Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tanács kéne, mit lehet tenni...

Tanács kéne, mit lehet tenni egy panel épületben ha az alattunk lévő állandóan üvölteti a zenét, és dübög?

Figyelt kérdés
valami hatásos módszer kéne. az hogy beszélünk velük, vagy visza dübögünk nem jó. valaki hasonló élethelyzetben volt már? mit tett?
2012. ápr. 24. 19:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Lementem, megkértem, vegye már hangosabbra, mivel nem hallom teljesen tisztán, így kénytelen vagyok bekapcsolni a saját készülékemet. Nekem ez nagy segítség lenne a villanyszámlán való spórolásban. :)))

Naná, hogy visszább-vett! Nehogy már rajtuk nyerészkedjek! :)))

2012. ápr. 24. 20:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Én visszadübögtem. Amióta itt lakok nagyanyám lakásában elég sokszor tapasztaltam hogy az alsó szomszéd bömbölteti a zenét főleg éjjel. Egyszer amikor nem üvöltette összebeszéltem a szomszédokkal hogy majd én visszavágok neki és vettem mindenkinek füldugót kivéve annak aki alattam volt. Este 10 körül megfogtam a bivaly erős hifimet rákötöttem a gépemre a hangfalakat egészen a földre fektettem a hangfalakat rátettem pokrócot a gépemen kerestem iszonyatosan durva metál zenéket és elég nagy hangerősségen elkezdtem üvöltetni. Utána a gyerek nem pattogott rájött hogy ez mennyire rossz lehet kicsit elbeszélgettem vele hogy vegyen vissza és akkor minden oké lesz és ennyi azóta csak éppen hogy hallani lehet ha zenélni támad kedve így mindenki boldog. Ha nektek ez nem jönne be hívjatok rendőrt rá.
2012. ápr. 24. 20:24
 3/11 A kérdező kommentje:
hmm nem rossz.. az a probléma h alattunk 4-5fős roma család lakik.. na most velük szót érteni.. lehetséges e egyátalán!?? :(
2012. ápr. 24. 20:33
 4/11 anonim válasza:
dikk tesóúkám vedd mán lejjebb aztat a dögösrobit én csak a kis grofót kamázom
2012. ápr. 24. 20:41
 5/11 A kérdező kommentje:
:DD azt szeretem a legjobban mikor a cigányzenét nyomatják.. de legidegesítőbb mikor csak a dübörgés hallatszik.. és meg lehet őrülni tőle.. pl tanulni igy lehetetlen :(
2012. ápr. 24. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekünk nem zenével, hanem az alattunk lakó kutyája nyüszített folyamatosan. Mint kiderült azért, mert a r*banc lusta volt levinni sétáltatni a kutyát.

Anyukám ilyenkor elővette a kalapácsát és elkezdte verni az ajtó patkáját. Reggel, este, hajnalban. Nem csak akkor, amikor a kutya ugatott.

De néha csak akkor, hogy érezhető legyen, amiatt van.

Meg lehet őrjíteni vele a családot. Főleg ahol sok a gyerek. Gondolj bele, hajnali 3-kor felvered az egész családot, rátesz egy lapáttal hogy gyerekek is vannak. Ráadásul panelban durvább is, illetve le is tagadhatod (ők is ezt szokták).

2012. ápr. 24. 22:01
 7/11 anonim ***** válasza:
nálunk a fölöttem lakók ricsajoznak állandóan...na azoknak hogy lehet visszavágni? ragasszam a plafonra a mélynyomót? :D
2012. ápr. 25. 00:09
 8/11 A kérdező kommentje:
próbáltuk már ezt a vissza vágunk és mi is dübögünks stb..de egyszerűen nem érdekli..mikor kedvük van nyomatják a zenét..:S:S
2012. ápr. 25. 12:55
 9/11 A kérdező kommentje:
egyébként köszi a válaszokat:)
2012. ápr. 25. 13:24
 10/11 karesz01 válasza:

Az 1999. évi kormányrendelet egyes szabálysértéseket taglaló részében található a csendháborításra vonatkozó rész. Ennek alapján csendháborításnak minősül a lakott területen, az ott lévő épületben vagy a hozzá tartozó telken indokolatlanul nagy zaj okozása, mely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát megzavarja. Emellett akár a tömegközlekedési eszközökön történő zajokozást vagy a természetvédelmi övezetben történő védett értékek zavarását is ide sorolja.

A szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, a helyi önkormányzat képviselőtestületének képviselője, a közterület-felügyelő vagy a természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki, melynek felső határa 30 ezer forint lehet.

Az eljárás: nagyvonalúság, kérés, majd feljelentés

Ha valamelyik szomszédod havonta egyszer hangos zene kíséretében készül a barátaival a bulira, lehetsz nagyvonalú, és szemet hunyhatsz az eset felett, főleg, ha korrekten előre tájékoztatott a várható kellemetlenségekről.

Elviselhetetlen hangoskodás esetén először átkopogtatva megkérheted, hogy legyen tekintettel a többi lakóra, és vegye halkabbra a muzsikát. Ha viszont ez - vagy más hasonló, nyugalmat zavaró tevékenység - rendszeresen megtörténik, vagy az egyszeri alkalom is elviselhetetlen méreteket ölt, és a kérésed ellenére sem történik semmi, kihívhatod a rendőrséget - a közös tulajdonban való károkozás esetén különösen -, bár elsőként ők is csak figyelmeztetik a bulizókat, hiszen hivatalból szabálysértési feljelentést csak egy újbóli kiszállás után tehetnek.

Azt, hogy a lakóhelyeden milyen szabályozás van érvényben, a nagyobb városok esetében a település honlapjáról is megtudhatod, hiszen gyakran feltöltik a helyi vonatkozású rendeleteket, de az önkormányzatnál biztos, hogy megfelelő tájékoztatásban részesülhetsz a kérdést illetően. Ugyanakkor nemcsak a szórakozóhelyek zajokozásával lehet probléma, hiszen kellemetlenkedő szomszédok is zavarhatják a nyugalmadat. Társasházak esetében egyre gyakoribb, hogy a működési szabályzatban írásba foglalják azokat az időtartamokat, amikor a lakók érdekében kerülni kell a nagyobb hanggal járó tevékenységeket. Jellemzően ez hétköznapokon a 19 óra utáni, valamint a vasárnapi zajongásokat nevezi szabálysértőnek.

A nyugalom megzavarására a legalkalmasabbak a házibulik, melyeket a társasházak működési szabályzatában sem szokás egyértelműen tilalom alá helyezni. Ezért, ha ilyen programot tervezel szilveszterre, a békesség érdekében tájékoztasd erről a szomszédjaidat, előre köszönve a megértésüket.

A nyugalmadat megzavaró vendéglátóhelyek esetében a kerületi jegyzőhöz fordulhatsz a problémáddal, de, ha rajtad kívül mások számára is tolerálhatatlan a helyzet, érdemes az ügy érdekében összefognotok.

2012. ápr. 27. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!