Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az ápolatlan...

Ti mit gondoltok az ápolatlan fogú, lyukas vagy fogatlan emberekről?

Figyelt kérdés
Szerintem a fogsoron látszik meg az ápoltság. Én elég kiábrándítónak tartom, hogy a 21. században is vannak ilyen emberek (komolyan mint a középkorban) és ezek a dolgok egyértelműen beírhatók a nemtörődömség és az igénytelenség számlájára. A fogorvos elérhető mindenki számára, ha időben elmenne, akkor az tudna mit tenni. Persze lehet a genetikára is fogni, hogy valakinek azért olyan a foga, mert azt örökölte, de akkor is ott a fogorvos, aki rendbe tudja hozni. És itt most nem a méregdrága esztétikai fogászra gondolok, mert nem kell azért ilyen pénzeket kifizetni, hogy ne hulljon ki a fogunk, vagy ne legyen rajta egy hatalmas lyuk. Szerintem...
2012. ápr. 20. 09:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Erre szokás mondani, hogy akinek nem inge ne vegye magára ;) már leírtam 2x is, hogy nem azokról beszélek, akiknek genetikailag ilyen, de úgy látszik szöveget értelmezni már nem megy... tehát most leírom harmadszorra: azokról beszélek, akik a saját igénytelenségük miatt ilyenek. Ha a te férjed nem ilyen, akkor igazán nem értem mi a felháborodás oka? :O
2012. ápr. 30. 12:35
 12/19 anonim ***** válasza:
De megismétlem: TE sem tudod, hogy amiatt olyan- e, mert igénytelen. Ha pedig "igénytelen" azért pedig a szüleit kell okolni, hogy nem tanították meg neki, hogy mosson fogat, nem őt. Egyszerűen nem fontos neki, mert nem tanulta meg. Nem így szokatták. És kész. Ezen változtathatsz, ha finoman ráneveled, de nem bunkó módon képébe röhögni az illetőnek, ha járni akar veled pl. Ennyit meg rólad.
2012. ápr. 30. 13:20
 13/19 A kérdező kommentje:
Aranyos a felháborodásod :) Tudod, ha valaki ápolja rendesen a fogait, rendszeresen eljár fogorvosi ellenőrzésre az így is úgy is meglátszik a fogsorán. A törődés mindig meglátszik, még ha genetikailag rossz fogakat is kapott. Az én nővéremnek is rosszak a fogai, sőt, a fogszabályozó teljesen eldeformálta az egészet (igen, sajnos ilyen is van), mégis látszik rajta, hogy mossa rendesen, mert nincs elszuvasodva, nem éktelenkednek rajta hatalmas lyukak stb. De akinek már alig van foga, s ami van az is épp hogy ki nem rohad ott biztos, hogy szó van némi igénytelenségről is, tetszik vagy nem, de ez így van. Ez pont ugyanolyan, mint a fürdés. Vannak olyan emberek, akik genetikailag, vagy betegség miatt vagy gyógyszerek miatt, de átlagon túl többet izzadnak, ami nagyon kellemetlen tud lenni. Mégis a legtöbbjük meg tudja oldani azzal, hogy gyakrabban fürdik/zuhanyzik, külön figyel arra, hogy legyen nála izzadásgátló stb. Ilyen embert is ismerek, és ha nekem nem mondja, hogy ilyen jellegű problémája van, észre sem veszem. Aztán mégis hányszor van olyan, hogy állok a buszon és a mellettem levőnek olyan a szaga, hogy mindjárt elájulok. Az ilyenekről meg van a véleményem, mert pontosan tudom, hogy ez az a világ, ahol már lehet tenni ez ellen. És a higiénia meg a fürdés már nem pénz kérdése ;) Akinek tényleg a hibáján kívül rosszak a fogai azt csak sajnálni tudom, de a törődés az ő fogán is ugyanúgy meglátszik, mint azén, akinek meg genetikailag szuper fogsora van.
2012. ápr. 30. 15:44
 14/19 gepzene ***** válasza:

Tehát a buszon megvetően nézed a vegyszer-allergiás embert. Gondolom a koldus is igénytelen, mert a mai világban megvan a lehetőség a tisztálkodásra. Ha esetleg nem tudnád, vannak fokozatai a szegénységnek, és éppen mostanában mintha egyre több ember lenne, akinek annyi az összes szerencséje, hogy még lakhat valahol. Nem üres frázis, hogy enni se mindig van mit. Gondolkozz már! Mi jut akkor öltözködésre? Tisztálkodásra se mindig jut annyi, hogy sampon legyen, öblítő legyen, dezodor legyen, és így illat legyen. Ők azok, akik a boltban a parfümöd szokatlan felhőjét érezve szívesen levernének "egy kis igényesség" miatt.

Az ember az egyetlen olyan állat a Földön, aki ésszel él, rájön dolgokra, és alkot valamit a felfedezéseiből, amire akár büszke is lehet. Ha már igényes valaki, akkor tegye emberként, és próbálja elviselni a gondolatot, hogy a többiek is emberek. Néha talán meg lehet mosolyogni, hova vihet valakit a gondolkodás elhagyása, de ettől még nem alaptermészete az ostobaság senkinek. Csak egy áldatlan állapot. Ez az ing mindenkié. Tied is, enyém is. Ezzel vagyunk kénytelenek kezdeni valamit. Jó első lépés leszokni egymás minősítéséről. Vagy tán vezet valahova?

