Szerintetek Isten helyesli a képmások és szentképek használatát az imádatban?
Ha a szentképet imádod, az már régen rossz.
Én nem szeretem őket, attól kiráz a hideg, ha a templomban az öreg nénike a nemtom milyen szent embert ábrázoló medált, szobrocskát vagy képet csókolgatja. Szerintem nem kellenek ahhoz ilyesmik, hogy imádkozhassunk, esetleg szemléltetésként vagy művészetként elfogadható a szentek és egyéb egyházi személyek ábrázolása, de az imádsághoz fölösleges.
Szentképeket nem imádjuk, csak tiszteljük.
Egyedül Istent imádják a keresztények.
Nyugodtan kérdezz meg akárkit aki szentképpel a kezében vagy az előtt imádkozik, hogy imádja -e? ha téged ez zavar
egyébként
"A kép előtt nyilvánított tisztelet az eredetinek szól" [63] és "aki a képet tiszteli, valójában azt a személyt tiszteli, aki rá van festve". [64] A szent képek tisztelete "tiszteletteljes megbecsülés", és nem imádás, ami egyedül csak Istent illeti
Bocsi de sokan tevelyegnek.......ne csinalj faragott kepet NE TISZTELD ES NE IMADD azokat ....csak tiszteljuk?
Nem imadjuk?
Erdekes a szentiras azt mondja ne is tiszteld azokat!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!