Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor vezetik be Magyarországo...

Mikor vezetik be Magyarországon azt, hogy mindenki tegezzen mindenkit?

Figyelt kérdés

Csak egy felesleges hülyeség, ami zavarja az embert ha beszél, mert nem tudja, hogyan fűzze a mondatait. Csak elbizonytalanítja a magyar embert, hogy azt se tudja mikor tegezzen mikor magázzon, már nem illik bele ebbe a mai világa ahol most élünk, a mai facebook-os világba szerintem az egyszerűségre kell törekedni. Ha a fejlettebb országokban pl.: USA, Anglia tegezik egymást, akkor a magázás nálunk Magyarországon elmaradottság, fejletlenség!

Nem értem, azt sem, hogy az idős embereket is miért kellene annyira magázni, ugyanolyan emberek mint mi, ez is csak arra, jó, hogy még inkább kiélezzük a különbséget generáció és generáció között.

2012. márc. 26. 13:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
14%
uramisten kérdező, te hülyébb vagy mint bárkinek a segge.
2012. márc. 26. 13:46
 12/37 anonim ***** válasza:
28%
Túl sok időt töltöttél a facebook előtt? A sok szerencsétlen, aki már fogalmazni sem tud, és lázadozik a helyes nyelvi formák és normák ellen, komolyan kimozdulhatna. Ki a szabadba emberekkel találkozni, mégpedig személyesen. Akkor nem gondolkodnának hasonló ostobaságokon, és nem okozna gondot nekik még a magázódás sem, ami egyébként semmiben sem "nehezebb", mint a tegezés.
2012. márc. 26. 14:10
 13/37 Andizsuzsi ***** válasza:
42%

Szerinted kinek kellene bevezetni?

Amúgy nem kell a facebook-os világban sem az egyszerűségre törekedni, mert úgy jársz, mint az angolok (a maguk nagy fejlettségével), és 30 év múlva senki sem fogja tudni Jókait vagy Móra Ferencet olvasni .

2012. márc. 26. 14:12
 14/37 anonim ***** válasza:
80%

A magázódás valamikor a 16. században alakult ki, azelőtt a magyaroknál is csak tegező forma létezett.

Amúgy automatikusan meg fog szűnni, mihelyst az emberek már csak Interneten kommunikálnak egymással. Hivatalosan nem fogják megszüntetni.

2012. márc. 26. 14:21
 15/37 Andizsuzsi ***** válasza:
83%
Előző! Ez igaz, de a fölé-alá rendelt viszonyt ekkor is kifejezték, és az nyelvtanilag semmivel sem volt egyszerűbb, mint ma magázódni. Sőt.
2012. márc. 26. 14:40
 16/37 anonim ***** válasza:
73%
Én még fiatal vagyok, de ilyen kérdés bennem még nem fogalmazódott meg. Sajnos még nem vagyok elég informált ezen a téren úgy, hogy csak azt írom le ami eszembe jutott. Nekem ezzel még soha nem volt problémám, ha esetleg olyan esetbe kerültem, ahol véletlenül magázás helyett tegeztem egyszerűen elnézést kértem és kijavítottam magam. Naponta járok olyan közösségbe (iskola) ahol rengeteg rossz tapadhat az emberre viselkedésileg és beszédileg egyaránt, de még nem vettem senkin azt észre, hogy akárki is fennakadt volna ezen a "problémán". Pedig ismétlem abszolút, de nem egy kulturált közösségbe járok.
2012. márc. 26. 15:50
 17/37 anonim ***** válasza:
58%

"Előző! Ez igaz, de a fölé-alá rendelt viszonyt ekkor is kifejezték, és az nyelvtanilag semmivel sem volt egyszerűbb, mint ma magázódni. Sőt."

Ezt csak mellékesen fűztem hozzá, és igen, igazad van: ahol érdekek vannak, ott a viszonyok fölé-alá rendeltekké válnak, sajnos az ember még nem érte el az a tudást/bölcsességet, amivel ha minden egyén rendelkezik, akkor mindenki mellérendelten élhetne mindenkivel. Ha ez megtörténik, akkor eltűnik a magázódás, de sajnos egyelőre ez eléggé utópisztikus gondolat.

2012. márc. 26. 16:48
 18/37 anonim ***** válasza:
55%

Úgy őszintén, ezt mégis hogyan godnoltad, holnaptól kihirdetik, hogy tilos a magázás, vége, aki folytatja, azt pirossal aláhúzzák, és elviszi a rendőrség??? Vagy Mi A Rákos Tök? A nyelv nem úgy működik, ahogyan te képzeled.

A magázás egyébként manapság érzésem szerint nem hajbókolás értelemben tiszteletadás - távolságtartást lehet vele kifejezni, ezzel lehet legdiszkrétebben jelezni, hogy a magánélet - a smalltalk mélységen túl - ki van zárva a társalgásból.

2012. márc. 26. 18:04
 19/37 A kérdező kommentje:
Mindenkinek csak jó lenne, ebben az országban ha nem kellene magázódni. Szerintem a magyarok így is elég távolságtartóak egymással,és ez a magázás csak rátesz egy lapáttal ergo még távolságtartóbbakká válunk mi magyarok és ez biztosan nem jó így!
2012. márc. 26. 18:29
 20/37 anonim ***** válasza:
42%
Pszichológiát tanulok, ezt még felhasználom, majd ha valaki szociális fóbiákkal küzd, akkor előadom neki, hogy azért, mert az emberek magázzák őt és egymást.:o
2012. márc. 26. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!