2012. máj. 1. 01:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Úgy szeretem mikor kiforgatják az ember szavait :D hol írtam én olyat, hogy lenézem a vegyszer-allergiás embert? Tudod különbség van aközött, ha az ember kicsit izzadt és aközött, ha valaki már napok, adott esetben hetek óta nem fürdött. A vegyszerallergiásoknak meg üzenem (ha már velük példálóztál), hogy pl én is vegyszermentes izzadásgátlót használok, úgy vettem egy kreatív boltban és dettó ugyanannyiba került, mint a rendes bolti dezodor... Ami a koldusokat illeti? Épp erről beszélgettünk itthon aminap, hogy én mennyire sajnálom őket, meg van is egy koldus arra, amerre én járok és szegény milyen öreg már stb, aztán mondta el az apukám, hogy tulajdonképpen vannak ilyen koldusszállások, ahol meg van a lehetőség, hogy ott megfürödjenek és kimossák ruháikat, de valamiért mégsem mennek el. Tehát még a koldusoknak is meg van a lehetőségük, hogy tiszták legyenek. Arról nem is beszélve, hogy pl a BKV-n az ember le sem mer ülni, mert a csöves oda pisilt/kakilt maga alá, annyi nincs benne, hogy egy bokorban tegye ezt. Mikor a 13 éves kutyám haldokolt és menni nem tudott, akkor is volt benne annyi, hogy arrébb ment ha dolga volt, és nem maga alá csinált. A higiénia nem pénz kérdése...
2012. máj. 1. 08:39
 16/19 A kérdező kommentje:
Amúgy ezzel a vegyszer-allergiás példával bebizonyítottad, hogy kifogás az mindig lesz. Ez dettó ugyanolyan, mint mikor a túlsúlyosok nyávognak, hogy hormonzavar meg genetika, aztán mégis mennyi ilyet látni mondjuk egy Burger Kingben szó szerint zabálni. De statisztikai adat egyébként, hogy az elhízottak nagyjából 10 %-a az, akinek tényleg betegség vagy genetika IS közrejátszik abban, hogy ilyen, a többi mind mind az életmód miatt kövér. Ha valakinek olyan problémái vannak, hogy vegyszer-allergia az sem zárja ki a mindennapos fürdést, mégis találkozom napi szinten olyannal, akiről érződik, hogy napok de talán hetek óta vizet sem nagyon látott, azon kívül, amit megiszik. És tudod mit? Ha már annyira modern meg civilizált világban élünk, mint ahogy mindenki mondja, akkor már had várjak el annyit embertársaimtól, hogy naponta megtisztálkodjanak és ne kelljen az ő bűzüket szagolgatnom. Nem kell illatos virágnak lenni, de a napi tisztálkodással már rég elérték azt, hogy nem büdösek. És nem kell megint kiforgatni a szavaimat, nem kell se parfüm se méregdrága tusfürdő :) Amúgy az régen szánalmas, ha már a rendszeres tisztálkodásban is kifogást keresnek az emberek...
2012. máj. 1. 08:50
 17/19 gepzene ***** válasza:

"vannak ilyen

koldusszállások, ahol meg van a

lehetőség, hogy ott megfürödjenek és

kimossák ruháikat, de valamiért

mégsem mennek el"

Mivel mindig akad valaki, aki nagyon szívesen ellopja a ruháit, nem nagyon él a "lehetőséggel"

A napi tisztálkodás szükségessége úgy ahogy van baromság. Nyáron oké, meg kemény fizikai munka mellett kell, mert muszáj. Ha pont nincs mit enni, és a melegvíz is, illatszer érvágás, akkor előfordul, hogy ritkít, aki szegény. Persze, vannak igazi gyökerek is, de ettől nem bunkó a többi.

Azt próbáljuk többen megérttetni veled, hogy semmit se tudsz a ritka fogú stb idegenről, de már okos vagy, hogy igénytelen. Semmi szóforgatás nem volt. Olvasd el figyelmesen a #7-et! Csak a szegénység egymaga fedi majd' az egész fogorvoskerülés témát. De biztos mások a bunkók, fő a nyugalom.

Megjegyzem az igekötő írásmódját elszúrni 8 éves kor fölött mivel jobb a rossz egészségi állapotnál? Egyszer kéne megjegyezni...

2012. máj. 1. 11:19
 18/19 gepzene ***** válasza:

"a többi mind mind az életmód miatt kövér"

Ja. Úgy kell élnie mint egy soványnak, és ő is sovány lesz. Biztos lusta mind, igaz? Nem ám piszkosul nehéz dolguk van esetleg... Meg a szar fog se fáj éjjel-nappal, á! Csak igénytelen mind oszt jóvan. Nem kötelező gondolkodni, de akkor hallgatni hatványozottan arany.

2012. máj. 1. 11:26
 19/19 anonim válasza:
A páromnak nemrég csináltattuk meg a teljes felső fogsorát, teljesen szét volt neki menve, hiányos is volt illetve töredezett. Ez sztk alapon 300.000 Ft-ba került!! Csodálatos lett, öröm ránézni, de kölcsönt kellett felvennünk, mert másképp nem tudtuk volna összerakni ezt az összeget. A felét fél év alatt tudtuk összespórolni. Nem feltétlen az igénytelenségről van itt szó, persze, én is járok rendszeresen szűrésre, ha tömni kell tömjék, nem várom meg amíg kihullik. A mai magyarországi átlagbérek és költségek(lakás,albérlet, rezsi, élelmiszer árak) mellett nem lehet ugrálni a fogpótlásokkal. Darabja sztkban 29e kezdődik. És ez a legolcsóbb.
2015. okt. 24. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!