Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elmagyaráznátok ezt nekem?

Elmagyaráznátok ezt nekem?

Figyelt kérdés

Miért van az,hogyha valaki feltesz egy kérdést(bármilyen kategóriában),borzalmasan fogalmaz,tele helyesírási hibákkal,(és itt nem az elírásokra gondolok,hanem a szemnek is bántó helyesírási hibákról) Ha valaki szóvá teszi neki,hogy borzalmasan ír akkor azzal védekezik,hogy

-külföldön él,és nem tud csak ékezet nélkül írni

- külföldi vagyok,szerb vagy román és örülök,hogy ennyire tudok magyarul

- siettem

- külföldi iskolában tanulok..

Én tényleg nem értem.Én is külföldön élek(Anglia) mégis igyekszem helyesen írni,persze én is hibázok,de nem írom le a lesz szót lessz szónak,vagy nem írom a mondjátok szót monggyátok szónak.

Mi az oka annak,hogy ma Magyarországon állítólag igen erős a tanoktatás,és mégis ennyien írnak pocsékul??

Nem sértegetést várok,hanem ésszerű magyarázatot.Szóval megkérek mindenkit,hogy aki csak azért akar válaszolni,hogy itt kiélje a sértegetési,kötekedési hajlamát,az ne is írjon.Remélem lesz annyira értelmes,hogy felfogja a mondat lényegét.

A normális válaszadóknak előre is köszönöm a válaszukat.

2012. máj. 14. 10:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

De aranyos vagy! :D "Magyarországon állítólag igen erős a tanoktatás". Ezen jót nevettem magamban.

Magyarországon a béka segge alatt van a színvonal az iskolákban. A diákok konkrétan bármit megtehetnek az órán, nem kell tanulni, internetezhetnek (facebook), nem kell odafigyelni, lehet feleselni, de mivel jogaik vannak, a tanár semmit sem tehet. Még csak ki sem küldheti őket a teremből...

Viszont számomra az az elkeserítő, hogy korántsem csak a diákok, gyerekek ilyen "buták". Én a gyerekvállalás témakört nézem inkább és felnőtt 30-as 40-es anyukák írnak úgy, hogy az már kritikán aluli. Ha szóvá merem ezt tenni, akkor egyből töröltetik a választ, vagy nekem ugranak, így inkább már nem szólok.

Teljesen egyetértek veled, engem is iszonyúan irritál mikor ezt látom, de sajnos én ezen nem tudok változtatni, így feleslegesen idegeskedem miatta. :) Egyébként arra leszek kíváncsi, hogy az ilyen igénytelen anyáknak milyenek lesznek a gyerekeik.

Azért zárójelben megjegyzem, hogy én sem vagyok egy matuzsálem, 20 éves vagyok, mégis képes vagyok egy mondatot helyesen leírni. :)

2012. máj. 14. 10:32
 2/19 anonim ***** válasza:

Magyarországon nagyon rossz az oktatás. A gyerekek sem helyesen írni,sem olvasni r5endesen nem tanulnak meg. Legfeljebb akkor,ha a szülő erre súlyt helyez.

A másik ok,hogy a neten a helyesírást feleslegesnek tartják.

2012. máj. 14. 10:33
 3/19 anonim ***** válasza:
Mert neked valószínűleg a magyar az anyanyelved. Aki meg szerb vagy román vagy akármilyen más nemzetiségű annak a magyar a második vagy az xedik megtanult nyelve. Amíg te nem éltél kint Angliában biztos neked is volt gondod az angollal...miért? mert nem az anyanyelved. Amíg angolul csak motyogtál addig magyarul normális tudtál beszélni. Mások meg a magyart motyogják, mert nem az az anyanyelvük, ennyi.
2012. máj. 14. 10:34
 4/19 A kérdező kommentje:

Nos az iskolai oktatásról.

Én még abban az időben jártam iskolába amikor kötelező volt a iskolaköpeny,és ilyen helyesírással ami itt megy már évet ismételtem volna.

A fiam Angliában tanul.Elnézve az ő iskolai oktatását,az itteni tudást amit kapnak,bizony még ma is azt mondom(bár elismerem fogalmam sincs mi zajlok ma otthon egy gimnáziumban vagy bármely iskolában) hogy otthon sokkal többet követelnek,sokkal jobban megtanítják a tananyagot,sokkal fontosabb a helyesírás is.

Abban igazat adok,hogy nemcsak a fiatalok,tinédzserek írnak borzalmasan,hanem felnőtt emberek is.

2012. máj. 14. 10:38
 5/19 anonim ***** válasza:
Sokan hiányoztak nyelvtanóráról.
2012. máj. 14. 10:38
 6/19 anonim ***** válasza:
Az oktatást szidni meg semmi értelme. Vannak nagyon gyenge iskolák és vannak kiba*ott erős iskolák, ugyan úgy ahogy máshol is. Sokan szidják az amerikai oktatás, merthogy ilyen meg olyan sza.r, gyenge stb., érdekes módon mégis ott találhatók a világ legjobb egyetemei: Harvard, Yale sorolhatnám. Itt M.o.-on is van olyan középiskola ahonnan bekerült magyar diák a Harvardra (nem magániskola) úgyhogy nem kell általánosítani. Vannak jó iskolák és vannak rossz iskolák, de nem a komplett oktatási rendszer rossz.
2012. máj. 14. 10:39
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy könyvet nem olvasnak el a diákok annyi szent!Bár én sem vagyok egy nagy könyvb*zi,de a helyesírásommal soha nem volt még probléma!Megírtam a szakdogámat is 2 nap alatt hibátlan helyesírással.Szerintem ehhez kell érzék és logika is...
2012. máj. 14. 10:39
 8/19 anonim ***** válasza:

Ha valaki ékezetek nélkül ir azt nem nevezném hibásnak.Nem Magyarországon élek,magyar vagyok Szerbiában.Nagyon sokáig nem is volt magyar billentyűzetem,igy ékezetek nélkül irtam.Sok fórumban megfordultam és nem panaszkodtak,jó magyar megérti mit akarok irni.

Az általánosban 2es volt a helyesirásom valahogy ez nekem nem ment sosem jól.

2012. máj. 14. 10:42
 9/19 anonim ***** válasza:
Szerintem azok között is fennáll ez a probléma, akiknek ez az anyanyelve. Szerintem közrejátszhat, hogy jóval kevesebbet olvasnak a gyerekek, sokat vannak gép előtt, és sajnos a legtöbb oldal hemzseg a hibáktól, arról nem is beszélve, hogy chat-en milyen helyesírással beszélgetnek, és sajnos, ha sokat látsz valamit, egy idő után megszokod. Szerintem már az iskolákban is kisebb hangsúlyt fektetnek a helyesírásra.
 10/19 A kérdező kommentje:

ma 10:34

Igaz,ezt is el lehet fogadni érvnek.

Igaz,én sem tudtam angolul.Mégis ma igyekszem az angol nyelven is helyesen írni.Ha valamit rosszul írok,ugyanúgy aláhúzza pirossal.Ha nem tudom,hogy kell írni,kikeresem a szótárból,de törekszem a helyesírásra.Nem olyan nehéz,csak pár másodpercet vesz igénybe.

De elfogadom,hogy ha nem az anyanyelvünk,akkor nehezebb az írás is.

De,úgy érzem ha tanult nyelvről is beszélünk,vannak szavak amik alap,hogy jól írd.

pl: Tudod,hogy angolul a HAJ: hair. alap..Mégsem írod le a hair szót heir szónak. Ahogy magyarul sem írod le a HAJ szót halynak. (volt rá példa)

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!