Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gazdagok. Mi a baj velük?

Rajcziz kérdése:

Gazdagok. Mi a baj velük?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy a legtöbb emberben negatív kép alakult ki a "gazdag" emberekről? Mi az oka ennek?

2012. ápr. 27. 18:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
65%
Én akiket ismerek és tehetősek,azok rohadt sokat dolgoznak és sokan vannak,akik a nulláról indultak el.Csak tanultak,volt tehetségük,szerencséjük és így tudtak kezdeni magukkal valamit.
2012. ápr. 27. 19:43
 12/30 anonim ***** válasza:
76%

"És vannak akik megdolgoztak érte , szerencséjük volt."

Nem olvastam el a sok komentet, de legalább erre reagálnék. Nem az a lényeg, hogy mit dolgozott meg érte hanem, hogy mennyire fair. Felölem legyen gazdag aki gazdag, de ne mondjuk azt hogy tisztességesen bárki meggazdagodik. Egy szegény ember is verejtékesre dolgozza magát és még örülhet, ha asztalra kenyeret letud tenni. Hol is tisztességes? Egy gazdag tudja mondani, hogy köszönöm nekem elég a minimálbér összege is, de egy szegény nem tudja ezt mondani. Felölem így vagy úgy dolgozik meg érte akkor se lesz fair amihez jogos negatívságot fognak kapni! Aki nem érzi ezt fernek az pukkadjon meg. A gazdag is irigy szóval hülyeség irigységgel kritizálni a másikat. Ez egy ilyen élet.

2012. ápr. 27. 21:59
 13/30 anonim ***** válasza:
91%

Nekem addig semmi, ameddig nem foghegyről beszél velem, tehát normálisan szól hozzám.

Sokak eszét elveszi a pénz, és elfelejtenek emberként viselkedni...

2012. ápr. 27. 22:09
 14/30 anonim ***** válasza:
21%
mert mindenki irigykedik, azért!
2012. ápr. 27. 22:14
 15/30 A kérdező kommentje:

21:59

"Felölem így vagy úgy dolgozik meg érte akkor se lesz fair amihez jogos negatívságot fognak kapni!"

Miért baj az, ha valaki többre vágyik annál, amije van és aztán megvalósítja az álmait?

"ne mondjuk azt hogy tisztességesen bárki meggazdagodik"

Rengeteg példáját ismerem a tisztességes úton való meggazdagodásnak. A különbség a "gazdag" és a "szegény" között a hozzáállásban van. Ha megnézed a gazdag emberek életét, akkor éppen ők azok, akik a legtöbbet hibáztak, a legtöbb pénzt elvesztették. A különbség ott van, hogy ők mindig hajtanak tovább és van egy céljuk. Nem hagyják, hogy a helyzetük kilátástalannak látsszon.

2012. ápr. 27. 22:32
 16/30 anonim ***** válasza:
88%
Nem az a baj, hogy vannak gazdagok, hanem az, hogy vannak nagyon szegények is. Legyenek különbségek, de ne ekkorák. Keressen tízszer annyit egy nagyon okos és felelősségteljes munkát végző ember, mint egy gyártósori összeszerelő. De ne keressen százszor annyit egy bróker, mint egy ápolónő.
2012. ápr. 27. 23:27
 17/30 anonim ***** válasza:
92%

Továbbra is azt mondom: a választóvonal a befektetett (először szellemi, majd anyagi) eszközökből, majd a munkateljesítményből történt meggazdagodás, ill. a csalárd üzelmekből és/vagy kapcsolatrendszer kihasználásból elért vagyonosodás között húzódik. Vannak igazán tehetős, - okos és felelős gazdálkodásuknak köszönhetően mind vagyonosabb - ismerőseim, akiket nagyra becsülök a megfeszített munkájukért, hozzáértésükért - nem mellesleg, a műveltségükért és természetességükért is.

Egyebeket - pl. a vastag arcbőrű "ősprivatizátort", aki libatenyésztésre alapított céget, csalárd csődbe vitte, a beszállító gazdákat nem fizette ki (és kilencük önkéntes halála szárad a lelkén, amit vállat vonva elintézett annyival: "hát..nem értettünk hozzá"..), vagy a lányfuttatásból, szervezett lopatásból magát megszedett senkiházit, aki korrumpál, tesz a törvényekre és szemébe röhög a jogkövető, gürcölő minimálbéresnek, - csak megvetni tudok. (Az ún. "irígységet" meg soha sem ismertem: az energikus, tanult, dolgozó tiszta ember mindent megérdemel, és vele örülök, ha nőtt a "birodalma" - a másik kategóriát meg...levegőnek nézem.)

2012. ápr. 28. 07:28
 18/30 anonim ***** válasza:
16%

"Miért baj az, ha valaki többre vágyik annál, amije van és aztán megvalósítja az álmait?"

Mondtam, hogy baj? Oda írtam, hogy "felölem". Itt nem a bajságról van szó hanem a fair dologról. Hoppá.

Tisztességesen mit nevezünk? Más szempontból látván lehet tisztességes ahogy te gondolod, de más szempontból nem lesz az. Mint mondtam engem nem zavar, hogy valaki a porschét is havonta cserélhetné, de biztos hogy nem minimálbérből gyűjti össze.

2012. ápr. 28. 10:11
 19/30 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted akkor tisztességesen nem lehet meggazdagodni?
2012. ápr. 28. 10:22
 20/30 anonim ***** válasza:
83%

Mit nevezel tisztességesnek? Azt hogy betartod a törvény szabályait? Szabályosan bevallod az adót? Na akkor ha én adnék neked szabályosan egy pofont, de olyan szabályosan, hogy bezöldüljön az tisztességes lenne? Ha a törvény azt mondja mindenki csalja meg a feleségét és aki nem teszi azt börtönbe zárják akkor a megcsalás tisztességes lenne? Milyen tisztességre gondolsz? Tisztességesen végezni munkát vagy tisztességesen gazdagodni? Tisztességesen lehet lopni is ahogy becsületesen hazudni is. Az egyik rokonom is úgy nevezet tisztességes gazdag akinél évek óta ott van egy 5000 ft-os baseball sapkám. Már nincs annyi pénzem, hogy ugyan ennyiért vegyek, de ha visszakérem eltűnt. Pedig láttam is náluk. Nekik fillérekbe kerülne nekem meg pénzbe. Fújhatom. Na de akkor hadd meséljek valamit még.

Nemrég Szegeden voltam és az utcán sétáltam. Volt egy hajléktalan öregasszony aki az utcán ült. Én aki pénzhiányban szenvedek vagyis szegény vagyok odamentem adni pénzt és a poharában csak egy kib*szott 5 forintos volt bele dobva! És tudod hány olyan autó volt ott leparkolva amik nem kis chevrolet matizok voltak hanem bmw, mercédesz, audi, volkswagen amikről én csak álmodni tudok?? Azok a kib*szott tisztességesen megazdagodott tisztességes emberek egy kib*szott fillért se dobtak neki. Ennyit a tisztességes emberekről. Az öregasszony alig bírt beszélni és remegett az éhségtől! Őszíntén, de tényleg őszíntén te odamentél volna vagy mentél volna tovább a dolgodra mint mindenki ahogy tette? Nekem aztán hazudhatsz, de magadba nézz. Akkor most kérdezd meg mi a baj a gazdagokkal...

2012. ápr. 28. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!