Ismertek hallássérült embereket? Van itt valaki, aki hallássérült?
Én is az vagyok. Öt éves koromig perfektül hallottam, aztán hoppá, bejött valami gyulladás... A családom és barátok körében, akiknek már ismerem a hangját, nem nagyon hordom. Vízben pedig tökéletesen hallok szájról olvasás nélkül is (köztudott a víznek -e csodálatos tulajdonsága, hogy "terjeszti" a hangot) Vannak, akik idegenkedve viszonyulnak hozzám, amikor először mondom nekik, így mikor megismerkedek új emberekkel, inkább halasztom a dolog megmondását, mivel a legtöbb ember egy hamarjában ítélkező lény.(Ugyebár!) De a legtöbb hálistennek csak meglepődik, hogy hát nem gondolták volna... Egy valaki meg vállat vont, hogy: "Én kontaktlencsét hordok. Ugyanaz!" Szóval miattuk már magabiztosabb vagyok, s aki a kicsit gyengébb hallásom miatt rögtön legyengelméjűz, lefogyatékoz, leszól, hát az nem normális ember...! Ennyi erővel én is 'kicsúfolom'azt a személyt, mert nem érti a matekot... (annyira undorító dolog a kigúnyolás akár okkal, akár ok nélkül is, aki ezt teszi, az nem életrevaló lény (: ) Senki nem tökéletes ezen a világon. (csak Jake Gyllenhaal, na ő perfect :D)
U.i. engem is érdekelne az utolsó előtti hozzászóló mondása (14/L), aki gyógyulófélben van... Hogyan lehetséges ez?? :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!