Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más is utálja az állandóan...

Más is utálja az állandóan optimista embereket?

Figyelt kérdés

2012. febr. 20. 01:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Az öngyűlölet csúnya dolog xd
2012. febr. 20. 01:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Irigykedsz vagy mi bajod van velük? Én a pesszimistákat utálom, de ilyen hozzáállással pont megérdemlik a sok rosszat. (:
2012. febr. 20. 03:49
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Aki csak sajnaltatni tudja magat, es mindig masokat hibaztat az megerdemli a sorsat.
2012. febr. 20. 05:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem, csak az ilyen kis pesszimista, önsajnáltató majmok, mint te :D
2012. febr. 20. 06:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Eleve utálni egy embercsoportot baromság. Nem is ismered őket. Az ilyesmi inkább az önutálat kivetítése, és irigység.

Egyébként az optimizmusnak és a pesszimizmusnak is megvan a maga előnye és hátránya. Ha optimista vagy, lehetsz naiv, és örömködhetsz folyton, de ha mindig jóra számítasz, több csalódás ér, bár ezek után ismét reménykedhetsz.

Ha pesszimista vagy, örökké borongsz, és racionalistán, unottan tengetheted az életed, viszont ha meglepetés ér, az csak jó lehet, mivel eleve mindig a legrosszabbra számítasz.

Mindkettő emberi, egyik sem jobb a másiknál, csak jól bejáratott utak azoknak, akik félnek elrugaszkodni a korlátaiktól.

2012. febr. 20. 11:23
 6/8 anonim ***** válasza:
A racionalista szerintem nem egyenlő a pesszimistával, én is racionalistának tartom magam, ugyanakkor tudom hogy ami eltervezek az úgyis sikerülni fog. A pesszimista embereket nem nevezném racionalistának, inkább kishitűnek, lustának, butának vagy bármi hasonló...
2012. febr. 20. 14:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, hogy a kérdező az olyan erőltetetten optimista, mindig mosolygó, "pozitív gondolkodás"-ról papoló emberkékre gondol, akik "csakazértis" vidámak bármilyen körülmények közt (legalábbis kifelé ezt mutatják). Na, az ilyeneket én is ütném lapáttal!
2012. febr. 20. 20:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Én megértelek, de én épp az ellenkezőjét utálom. Pl. az egyik volt osztálytársam egyszerűen annyira negatív, hogy ha nevet, azt hiszem, hazudik. Már szállóige köztünk egyesekkel az ő neve, hogy neki semmi se jó, semmi se tetszik, és amikor tök jó lehetőség tárul elé, azt fogja mondani, hogy a vége úgyis el lesz sz.rva...

De megértem, hogy pl. azt utálod (biztos), amikor valami bajod van, valaki meg ott jópofizik.

2012. dec. 27. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!