis-gyalogos viszonylatban meg akkor, ha a bicikliútból túl nagy helyet elfoglalnak a gyalogosok.
A Balaton-körút meg mondjuk egy speciális téma, mert nyáron ott annyi a turista, hogy néha életveszélyes csengő nélkül biciklizni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!