Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti ismertek szemelyesen...

Ti ismertek szemelyesen gazdag embert (embereket)? Munkaja apaljan megerdemli szerinted azt a fajta eletstilust amit el?

Figyelt kérdés
Ha igen, mit gondoltok az eletstilusrol amit el? Volt olyan hogy mosolyogsz neki, mikozben magadban azert fojtogat az irigyseg?

2012. ápr. 19. 07:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
99%
Én ismerek olyat, aki szegény gyerekként nőtt fel, de mára már saját vállalkozása van és kőgazdag. Rengeteget dolgozik, volt, hogy több hétre nyaralni vitte a családját, és egész nyaralás alatt is szinte végig telefonált meg üzletfelekkel találkozgatott, és alig pihent (feleségétől tudom, mert barátnők vagyunk). Szerintem megérdemli, hogy sok pénze legyen. Persze munkanélküliként, havi 10 ezer forinttal, amit otthonról kapok hogy ne irigyelném, de nekem nincsenek ötleteim és érzékem a vállalkozáshoz, kezdőtőkém meg pláne, szóval így jártam.
2012. ápr. 19. 07:37
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyik rokonom ilyen. Részben a munkája,részben a lehetőségek jó kihasználásának,részben a kapcsolatainak köszönheti a vagyonát. Sokszor volt jó helyen,jókor. Nem csalt,nem lopott,csak kiskapuzott.

Az életstílusával sincs semmi baj. Igaz,hogy olyanokat is megengedhet magának,amit az átlag ember nem. De nem jár márkás cuccokban,Mercivel stb., és főleg nem vág fel a pénzére.

Soha nem írígykedtem rá.

2012. ápr. 19. 07:45
 3/23 anonim ***** válasza:
95%

szia!

Én is ismerek egy olyat aki szegeny volt,de beinditott egy vállalkozást ami bejött neki.irigyelni nem irigyelem,mert egész nap dolgozik,családja,kapcsolata nincs!

a pénz meg nem minden!

2012. ápr. 19. 08:04
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Több nagyon gazdag ismerősöm, rokonom stb. volt már az előző rendszerben is meg most is, de olyant azt hiszem nem ismertem, aki minden szabályt betartott volna, mindig számlát ad, mindent bevall, leadóz, ilyent nem ismertem. Megfordult a fejemben, hogy hát igen, mi mindent megengedhetnék magamnak én is, ha olyan lennék, de igazán nem irigyeltem őket, mindig volt valami, amit nem szívesen csináltam volna, amit ők megtettek. Egyébként nem vagyok makulátlan, én is követtem már el apróbb szabálytalanságot, de nagybani visszaélést talán nem.
2012. ápr. 19. 08:24
 5/23 anonim ***** válasza:
39%

Igen, ismerek gazdag embereket. A legtöbb sajnos nem érdemli meg, hogy az Isten ilyen nagy lehetőséget adott az életében.

A legtöbb gazdag embernél tapasztalom, hogy minél inkább gazdagabb valaki, annál inkább azt akarja vagy éppen gondolja, hogy meg lehet élni havi 40eFt-ból, és tulajdonképpen nem is érti azt, hogy miért panaszkodnak az emberek, továbbá neki alapból minden ingyen jár ...pl.: ingyenes utazás és szállás a Balatonon, ingyen utazás Thaiföldre stb...

Elenyésző azok száma, akik szegényebbek voltak, és kőkemény munkával érték el azt az életben, hogy gazdagok lehettek. Őrájuk felnézek, és becsülöm. Ők azok az emberek, akik keménnyen megküzdöttek nap mint nap, és nem másnak köszönhetik (visszaélésből, tönkretevésből vagy jóbarát segítségével) a sikerüket.

2012. ápr. 19. 08:50
 6/23 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 19. 08:58
 7/23 anonim ***** válasza:
98%
Van mindenféle, nem általánosítok h a legtöbbje milyen mert tényleg különböznek. Van aki sok kemény munkával, szerencsével, jó ötletekkel szedte meg magát. Van aki ügyeskedik, nagyokat is szokott bukni(benzin, fa biznisz meg ilyenek). Van aki ügynök volt, módszereit megtartotta máig és konkurensei ellehetetlenítésével jut előbbre.
2012. ápr. 19. 08:59
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigykedek rá, hanem inkább példát veszek róla. Miért ne érdemelné meg azt a színvonalat, amit él??? Megdolgozott érte, hát hadd élje.

Inkább reménykedem benne, hogy lesz nekem is akkora ütős ötletem, hogy kevés idő alatt így megszedjem magam és ne kelljen a főnököt bámulni és a teszkóban nézegetni, hogy mi a legolcsóbb.

2012. ápr. 19. 09:12
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek például egy vállalkozó házaspárt. Van szép házuk, nagyon jó autójuk, nincs hitelük, és évente annyiszor mennek nyaralni, ahányszor akarnak. Most a kisfiuk főállású szülei mindketten. Állásuk már rég nincs. Van vállalkozásuk, ami egész jól működne nélkülük is, de dolgoznak benne, mert imádják csinálni. Szerény, hétköznapi emberek maradtak, és van egy csomó barátjuk. Ez azt hiszem, nem rossz életstílus.

Ismerek még többet is. Köztük olyanokat is, akik ehhez hasonlóan élnek, meg olyanokat is, akiknek nem ismerem az életstílusuk, csak tudom, hogy gazdagok.

Igen, maximális mértékben megérdemlik. Amikor bele kellett az üzletükbe tenni a munkát, beletették. Amikor jobb emberré kellett válni a siker érdekében, jobb emberré váltak. Sikerüket azzal érték el, hogy másoknak segítettek, és bár ma legkevésbé sem lennének rászorulva, továbbra is ezt teszik.

Nincs olyan. Szeretnék úgy (hasonlóan) élni, mint ők, de egyáltalán nem irigylem tőlük.

2012. ápr. 19. 09:19
 10/23 anonim ***** válasza:
91%

Az én szüleim gazdagok. Megdolgoztak azért amijük van minimális segítség nélkül.

A jólétet nem mindenki érdemli meg feltétlenül, de helytelen ítélkezni valaki felett ameddig nem ismerendő miként szerezte meg a vagyonát. Van aki ésszel, van aki másképp. A lényeg, hogy irigykedni nem szabad olyan emberre aki jogosan és saját erejéből gazdagodott meg.

2012. ápr. 19. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!