Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyetemisták az oldalon!...

Egyetemisták az oldalon! Titeket nem idegesít, hogy ha megemlítitek, hogy nincs pénzetek, mindenki a diákmunkával jön? Könyörgöm, hol találunk diákmunkát?

Figyelt kérdés

vagy csak engem idegesít ez fel??? Olvasom, hogy a lány mennyi pénzt szeretne kérni a szüleitől (akiknek van miből adni bőven), hogy legyen neki kolira, kajára, meg urambocsá', magára egy plusz 10ezrese havonta

és akkor jönnek az okosok, hogy minek a szüleit pumpálja, miért nem megy dolgozni, meg így a diákmunka, meg úgy...

nem azt mondom, hogy a szülőket kell pumpálni, de ha gazdagok, akkor miért kelt olyan nayg felháborodást, hogy kér havonta 10.000Ftot, amit magára költhet?

Összesen 60-70E ft-ról volt szó, amiből 20 a kolesz, 10-15 a hazaút (2 alkalom), plusz helyibérlet, kaja, jegyzetek esetleg...

És úgy leoltották, hogy minek neki ennyi pénz meg miért nem megy el dolgozni.

az egészben az idegesít csak, hogy minden második válaszoló azt írogatja, hogy lusta, meg milyen már, hogy kér, miért nem keresi meg magának....

Mutatnátok nekem olyan munkát, amivel lehet keresni ténylegesen (nem az internetes átverős fajta) és lehet csinálni nappali egyetem mellett???

Más még nem szembesült ezzel, vagy tényleg csak engem dühít?

2012. márc. 22. 16:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért amiket írtál, elég fölébecslések. Nálunk 10 a koli (igaz, nem felújított), akinek nincs pénze, az nem megy 20 ezresbe. A 15 ezret sem értem, hogy jött ki, ha valaki Nyíregyházáról jár Pécsre, az se költ ennyit egy útra.

Én egyetemista vagyok, és 60 ezerből elég jól meg tudok élni. Ennek a felét fedezi a szoctám+ösztöndíj, 20 ezret kapok a szüleimtől, plusz ha tudok, dolgozom.

Ha az illető 60-70 ezret eleve kap, abból nem értem, hogy nem tud költeni magára..

2012. márc. 22. 16:45
 12/23 anonim ***** válasza:

Bár én nem vagyok egyetemista, mélységesen egyetértek veled.

Eddig OKJ képzésre jártam, de sajnos betegség miatt alkalmatlan lettem a szakmára.

A suliban megbeszéltük hogy erre az évre már nem tesznek ki, de ha nem akarok nem kell bejárnom.

Simán tudnék 8 órás diákmunkát is vállalni, de hiába jelentkezem minden munkára, vagy sz@rnak visszajelezni, vagy közlik hogy már betelt az összes hely.

Meguntam az egészet, próbálkozom "felnőtt" munkákkal is, de azokról sem jeleznek vissza, vagy elküldenek hogy alkalmatlan vagyok.

Már kivagyok égve teljesen, 21évesen a párom tart el hónapok óta.

2012. márc. 22. 16:46
 13/23 A kérdező kommentje:

11esnek, írtam, hogy a havi 2 út a 15ezer, vagyis alkalmanként 7500, vagyis egy út 3750körül van...így már nem is hangzik soknak, nem?

a szoctám meg anyagi helyzethez van kötve.

ha anya is meg apa is 150nettót kap, tuti fix, hogy nem kapna szoctámot.

Tanulmányit meg maximum a 2. félévtől kaphat

Esetleg van még a bursa, amit úgyszintén nem fog megkapni, ha a szülei gazdagok

Jah, és nálunk van 4 kolesz, és oda is szoc-helyzet szerinti besorolás van. Nyílván nem teszik a minimálbéres szülők gyerekét a 26E-es koliba, míg a milliomoscsemetét a 12ezresbe

én csak a pécsi helyzetet ismerem, erről tudok nyilatkozni

Az ösztöndíjakat (sajátomat) meg csak amiatt írtam, hogy lássátok, elég magas átlagra mennyit kapunk

2012. márc. 22. 16:53
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Valóban idegesítő. De azt tudom javasolni,akinek nem muszáj, ne dolgozzon egyetem mellett. Én elmentem, pedig nem volt rá, hű de nagy szükség,csak könnyíteni akartam a szüleimen, a nyári munkámat folytattam ősztől mérnöki szak mellett. Eleinte megértőek voltak ( egy szoliban dolgoztam), nem is teljes munkaidőre vettek fel, jól jártak, hogy 4 órásba jelentettek be, aztán később 8-ban kellett már dolgoznom, ugyanúgy mint a váltótársamnak,aki hazament és feküdt utána fél napot én folytattam a napot a gyakorlatokon az egyetemen. Az a baj, aki nem járt egyetemre, soha nem fogja megérteni. Második félévre otthagytam a munkát, mert sokat romlott a teljesítményem. Oké, hogy Pest, de azért normális munkát találni itt sem könnyű, dolgoztam én Tescoban is árufeltöltőként,ahol a 8 osztályos parancsolt nekem, és kussban kellett maradnom, közölte,ő a nevemet se hajlandó megjegyezni, van más dolga, és élvezi,hogy végre van "beosztottja" majd megbeszélte a múltnapi székletürítési gondokat a munkatársával. Ez megalázó, mert igen, ennél több vagyok, és akármit ne vállaljon el az ember,ha nagyon nem muszáj.
2012. márc. 22. 16:55
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

Hát ezért mentem én levelezőre.

