Eleve utálni egy embercsoportot baromság. Nem is ismered őket. Az ilyesmi inkább az önutálat kivetítése, és irigység.
Egyébként az optimizmusnak és a pesszimizmusnak is megvan a maga előnye és hátránya. Ha optimista vagy, lehetsz naiv, és örömködhetsz folyton, de ha mindig jóra számítasz, több csalódás ér, bár ezek után ismét reménykedhetsz.
Ha pesszimista vagy, örökké borongsz, és racionalistán, unottan tengetheted az életed, viszont ha meglepetés ér, az csak jó lehet, mivel eleve mindig a legrosszabbra számítasz.
Mindkettő emberi, egyik sem jobb a másiknál, csak jól bejáratott utak azoknak, akik félnek elrugaszkodni a korlátaiktól.
Én megértelek, de én épp az ellenkezőjét utálom. Pl. az egyik volt osztálytársam egyszerűen annyira negatív, hogy ha nevet, azt hiszem, hazudik. Már szállóige köztünk egyesekkel az ő neve, hogy neki semmi se jó, semmi se tetszik, és amikor tök jó lehetőség tárul elé, azt fogja mondani, hogy a vége úgyis el lesz sz.rva...
De megértem, hogy pl. azt utálod (biztos), amikor valami bajod van, valaki meg ott jópofizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!