Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ismertek hallássérült embereke...

Ismertek hallássérült embereket? Van itt valaki, aki hallássérült?

Figyelt kérdés
Hogyan viszonyultok hozzájuk?

2012. márc. 9. 19:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A nagymamám mondhatni, hogy hallássérült, bár amennyire én tudom, ez nála csak időskori dolog. Van hallókészüléke, de így is elég hangosan kell hozzá beszélni, sokszor el kell ismételni a dolgokat.

Én szívesen beszélgetek vele, csak egy idő után fizikailag elfáradok ettől a hangos és (túl) tagolt beszédtől. Persze erről ő nem tehet, csak sajnálom, hogy vele nem tudok olyan hosszasan beszélgetni, ahogy másokkal.

Különben régebben egy szendvicsbárban dolgoztam, és volt egy visszatérő vendégem, aki siket volt. Eleinte rettentően zavarban voltam, nagyon idegesített, hogy nem értem, mit szeretne, mindig feszengtem, hogy milyen ciki már, hogy nem tudunk kommunikálni. De pár hét után már egész jól értettem, hogy mikor mit szeretne, közben netről pár dolgot jelelni is megtanultam (kár, hogy azóta sokat el is felejtettem). Beszélgetni biztos nem tudnék ilyen módon, de arra elég volt, hogy így tényleg és pontosan megértsem, mit kért, sőt, egyszer két napig gyakoroltam, hogy meg tudjam kérdezni, milyen napja volt :)

Most szociális munka szakon tanulok, és megint előjött, hogy jó lenne megtanulni jelelni, csak sajnos ahol én lakom, itt nincs tanfolyam, és amúgy is piszkosul drága. Ha nem kerülne ennyibe, már biztos belevágtam volna.

2012. márc. 9. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
a nagypapám volt, a II vh miatt, és a keresztapám, de ő szájról olvas nagyon jól. hogy viszonyulok hozzá, hát mint bárki máshoz :)
2012. márc. 9. 20:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyik csoporttársam hallássérült, nem siket teljesen, csak vmi baleset vagy nem tudom mi miatt alig hall. Igazából engem egyáltalán nem zavar, hogy neki vmi baja van. Őt szerintem jobban, mert ahogy észrevettem, kevesebbet beszél, és akkor is nagyon hallkan, gondolom mert nem hallja jól a saját hangját, és ez miatt visszahúzódóbb
2012. márc. 9. 20:32
 4/12 anonim válasza:

Én hallássérült vagyok, pontosabban nagyothalló.

Te is kérdező?

29/Lány

2012. márc. 25. 15:22
 5/12 anonim válasza:
100%
Én is hallássérült vagyok. Halló környezetben nőttem fel, hallók közé jártam suliba, szóval én a hallók közt érzem jól magam, meg a hozzám hasonló hallássérültekkel, akik lazák, vidámak, és jól beszélnek:)
2012. márc. 27. 16:34
 6/12 anonim válasza:
Én nem ismerek hallássérülteket. 6 éve egy gyógyszer mellékhatása miatt lettem nagyothalló.(mindkét fülemben pici hallókészüléket viselek) Folyamatosan zúg a fülem,ami időnként nagyon zavar, máskor meg tudomást sem veszek róla. Igazából ezzel kapcsolatban az nyugtalanít igazán, hogy mi lesz 10 vagy 20 év múlva amikor szépen lassan elkezdek öregedni....nyilván ez rosszabb lesz és lehet teljesen megsüketülök(?).
2012. márc. 27. 22:19
 7/12 anonim válasza:
100%
én magam is hallássérült vagyok 19 éves létemre mindkét fülemben hallókészülék van. (öcsém felhasználójáról írok )
2012. nov. 1. 17:19
 8/12 anonim válasza:
100%
Miért kérdezed?:)
2012. nov. 1. 17:19
 9/12 anonim válasza:

Én is hallássérült vagyok, de már gyógyulófélben. Ja, és nagyot halló.

14/L

2014. jan. 9. 21:03
 10/12 A kérdező kommentje:
szia! tudsz nekem üzenetet írni? hogy hogy gyógyuló félben, ez mit jelent?:)
2014. jan. 10. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!