Miért tanácsolják annyian, h az emberek ne legyenek őszinték a párjukkal?
egy kérdés ihletett meg.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..
Itt azon válaszolók, akik azt mondták, h a lány valljon be mindent, azok el lettek pontozva és a legtöbb ember szerint az a helyes, ha eltitkolja a párja elől. De ez milyen kapcsolat? Én nem tudnék semmit sem eltitkolni a barátomtól. Ha fáj neki, ha nem, én elkövettem azt a dolgot, vállaljam érte a felelősséget. Ha ezért elhagy, akkor vessek magamra. De h hazudjak neki? Nem önzőség ez? Én azt akarom, h a párom azért szeressen aki vagyok, a hibáimmal együtt és ne kelljen előle ilyeneket titkolnom.
Mi a véleményetek?
Én is az őszinteség pártján állok, mert az a véleményem, hogy a *nem akarom megbántani* módszer csak rövidtávú megoldás. Nemcsak azért, mert ha kiderül az eltitkolt ügy, akkor az sokkal rosszabb helyzetet eredményez, hanem azért is, mert a titkok (a félelem a kiderüléstől, a magam belső mentegetése, az elkövetés okának a másikban való keresése) bennem is mérgezik a kapcsolatot.
Lehet, hogy valamit nagyon nehéz bevallani, sőt, lehet, hogy ennek rövid távon igen súlyos következményei is lesznek, de hosszútávon nagyon nagy MEGBECSÜLÉST eredményez. Persze nem az elkövetett *bűn*, hanem az őszinte felvállalás. Egy ilyen nyílt, bátor, magát ismerő és felvállaló, engem az őszinteségével megbecsülő emberrel (akár fiú, akár lány) érdemes hosszú távú kapcsolatot tartani (vagy visszaállítani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!