Anyámék nem tudták volna fizetni a sulimat, meg eltartani, esetleg kolesz, stb., én meg úgy gondoltam, megkeresem azt a megoldást, ami mindenkinek jó. Be tudtam menni az órákra, volt elég pénzem, a tandijat is ki tudtam fizetni. Szóval ez is egy megoldás...

2012. márc. 22. 17:00
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, mint a 14-es, szintén mérnök.

20 órában dolgozom egyetem mellett már több, mint egy fél éve. Nekem szerencsém van, én otthon dolgozom gép elől. Nem vagyok rászorulva, de a mai gazdasági helyzetben, jobb ha van az embernek egy kis plusz a zsebében, ha bármi baj lenne.

A teljesítményem még nem romlott, igyekszem mindennel időre kész lenni, illetve ha kicsit több időm van, előredolgozni. Néha nagyon fáradt vagyok és nyűgös, utálom csinálni, de nem panaszkodhatok. Más gyerek mellett végzi el az egyetemet, ő sem sír, nekem se szabad.

2012. márc. 22. 17:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van, mert sokkal több embert vesznek ma már föl az egyetemekre, mint amennyit az állam tisztességesen taníttatni tud. Még az állami támogatásos hallgatóknak is rengeteg járulékos költséget kell állni, és ezt a legjobb szándék ellenére sem tudja minden szülő biztosítani. Én még a 90-es évek elején végeztem az egyetemet, akkor a havi ösztöndíj, amit kaptunk, elég volt a megélhetésre is, fel sem merült, hogy bármelyik diáknak pusztán a megélhetéséért dolgoznia kellene.
2012. márc. 22. 17:20
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

14 Sajnos ezt én is átéltem,csak nem Tescoban,hanem egy ruhaboltban.Szörnyű volt,szinte örültem neki,amikor bemószerolt az egyik csicska biztonsági őr és kipenderítettek onnan.Semmi sem éri meg azt a szenvedést.

Amúgy ha valakinek jól állnak a szülei és tudnak segíteni,akkor miért szégyen,ha kér tőlük pénzt?Engem is idegesít,hogy mindenki ezzel jön,de csak a szájuk nagy.Dolgozzanak ők egyetem mellett állandón,ne legyen se hétvégéjük,se rendes hétköznapjuk és fiatalkoruk sem.

2012. márc. 22. 17:35
 19/23 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek, kérdező, én ugyanebben a cipőben járok. Amikor mondom a szüleimnek, hogy nekem nincs pénzem erre vagy arra (általában felesleges dolgokra), vagy kérnék egy kis kisegítő pénzt, akkor egyből azzal jönnek: "talán el kéne menni dolgozni, nem csak itthon dögleni"! Basszus, erre nagyon ki szoktam akadni... döglök itthon?? Én örülnék a legjobban, ha lenne valami munka, nem kellene az itthoni mondogatást hallgatnom, ha nem állítanának be semmirekellőnek, és lenne annyi pénzem, amennyire szükségem van, nem kellene szűkölködnöm. Egyébként a szüleim nekem sem szegények, csak a húgom cigijére meg drogjaira sok pénz fogy el. -.- Szerintem egy 4fős családnak havi közel 400ezres jövedelemből (hitel nélkül) jobban kellene kijönnie.

A munkáról meg annyit, hogy a 450ft-os órabérrel amúgy is kitörölhetnénk kb. Persze a semminél több, de havi 60-70-et minimum heti 4x8 óra munkával lehet csak összekaparni, ez meg nappalisként nehezen kivitelezhető.

2012. márc. 22. 17:44
 20/23 anonim ***** válasza:
44%

engem nem kellett .aszogatni, mert magamtól mentem melózni már az egyetem kezdetén.

igaz, havi 30-40 körül kerestem, de a bulikra, ruhákra, fényképezőgépre össze tudtam spórolni belőle. a nagyon nagy kiadásokat anyukám állta, de sosem vinnyogtam és követelőztem. ha már nagyon lerongyolódott a cipőm akkor azt ő vette, de a kis hülyeségeimre sosem kértem tőle, mert tudtam, hogy ő sem lopja a pénzt.

rengeteg diákmeló van, aki akar, az tud dolgozni. felnőttként sokkal nehezebb, kevesebb lehetősége van az embernek, mert nagyon sok melót kiadnak diákoknak, lévén, h utánuk kb semmi adót sem járulékokat nem kell fizetni, tehát a munkáltatónak nagyon is megéri a dolog.

azért is érdemes diákmelót vállalni, mert az embernek legalább lesz némi munkatapasztalata, és nem csak a diplomáját lobogtatja az egyetem után.

2012. márc. 22. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!