Gazdagok. Mi a baj velük?
Tisztázzunk valamit. Én nem csak a magyarországi gazdagokról beszélek, hanem úgy általánosságban. Igenis, vannak olyan gazdagok, akik támogatják a rászorulókat, teszik ezt csendben vagy akár hangosan, mindegy. Attól, hogy valakinek rossz tapasztalata van egy-két emberrel, még nem szabadna az egész csoportra általánosítani.
20:39-nek: odamentem, mint ahogy teszem azt évek óta, és leállok beszélgetni velük.
21:35-nek: Azt mondod, a legtöbbje. De sehol sincs erre adat. Sosem mérték fel, hogy a gazdagok hány százaléka pökhendi, hány százaléka intelligens. Ja, hogy az előbbiekről többet hallani? Talán azért, mert a többi gazdag van annyira intelligens, hogy nem hivatkozik mindenütt a pénzére és nem teszi magát.
Nem a Rózsadombon élek, és én magam is átéltem a "mélyszegénységet". Mára felküzdöttem magam a középrétegbe és bízom abban, hogy még feljebb is juthatok.
"egy roskadozó hideg házban"
Ez egy szép példát juttat eszembe. Egyszer egy ismerősöm, aki a szegények közé tartozott panaszkodott arról, hogy mennyire nincs pénze még ennivalóra sem. Aztán elmentem hozzá, és ledöbbentem: rengeteg (fölösleges) TV-csatornára fizetett elő, csúcsszuper internete volt. Megkérdeztem tőle, hogy nem gondolt-e arra, hogy esetleg más igényeiről mondjon le, mire kinevetett.
Az az alapvető baj sok emberrel, hogy beleszületnek valamibe, és elhiszik, hogy életük végéig abban kell maradniuk. Nincsenek céljaik, vagy ha vannak is, nem hisznek abban, hogy elérik őket. Nem csoda hát, hogy aztán zavarja őket, ha valakinek sikerül.
Alapvetően nem a gazdagsággal, vagyonossággal van a gond, hanem azzal, ahogy egyes gazdagok viselkednek. Megjegyzem, hogy a szegények között is vannak ilyenek.
A mérnök kollégának üzenem hogy miért sanyargatja önmagát?Nem értem.Európai uniós tagállam Magyarország , használja már ki!Szabad munkaerő áramlás bármely tagállamba.Emellett a Schengeni egyezmény tagja is Magyarország.
Mérnökként 2 évig dolgoztam azon a helyen ahol gyakorlaton voltam , majd személyes okok miatt felmondtam.Állásinterjún ajánlottak nekem egy nevetséges összeget amire én szemberöhögtem a HR szakembert.
Akkor megfogadtam hogy lelépek , le is léptem.Jelenleg Svájcban dolgozom és nagy szép életszínvonalon élek.
Ilyen esetekben félre kell dobni a hazaszeretetet , mivel hazaszeretetből nem tudsz befűteni és enni.
Ki kell használni a lehetőségeket , gondolok itt az Eu és a Schengeni egyezmény nyújtotta lehetőségekre.
22:46
Attól, hogy nem egy véleményen vagyunk, úgy gondolom, kijárna nekem egy alapvető tisztelet, ahogy mindenkinek. De lehet, hogy bennem van a hiba.
Attól tartok, teljesen félreértettél. Épp arra mutattam rá, hogy sok szegény ember teljesen fölösleges dolgokhoz ragaszkodik, mint pl. a TV és az internet. Hónap végére már alig van pénzük ételre, de egész estéket töltenek az interneten. Ennyit az én pökhendiségemről. Ezek a dolgok számomra egyáltalán nem fontosak, mégcsak nem is másodlagosak. De lenne egy kérdésem: kit/mit okolsz a helyzetedért?
9:43-nak: A hazát külföldön is lehet szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!