Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Szerbiában élő magyar...

A Szerbiában élő magyar kamaszok egy részének, miért borzalmas a helyesírása?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 29. 08:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
De azt ne mond kedves 10-es,hogy romaniai magyarok nem tudnak romanul.Okes Szerbiaban nem egyet ismerek aki nem tud, mondani lehet hogy itt vannak legkevesbe "elnyomva" mert minden van magyarul minden iskola stb.Az pedig igaz mivel anyukam aradi es voltunk sokszor arra hogy nem mondod meg a kulonmbseget legtobb romaniai magyar es magyarorszagi kozt.Meg valami en is magyar akcentussal beszelem a szerbet mar kevesbe, de azert siman levagjak ,hogy nem anyanyelvem.De azert nem csak Szerbiaban van ilyen hogy: "j" vagy "ly" meg hasonlo jo en lattam szerbet igy irni: "szep vadj" mert mondjuk naluk dj=đ=gy de nekik mind szerb az anyanyelvuk.
2012. ápr. 29. 17:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es, elég zavaros a szöveged, de megpróbálom kihámozni a válaszod.

Nem tudom, te hol olvastad, hogy a romániai magyarok nem tudnak románul, mivel mindössze annyit írtam, hogy én 2 tantárgyat tanulok románul, és nem az összeset, ahogyan ezt te gondoltad. Az egy dolog, hogy nem tudunk, és soha nem is fogunk ugyanolyan szinten beszélni románul, mint akiknek ez az anyanyelvük, de ez bármelyik más nyelvről is elmondható. Ez így normális.

2012. ápr. 29. 17:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Termeszetesen ez a normalis ha barhol kulfoldon el az ember es anyanyelve magyar az legyen tokeltes ne az adott orszag nyelve...
2012. ápr. 29. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!