Mennyire gáz az ha valaki 18-20 évesen nem beszél idegen nyelvet?
Hát nem tudom, szerintem elég furcsa. Én is 20 éves vagyok, de nem bírom felfogni, hogy az mellett, hogy rohadt sok évig kell nyelvet tanulnunk, ráadásul a legtöbb helyen nem is csak egyet valaki ne tudjon megtanulni legalább olyan szinten, hogy a hétköznapi dolgokat el tudja intézni. Szerintem ez csak lustaság, hogy sokan rávágják, hogy jó, ők nem tudnak és kész. Ráadásul az angol nem is valami nehéz (nagyrészt itthon tanultam meg, tanár nélkül, most angol szakra járok az egyetemre, jövőre valószínű külföldre megyek tanulni, sok a külföldi barátom).
Az meg, hogy sok munka van, amihez nem kell nyelvtudás, elég buta hozzáállás. Itt lenne egy ingyen megtanulható dolog, de nem érdekel, mert csak nem fog kelleni. Sosem tudhatod. Lehet, hogy felvesznek valahova, de előrébb is léphetnél, kaphatnál jobb melót is, ha tudnál normálisan valamilyen nyelven. Ennyi igyekezet lehetne benned!
5/5:
Félreértés ne essék tudok angolul, de ez a fennkölt bölcsész hablatyolás arról, hogy jaj miért nem beszél mindenki valamilyen nyelvet mindig is felháborított. Egyszerűen nincs nyelvérzéke és ennyi. Elég sok programnyelven kódolok folyamatosan, így én például azt nem értem, hogy az emberek többsége miért nem képes programozni, vagy miért akad le akármilyen informatikai problémán amikor az IT az élet része.
Ettől függetlenül nem fogom azt mondani, hogy mindenki buta aki nem forgat otthon kernelt a saját samba szervere alá mert nem.
18:21! Két nyelven beszélek munka szinten, és informatikus vagyok szintén. Az, hogy valakinek nincs nyelvérzéke, és emiatt nem tanul meg egy nyelvet, hülyeség, általában azok takaróznak vele, akik nem szánják rá a megfelelő időt. Kéttannyelvű gimiben tanultam, mindenkit meg tudtak tanítani angolul vagy németül.
Akinek nincs nyelvérzéke, az az anyanyelvét se beszéli rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!