Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a lustaság...

Mit lehet tenni, ha a lustasága a barátságunk rovására megy?

Figyelt kérdés

Van egy régi barátnőm, aki tinikora óta túlsúllyal küzd (170cm/110kg kb).

Nagyon sokszor próbálkozott már lefogyni, de mindig kudarcba fullad-mozgást soha nem próbálta huzamosabban.

Három hónapja megint el kezdett "odafigyelni", ami azt jelenti, hogy norbi-péksüeményeket és energia csökkentett lötyiket iszik (sima vizet egyszerűen képtelen fogyasztani). Persze ezzel csak árt magának.

Akárhányszor találkozunk, ő filmezni akar, feküdni a tévé előtt, esze ágában sincsen például sétálni menni, vagy kirándulni.

Hétvégén is megbeszéltük, hogy találkozunk, szép idő volt, ajánlottam, hogy menjünk el sétálni egy parkba, ami jó 3/4 órányira van tőlük. Teljesen kiakadt, hogy az nagyon messze van, buszozni kellett a parkig, ott kb. 15 perc végigduzzogott séta után-nem volt pékség a közelben-hazafelé vettük az irányt. Én megint felajánlottam neki, hogy sétáljunk haza, erre ő teljesen morcos lett, és inkább hazabuszozott, hogy majd "ott találkozunk".

Én is inkább hazamentem, azóta sem kerestem.

Értem én, hogy ez vihar a biliben dolognak tűnik, de már több éve erről szólnak a találkáink, nasi köré épül minden, ha ki szeretném mozdítani, csak akkor hajlandó sétálni huzamosabb ideig, ha nasiért megyünk.

Elég rossz érzés így írni róla, de már tényleg kezd elegem lenni, egy jó programot nem lehet vele szervezni, olyan, mint egy óvodás. Mit tehetek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

20/L

2012. máj. 10. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos semmit, ilyen a személyisége.

Én is nagydarab vagyok, de bárhova elmegyek barátaimmal, szóval még csak a túlsúlyra se tudnám fogni.

2012. máj. 10. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez nem csak azért van mert dagi.

Nekem is van egy barátnőm nagyon vékony és ugyan ilyen. A poén az, hogy én tavaly terhes voltam és dinnye hassal bárhova mentem, mert én ilyen pörgős vagyok, ő meg nem. Hat lóval nem tudtam sehová sem elvontatni...nagyon bosszantó volt.

Most némileg javult a helyzet, mert szakított az akkori barátjával aki még jobban lehúzta.

Szerintem csináld azt, hogy egy ideig nem találkozol vele. Aztán mikor megkérdezi, hogy nem mész-e át mondjuk, mondd azt, jaaj most nem jó egy másik barátnőmmel talizom mert kirándulni megyünk, tudom te oda nem jönnél. Párszor süsd el ezt, lehet, hogy észbe kap.

2012. máj. 10. 12:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat!

Jaj, persze, itt nem a túlsúlyos embereket akartam megbélyegezni, van olyan ismerősöm, aki nála teltebb és mégis túrázik aktívan, meg normálisan eszik.

2012. máj. 10. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
igen, én is azt gondolom, hogy ez is lustaság, ahogy te is írod. Ezt talán mond meg neki, meglátjuk, mit szól hozzá.
2012. máj. 10. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:

én lehet, hogy kicsit bunkón visszaszólnék, ha már nagyon felbosszantott, hogy : veled semmit sem lehet csinálni, mert egész nap döglesz és csak a kaján jár az eszed? A kanapén filmet bambulni egyedül is tudok úgyhogy heló.

Tudom, hogy ez kicsit durva, de én is voltam 95 kg körül és egy ilyen beszólás a legjobb barátomtól eléggé észhez térített. Ha nem is ilyen, de hasonló. Persze az elején duzzogtam, de utána ez motivált, hogy igenis, velem sok programot lehet csinálni és le tudok fogyni ! A bizonyítási kényszer. Kicsit durva eszköz, de lehet kiugrasztod a nyulat a bokorból :P

2012. máj. 10. 12:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Érdekes volt olvasni más történetét is.

Már mondtam neki, pont az utolsó esetnél, felindulásból, hogy ennyire nem lehet lusta.

2012. máj. 10. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!