Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amikor ránéztek egy kisgyerekr...

Amikor ránéztek egy kisgyerekre (és tudj. átok, hogy egyszer felnő és egy bunkó, nagydarab. stb ember lesz belőle) hogy tudj. átok szeretni?

Figyelt kérdés
Gyakran vagyok így, hogy ránézek egy egészen pici gyerekre és ez jut eszembe, hogy mekkora egy tahó, bunkó lesz, ha felnő. Viszont fordítva is így van, gyakran ha látok egy idős embert, aki szimpatikus, eszembe jut, hogy de aranyos, valamikor Ő is pici volt. Ilyenkor elérzékenyülök. Nekem ilyenek szoktak az eszembe jutni, nektek nem? Szerintetek normális vagyok? :D
2012. ápr. 22. 00:07
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

„Nem árt felülbírálni a saját tapasztalatnak hitt élményeid. Mi van akkor, ha valaki pont azért lett veled szemben hazug mert érzékeny és összetett ember, akit egy különös csavarokkal teli életút erre késztetett?

ÉS tudod miért derül ki arról aki unszimpatikus, hogy valójában mély érzésű és jófej? Pontosan azért, amiért a jó-fejről kiderül, hogy nem az. Gondolj csak bele, kiderül valakiről, hogy hazug, ezért megutálod, azaz unszimpatikussá válik, de egy unszimpatikus meg hihetetlenül jófej. Kicsit paradox és oda-vissza működik.”

Nagyon jó, amit írsz! Érdekes és elgondolkodtató!

Viszont amire én most konkrétan gondoltam, az unszimpátiával kapcsolatban, az most nem rég törtnét velem. Regisztráltam munkanélküliként a munkaügyi központban. Ott ült egy látszólag, nagyon kedves, készséges, segítőkész nő.( A második alkalommal már valami bűzlött vele kapcsolatban. A harmadiknál nem, de a negyediknél már kiakasztott, az ötödik találkozásnál, már rendesen felment a vérnyomásom. Egy hónap alatt játszódott le, szerencsére elég hamar kiismertem, már túl vagyok rajta)Most már a második alkalom, hogy elfelejtett szólni nekem egy állásról, nem részletezem a dolgot, mert betelne az A4-es lap :) A legutóbbi alkalommal rá tudtam venni „okosan”, hogy kimondja a hazugságot. (Tudtam, hogy ő nem tudja, hogy tudom az igazat, most viszont, hogy a szemembe hazudott és rajta kaptam, mert tényekkel megcáfoltam, tudja, hogy tudom, hogy hazudott. Sunnyogott is, el is kapta a szemét a szememről. Nekem ennyi elég volt :-)) Nagyon nyomasztott már éreztem, hogy nem tiszta valami vele kapcsolatban. Most már tisztán, világos, egyértelmű számomra, hogy egyik szavával üti a másikat és a szemembe hazudik, jellemtelen ember, a munkáját, nem jól végzi, kivételez másokkal,( nekem csak szimplán nem akart segíteni és nem értettem, hogy miért, mert nem adtam rá okot, most már tudom miért, az van, ami leírtam, hogy szimplán jellemtelen stb.) Napokig azon agyaltam, hogy kioktassam, megfenyegessem, hogy megyek a főnökéhez, vagy okosan csendben maradjak. Igazából jól tettem, hogy így tettem. Látod álcáztam magam :) mert bármit csinálhatnék, ha kiosztanám, csak rontanék a helyzeten, akkor még jobban nem segítene. Úgyis az az van, amit ő akar, a fejem tetejére is állhatok. Nem követhetek el erőszakot egy ilyen jellemtelen emberrel szemben. Így viszont egyenes háttal, tudtam kimenni az irodájából, azzal a tudattal, hogy mégis győztem felette és úgy, hogy közben nyugodt maradtam és nem küldtem el a „jó kur.va anyjába” persze más szavakkal. Most már hetente fogok betelefonálni, hogy van-e új állás, és nem fogok rá várni, hogy ő hív és számítani. Senkire nem lehet számítani, csak saját magamra.

A szimpatikusságra, meg azt értettem konkrétan, hogy például volt egy kolléganőm. Elsőre, másodikra, harmadikra egy mosolytalan, beképzelt, lenéző, rideg embernek tűnt. (Szemben az előbbi „hölgyel”, aki mosolygós volt. )Aztán kiderült róla, hogy hihetetlenül, megbízható, lelkiismeretes, komoly és mély érzésű ember, csak nehezebben nyílik meg, nagy érzelmi intelligenciával rendelkezik. Nos, én konkrétan erre gondoltam. És ezek már pár találkozás után kiderülnek már az elején. Hála Istennek. Azt, amit mondtál, hogy paradoxon, lehet, hogy ő továbbra sem szimpatikus valakinek, aki például nem mély érzésű, hanem egy olyan ember, aki szarik, más érzéseire. Vagy nagyon felületes és/ vagy csak nincsenek egy hullámhosszon. Viszont attól, hogy nincsenek egy hullámhosszon, viszont mindegyik becsületes ember, még kijöhetnek egymással, de ehhez már kulturáltság kell. No de ez már más téma, már jól elkanyarodtam az eredeti témától :)

„Maradj rugalmas, ezt én tanácsolom neked, mint hazug, jófej, képmutató, őszinte, barátságos, bunkó, kedves, gonosz ember. :D”

Ez nagyon tetszik!! :D Megfogadom a tanácsodat. Egy néha vérbunkó :-), kedves, őszinte, szókimondó, egyenes, barátságos, de a kapcsolatait megválogató, a nemtetszését kimutató, érzékeny, de néha érzéketlen,ja és néha besz.ari ember :D

2012. ápr. 22. 12:42
 22/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy normalis! A szeretet nem olyan hogy feltételezi... hogy ne szeressen!
2012. júl. 6. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!