Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki helyesli a csendőr-pertut?...

Ki helyesli a csendőr-pertut? Ki törölné még el?

Figyelt kérdés
Szerintem akkora egy marhaság...

2012. ápr. 22. 10:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%
Hát bizonyos kor alatt megszokott.Mondjuk 10éves kiskölyök és a tanára közt. De mondjuk 20év felett ahol sokaknak már családja gyereke van ,már nem, és ha valakit magázni kezdek és az tegez akkor átváltok tegezőbe én is, ha idősebb és tegezéssel indít ,én is úgy folytatom.
2012. ápr. 22. 14:51
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is marhaság a csendőr-pertu! Jó párszor megtapasztaltam már, hogy csakúgy LEtegeznek idősebbek (50 -60 közöttiek) és hozzá legtöbbször társul egy olyan bunkó stílus is, mintha ők a koruknál fogva értékesebbek lennének a náluk fiatalabbaknál. Indokolatlanul kötekednek pl. uszodai kabinosnő, beszólnak, mintha a hátsó felükből rántottak volna ki. Ismeretlen emberek, a nevüket sem tudom. 33 éves vagyok, de 20 évesen sem szerettem már a LEtegezést. Mindenki megérdemli a tiszteletet,és egy minimális udvariasságot, nem lehet olyan ok, ami indokolná, hogy valakit is egyoldalúan tegezzenek. Hogy lehet cseléd-pertuval egyenrangú felekként kommunikálni? Sehogy!

Amikor egy láthatóan idősebb ember LEtegez és nem azzal kezdi, hogy felajánlja a tegeződést, ha már annyira tegezni akar, akkor a gyakorlatban nehéz, mert vagy udvariasan helyreteszi az ember az illetőt, vagy kerüli a konfliktust és belemegy a csendőr-pertuba és ha teheti többet közelébe sem megy az illetőnek.

Külföldön már az iskolákban sem mindenhol jellemző a csendőrpertu, itt egy érdekes cikk a témában, igaz 5 éves, de érdemes elolvasni:

[link]

2012. aug. 18. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!