Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire gáz az ha valaki...

Mennyire gáz az ha valaki 18-20 évesen nem beszél idegen nyelvet?

Figyelt kérdés
Én például alig tudok,az angol feliratokat megértem meg az egyszerűbb szövegeket is úgy nagyjából ,de beszélni vagy írni csak értelmetlenül,kulcsszavakkal maximum.

2012. máj. 3. 16:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Ez nem a cikiség kérdése, hanem hogy lesz-e jövőd. Nyelvtudás nélkül ne csodálkozz, ha nem tudsz majd munkát találni. Kezdj el most angolt tanulni!
2012. máj. 3. 16:26
 2/18 A kérdező kommentje:
Van munkám.
2012. máj. 3. 16:27
 3/18 anonim ***** válasza:
67%
Az lehet, de ha kirúgnak, akkor sokkal nehezebben találsz majd helyette újat.
2012. máj. 3. 16:32
 4/18 A kérdező kommentje:
Az lehet, de nem valószínű...bár kitudja,viszont sok más munka van amihez nem szükséges nyelvtudás.
2012. máj. 3. 16:35
 5/18 anonim ***** válasza:
73%

Hát nem tudom, szerintem elég furcsa. Én is 20 éves vagyok, de nem bírom felfogni, hogy az mellett, hogy rohadt sok évig kell nyelvet tanulnunk, ráadásul a legtöbb helyen nem is csak egyet valaki ne tudjon megtanulni legalább olyan szinten, hogy a hétköznapi dolgokat el tudja intézni. Szerintem ez csak lustaság, hogy sokan rávágják, hogy jó, ők nem tudnak és kész. Ráadásul az angol nem is valami nehéz (nagyrészt itthon tanultam meg, tanár nélkül, most angol szakra járok az egyetemre, jövőre valószínű külföldre megyek tanulni, sok a külföldi barátom).

Az meg, hogy sok munka van, amihez nem kell nyelvtudás, elég buta hozzáállás. Itt lenne egy ingyen megtanulható dolog, de nem érdekel, mert csak nem fog kelleni. Sosem tudhatod. Lehet, hogy felvesznek valahova, de előrébb is léphetnél, kaphatnál jobb melót is, ha tudnál normálisan valamilyen nyelven. Ennyi igyekezet lehetne benned!

2012. máj. 3. 16:41
 6/18 anonim ***** válasza:
59%

5/5:

Félreértés ne essék tudok angolul, de ez a fennkölt bölcsész hablatyolás arról, hogy jaj miért nem beszél mindenki valamilyen nyelvet mindig is felháborított. Egyszerűen nincs nyelvérzéke és ennyi. Elég sok programnyelven kódolok folyamatosan, így én például azt nem értem, hogy az emberek többsége miért nem képes programozni, vagy miért akad le akármilyen informatikai problémán amikor az IT az élet része.

Ettől függetlenül nem fogom azt mondani, hogy mindenki buta aki nem forgat otthon kernelt a saját samba szervere alá mert nem.

2012. máj. 3. 18:21
 7/18 anonim ***** válasza:
Ha nem érzed szükségét felesleges erőltetni.Rengeteg munka és vállalkozási forma van ami jól jövedelmez és semmi szükség benne nyelvtudásra!
2012. máj. 3. 19:27
 8/18 anonim ***** válasza:

18:21! Két nyelven beszélek munka szinten, és informatikus vagyok szintén. Az, hogy valakinek nincs nyelvérzéke, és emiatt nem tanul meg egy nyelvet, hülyeség, általában azok takaróznak vele, akik nem szánják rá a megfelelő időt. Kéttannyelvű gimiben tanultam, mindenkit meg tudtak tanítani angolul vagy németül.

Akinek nincs nyelvérzéke, az az anyanyelvét se beszéli rendesen.

2012. máj. 3. 19:28
 9/18 anonim ***** válasza:
56%
Kedves első képzeld angol nélkül is gazdagodnak meg emberek. A nyelvtudás hiánya nem gáz és nem kötelező. A nagyokos Jancsiknak gáz, mert ők elvannak telve a hülye agyukkal mivel tudnak angolul vagy akár több nyelven. Nem gáz, ha valaki nem tud angolul!
2012. máj. 3. 19:36
 10/18 anonim ***** válasza:
72%
19:28: Csakhogy az anyanyelved nap mint nap használod míg mondjuk németül vajhmi kevésszer kell megszólalnom... (Az utóbbi 22 éveben ha a tanórákat nem veszem akkor talán az az egy ugrik be amikor a Balatonon segítettem egy házaspárnak.)
2012. máj. 3. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!