Ki helyesli a csendőr-pertut? Ki törölné még el?
Szerintem is marhaság a csendőr-pertu! Jó párszor megtapasztaltam már, hogy csakúgy LEtegeznek idősebbek (50 -60 közöttiek) és hozzá legtöbbször társul egy olyan bunkó stílus is, mintha ők a koruknál fogva értékesebbek lennének a náluk fiatalabbaknál. Indokolatlanul kötekednek pl. uszodai kabinosnő, beszólnak, mintha a hátsó felükből rántottak volna ki. Ismeretlen emberek, a nevüket sem tudom. 33 éves vagyok, de 20 évesen sem szerettem már a LEtegezést. Mindenki megérdemli a tiszteletet,és egy minimális udvariasságot, nem lehet olyan ok, ami indokolná, hogy valakit is egyoldalúan tegezzenek. Hogy lehet cseléd-pertuval egyenrangú felekként kommunikálni? Sehogy!
Amikor egy láthatóan idősebb ember LEtegez és nem azzal kezdi, hogy felajánlja a tegeződést, ha már annyira tegezni akar, akkor a gyakorlatban nehéz, mert vagy udvariasan helyreteszi az ember az illetőt, vagy kerüli a konfliktust és belemegy a csendőr-pertuba és ha teheti többet közelébe sem megy az illetőnek.
Külföldön már az iskolákban sem mindenhol jellemző a csendőrpertu, itt egy érdekes cikk a témában, igaz 5 éves, de érdemes elolvasni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!