Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire gáz az ha valaki...

Mennyire gáz az ha valaki 18-20 évesen nem beszél idegen nyelvet?

Figyelt kérdés
Én például alig tudok,az angol feliratokat megértem meg az egyszerűbb szövegeket is úgy nagyjából ,de beszélni vagy írni csak értelmetlenül,kulcsszavakkal maximum.

2012. máj. 3. 16:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%
Anyanyelv teljesen más,az kisbabákban ,kisgyerekekben van egy fogékony időszak amikor szívják magukba a tudást erőfeszítés nélkül. Felnőttben ez már hiányzik és akit nem érdekel a téma ,az úgyse tanulja meg egész nap magolhatja a szavakat akkor sem. Évekig gyötörtek nyelvtanulással ,de egyszerűen mire lefordítom magamban a halott szavakat addig eltelik 1perc és a beszélő már rég egy másik dologról dumál. No meg semmi szükségem nyelvekre ,szerencsére nem egy külföldi tulajdonú multi bérrabszolgája vagyok és külföldön se akarok dolgozni.
2012. máj. 3. 20:15
 12/18 anonim ***** válasza:

6-osnak:

5-ös válaszoló vagyok. Itt nem azzal van a gond, hogy valakinek mennyire van nyelvérzéke vagy mennyire nincs. Nem mondom, hogy mindenki beszéljen felsőfokon legalább öt nyelvet, de egyet olyan szinten nem árt, hogy az alapvető dolgait el tudja intézni (bevásárlás, információ kérés, egy egyszerűbb e-mail megírása stb.)

Egy középiskolát végzett ember alap helyzetben 12 évig tanul. Manapság első osztálytól fogva tanítanak nyelvet, hetente minimum (és ez tényleg a nagyon minimum) két órában. Feltételezzük (durva becsléssel), hogy mondjuk 35 hetet jár az ember évente iskolába. 35*12*2=840. Őszintén... valaki 840 órát elunatkozgat úgy az iskolában, hogy annyit nem bír megtanulni normálisan, hogy egy adott nyelven hogy kér egy buszjegyet, vagy hogy mennyibe kerül egy kiló paradicsom? Itt azért lehet, hogy az illető diákkal van a probléma.

Nem értek az informatikához, de ha az életemből 840 órát töltenék el a kernel megértésével, tuti hogy valamennyi csak megragadna, akármennyire is "bugyuta bölcsész" vagyok.

Mondom még egyszer, nekem az nem tiszta, hogy egy teljesen használható dolgot hogy lehet úgy tanulni éveken keresztül, hogy ne legyen egyáltalán semmi eredménye, ráadásul úgy, hogy teljesen átlagos képességű, tehát nem értelmi sérült emberekről beszélünk.

2012. máj. 3. 20:16
 13/18 anonim ***** válasza:
90%
Fizikát és kémiát is tanítottak nekem ,végtelenül nem érdekelt, de a dolgozatokra vizsgákra jógyerekként betanultam és átmentem mindenből,nem buktam meg. Aztán ,ahogy már nem volt szükség rá úgy törlődött az infó a fejemből villámgyorsan. Így volt a nyelvtanulással is.Nem érdekel, nincs rá szükségem ,törlődik.
2012. máj. 3. 20:45
 14/18 anonim ***** válasza:
36%

Hát szerintem ciki. Vagyis inkább azt mondom, hogy ez alapján te egy nagyon lusta embernek tűnsz számomra. Nem hiszem el, hogy csak azért mert valakinek nincs nyelvérzéke nem beszél egy idegen nyelvet sem. Bárki meg tud tanulni angolul vagy németül. Az anyám 40 felett kezdte el tanulni az angolt és a németet, mindkettőből középfokúja lett. Nekem butának tűnsz ez alapján. Én még csak 16 vagyok, de angolból, németből és japánból középfokú nyelvvizsgám van, spanyolból pedig alapfokú. Pedig nekem sincs túl nagy nyelvérzékem.

16/L

2012. máj. 3. 20:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Hátha annyi dolga lenne sok embernek mint egy mai kis 16 évesnek akkor igen! Nem buta valaki, mert nem tud idegen nyelven. Ilyen alapon te is bamba vagy, mert nem tudsz szerbül és én igen;) Szerintem meg 16 évesen ilyen nagyképűnek lenni ciki. Na most ki lesz a buta?-.-
2012. máj. 3. 21:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
És még le vagyok pontozva?:) Látom sok gyepes agyú van itt. Nem mindenkinek van ideje nyelvet tanulni és mint tudni egy nyelvet tanulni IDŐ igényes. Nem mindenki unatkozik. Én ha nem nem is mindennap, de minden másnap 600 km-et teszek meg munka véget és ez csak a vezetés. Kivételes napok amikor van szabadidőm mint most. Majd mindent a nyelvtanulásra fogok fordítani, hogy ne legyek bamba-.-" Számoljátok ki mennyi idő jut nyelvtanulásra! Az a bamba aki másokat lenézi mivel nem tud angolul. Szánalmas kis beképzelt emberek.
2012. máj. 4. 09:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz. Ha most még nem tud, majd megtanulhat később, bár, ahogy öregszik az ember, bár, kicsit nehezebb már pl. 40-en felül a nyelvtanulás. De sose árt, ha tud.

Ami pedig a nyelvérzéket illeti, igenis van, aki sose tud megtanulni egy idegen nyelvet, mert egész egyszerűen nem fogékony rá. Ismerek ilyen embereket, hiába nyüstölik, nem megy. Mint ahogy pl. a matematikához sincs érzéke mindenkinek. A magyar nyelvet még jó, hogy tudja, hiszen az az anyanyelve.

2012. máj. 4. 12:08
 18/18 anonim válasza:

Sokan írtok az iskolában mennyi ideig tanítják a nyelvet, saját személyes meggyőződésem alapján le sem szarják, hogy azzal hogy nem vagy rosszul tanítják hány életet tesznek tönkre. 12 évig angolra jártam egy középszintű nyelvvizsga teszten nem tudok átmenni, mert le sem szarták a diákságot.

És a magam részéről utálom is az angol nyelvet most már.

2012. júl. 28. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!