Máshol is vannak ilyen idegengyűlölők? Hogyan lehet ezt
feloldani?
Most ilyen férgekkel akarsz kapcsolatot? Minek? Köszöngess szépen továbbra is, aki visszaköszön, azzal majd lehet bartákozni, a selejttel meg ne foglalkozz.
2012. ápr. 2. 11:36
Ha az a kérdés,hogy máshol sem köszönnek a szomszédok? Akkor igen,ez mindenhol így van.Én budapesti nő vagyok. Társasházban élek,és jóformán azt sem tudom ki a harmadik szomszédom(egy folyóson 4 lakás van) Fogalmam sincs ki lakik alattam,vagy felettem..De nem is igazán érdekel.Idegeneknek meg én sem köszönök..De ugyanez a helyzet külföldön is.Lassan 5 éve ugyanabban a házban élek,de fogalmam sincs ki lakik velem szemben vagy mellettem.Nagyjából csak annyit tudok,hogy "most éppen lengyelek,vagy szlovákok" ennyi.Itt sem köszön senki az idegeneknek..
2012. ápr. 2. 11:40
Elég furcsa emberek, mit ne mondjak. :S Mégis hol van ez a város? Hát bunkók közé költöztél, sajnálom... Én biztos, hogy egynél többször nem köszönnék úgy, hogy tojnak visszaköszönni.
2012. ápr. 2. 11:41
ma 11:40 vagyok
egy kicsit fura amit írtam,de a lényeg,hogy Budapesten van az állandó lakcímem(a lakásom ma is megvan,csak üresen áll)jelenleg külföldön vagyok..
2012. ápr. 2. 11:42
5/18 A kérdező kommentje:
"Ha az a kérdés,hogy máshol sem köszönnek a szomszédok? Akkor igen,ez mindenhol így van."
Na eddig akkor a Holdon éltem, mert az előző lakóhelyeimen igenis szokás volt ismerni a szomszédokat, úgyhogy ez nincs így mindenhol.
De lehet, hogy bennem van a hiba, hogy kapcsolatot akarok valakivel kiépíteni?
Elég érdekes dolog. Szerintem inkább örülniük kéne, hogy valaki az ő városuk választotta új lakhelyéül. Elvégre ma már a legtöbben a nagyvárosokba mennek élni.
2012. ápr. 2. 11:45
7/18 A kérdező kommentje:
11:40 akkor bocs. Tényleg félreértettem.
Pedig nem is kisebbségiek, és én sem vagyok kisebbségi. Még priuszom sincs, úgyhogy nem értem, mi bajuk van velem.
Én budapesti vagyok, de a házban lakó szomszédoknak szoktam köszönni. Mondjuk én itt nőttem fel, tehát arcól kb mindenkit ismerek, csak az új lakókat nem annyira, de én nekik is köszönök, és ők is visszaköszönnek.
21L
2012. ápr. 2. 11:46
Nem feltétlenül idegengyűlölők, hanem bizalmatlanok és előítéletesek az idegenekkel szemben. Légy továbbra is barátságos és udvarias, mosolyogj a mufurcokra, előbb-utóbb viszonozni fogják. Erőltetni nem kell, nem is szabad!
2012. ápr. 2. 11:46
10/18 A kérdező kommentje:
Előbb-utóbb viszonozzák. Ha meg nem, akkor így jártak. Erőltetni nem akarom, csak furcsa, hogy eddig még egyetlen ember sem volt hajlandó emberszámba venni. :)
Kapcsolódó kérdések: