Nyáron szoktatok meztelenül lenni otthon a lakásban?
Igen. Jól esik minden ruha nélkül "szabadon" lenni a lakásban. Persze arra ügyelve, hogy még véletlenül se lássanak be a lakásba. Kényelmesebb, termszetesebb és nincs, ami még plusszban melegítsen.
31/F
Pár embernek elkellene itt valamilyen mentális segítség.
Nem tudom mi számít nálad frissdiplomásnak, de praktizálok már pár éve, és ne haragudj, vajmi kevés köze van a diploma megszerési évének ahhoz, hogy ez egy pszichiátriai diagnosis.
Mellesleg hozzá teszem, jogilag is büntetendő. De ha maradunk szigorúan a lakásban, akkor csak egy mentális zavar, amit jó esetben lehget kezelni.
Ha pedig valóban valaki magamutogatásra vágyik, akkor ott a rengeteg naturista strand, azt sok exhibicionista azért vívta ki magának, hogy legális formában mutogathassák testüket, na ettől még a pszchés zavar zavar marad ...
De egyébként akkor most már szakmai érdeklődésből is mesélje aki úgy gondolja, kinek milyen örömet okoz ez?
Kedves pszichiáter válaszoló, mondd csak, ezt a "mentális zavart" melyik zsinatotok szavazta meg kézfeltartással, és milyen arányban? Ne is haragudj, kérlek, de egyszerűen nem tudok komolyan venni egy olyan "tudományt", amelyik egyszerűen kitalál "betegségeket", aztán szavazásra bocsátja őket, és amelyiket elfogadják, az attól kezdve máris "betegség".
(És nem, nem vagyok szcientológus, utálom őket. Viszont objektív, nem-szcientológus forrásokból is elég sokat hallottam-olvastam már a pszichiátria ügyeiről, és mit ne mondjak, egyáltalán nem nyűgözött le, sőt)
Amúgy meg, ha valaki nem tudja értékelni a nemi orientációjának megfelelő nemű egyedek meztelenségét, nos, szerintem épp azzal nem stimmel valami szellemileg, de persze ez csak magánvélemény.
Most akkor rohanjak kezeltetni azt, hogy néha úgy flangálok a lakásban, ahogy az anyám megszült??
Komolyan mondom rémisztő, hogy ha valóban pszichiáter vagy...
Az utolsó szakmailag legalább mond valamit.
Na most aztán nézd, azért mert te netalántán nem fogadod el a pszichiátriát mint tudományt, attól az még megvan ám nélküled is. Úgyhogy nem győztél meg.
Hát oké, valóban ha otthon meztelenkedik, fenntartom, az csak lehet valami finomabb mentális zavar, hiszen másokat nem zavar vele, na most ha ő így érzi jól magát, akkor ugyan nem tartom egészségesnek, de mivel nem befolyásolja a mindennapjait, bár azért a realitáshoz való viszonyát és ítélőképességét már megkérdőjelezném, pedig ez még fontosabb érv a mentális zavarok elkülönítése szempontjából, na de addig oké, de ... azután már semmiképpen.
Ennek ellenére azt is fenntartom, aki így elégül ki, annak ott van a ma már legális forma, menjen oda, ott tehát büntetőjogilag nem szankcionálható, hát atán más kérdés, hogy mentálisan éppen milyen mértékben áll fenn a zavar, de akkor ezt hagyjuk.
Tudod azért az emberek a történelem során nem véletlenül találták ki a ruhát, valamint esztétikai szempontból sem utolsó egy civilizált társadalomban csinosan felöltözve lenni. Azért mert bizonyos elmaradott afrkiai törzsek esetleg ma is meztelenek, attól még a meztelenség a mi nyugati civilizációnkban nem igazán elfogadott magatartási norma, és mint ilyen, deviáns. Márpedig minden jelenséget nyilvánvalóan a maga kultúrális környzeteében kell értékelni.
Mégis vajon mire való a diagnosis pontos meghatározása szted? Vagy az a gond h magadra ismertél?
Ez nem az én találmányom ám! Ez nemzetközileg tudományosan elfogadott diagnosztizálási skála!
Drága "pszichológus(unk)"! Olyan hülyeségeket írsz, hogy az már fáj. Mi köze az öltözködési szokásoknak ahhoz, ha valaki néha az OTTHONÁBAN senkit nem zavarva ruha nélkül érzi jól magát?! Mi a lótúró köze van ennek a mentális zavarokhoz??:) Mi a nyavajának kell egy olyan dolgot mindenféle idióta betegséggel felruházni, ami OTTHON nem természetellenes, mikor egyedül van az ember, vagy a kedvesével?!
Ne nekem válaszolj!:)
Kedves pszichológus/pszichiáter! (nem tudom melyik pontosan)
Én is válaszoltam, hogy szoktam otthon meztelenül, amikor egyedül vagyok. Már bocsánat, de ezért én nem érzem magam deviánsnak. Ön hol szerezte a diplomáját? Én elfogadom a pszichiátriát, sajnos testvérem is jár pszichiáterhez. De higgye el, hogy azzal senki nem megy el orvoshoz, hogy szeret dög melegben ruha nélkül flangálni otthon. Ha ez betegség lenne, akkor elég sok embert lehetne kezelni. Én nem tudom, hogy milyen konzervatív, vaskalapos ember Ön, de ha kezel bárkit is ezzel a "betegséggel", hogy szeret néha meztelenül lenni, hát akkor én az Ön helyében leállítanám a kezelést, mert ez nem betegség. Ön elítéli azt is, hogyha egy házaspár ruha nélkül szeretkezik? Ott meg már ketten is vannak, más is látja, ha meztelenül van az ember. Úristen, zárjuk mindenkit zárt osztályra! Ön nagyon félreérthette a válaszolókat. Itt senki nem írta, hogy orgazmusa van, ha levetheti a ruháját, csak néha jól esik az embernek úgy lenni, ahogy megteremtették. Ajánlom, próbálja ki nagy melegben, hogy milyen jól eső érzés, hogy nem izzad az ember a ruhába, mert még egy bugyi is totál más érzetet kelt, mint amikor meztelenül van. Nem azt mondtuk itt, hogy az utcán, vagy széles társaság előtt meztelenkedünk, hanem otthon egyedül, vagy ha esetleg a párja otthon van valakinek, akkor leveszi a ruháját. Itt ne prédikáljon, és ültessen sok ember fülébe bogarat, hogy pszichiátriai esetek, mert véletlenül szeretnek néha napján meztelenkedni.
Üdvözlettel: Egy se nem pszichiáter, se nem pszichológus, se nem elmebeteg fiatal lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!