Ismertek hallássérült embereket? Van itt valaki, aki hallássérült?
A nagymamám mondhatni, hogy hallássérült, bár amennyire én tudom, ez nála csak időskori dolog. Van hallókészüléke, de így is elég hangosan kell hozzá beszélni, sokszor el kell ismételni a dolgokat.
Én szívesen beszélgetek vele, csak egy idő után fizikailag elfáradok ettől a hangos és (túl) tagolt beszédtől. Persze erről ő nem tehet, csak sajnálom, hogy vele nem tudok olyan hosszasan beszélgetni, ahogy másokkal.
Különben régebben egy szendvicsbárban dolgoztam, és volt egy visszatérő vendégem, aki siket volt. Eleinte rettentően zavarban voltam, nagyon idegesített, hogy nem értem, mit szeretne, mindig feszengtem, hogy milyen ciki már, hogy nem tudunk kommunikálni. De pár hét után már egész jól értettem, hogy mikor mit szeretne, közben netről pár dolgot jelelni is megtanultam (kár, hogy azóta sokat el is felejtettem). Beszélgetni biztos nem tudnék ilyen módon, de arra elég volt, hogy így tényleg és pontosan megértsem, mit kért, sőt, egyszer két napig gyakoroltam, hogy meg tudjam kérdezni, milyen napja volt :)
Most szociális munka szakon tanulok, és megint előjött, hogy jó lenne megtanulni jelelni, csak sajnos ahol én lakom, itt nincs tanfolyam, és amúgy is piszkosul drága. Ha nem kerülne ennyibe, már biztos belevágtam volna.
Én hallássérült vagyok, pontosabban nagyothalló.
Te is kérdező?
29/Lány
Én is hallássérült vagyok, de már gyógyulófélben. Ja, és nagyot halló.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!