Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok, ti összejönnétek egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Niccol kérdése:

Lányok, ti összejönnétek egy hallássérült fiúval?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon nehezen tudunk kommunikálni, mivel a szülei kiskorámban nem járatták beszédterápiára, így szinte sose beszél, csak a jelrendszerrel. Én nem rég tanulom a jelrendszert, és csak egy pár hét a vizsga, de akkor is sokat kell gyakorolnom, hogy úgy menjen ahogy neki. A könyvtárba ismerkedtünk meg, és végig nagyon rendes volt, de annyira nehezen értettem meg amit mondott. Nagyon lassan kellett elmutogatnia, hogy mit akar mondani, nekem pedig többször el kellett ismételnem amit mondotam mert nehezen olvasta le a számról, nem artikulálok valami fényesen. A szülei is nagyon ellenzik, hogy randizgassunk, mert az apukája szerint, egy halló lány nem érti meg őt, és nem tud egész lenni vele. Én ezzel nem értek egyet, szerintem pont azért egészítjük ki egymást, mert ő nem hall én meg igen. Mondjátok, hogy lesz ennek a kapcsolatnak jövője :(( Én annyira oda vagyok érte...
2012. febr. 14. 05:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem olyan nagy akadály ha szeretnétek egymast.
2012. febr. 14. 06:15
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia..:) szerintem ezzel semmi baj nincsen...ne engedjétek hogy a szülők,ellene legyen a kapcsolatotoknak..milyen szulo az ilyen???aki nem örül a fia boldogságának???

hogy össze jönnék-e ilyen fiuval...nem tudom a választ...ha vannak érzések igen...nem számitana akkor semmi és senki...

2012. febr. 14. 09:04
 3/10 anonim ***** válasza:

először is elkéne járnia beszédterápiára szülők ide vagy oda, az illatos út közelében van is egy hallássérültek számára levő suli ahool mindent megtanítanak nekik. Kettő idővel minden helyrejön vannak klubok hallássérülteknek ahol mindent ingyen megtanítanak és idővel tökéletesen érteni fogjátok egymást a szülőkkel ne törődjetek, csak félnek de ha kitartó vagy elismerik, hogy jó választása vagy a fiúknak.

[link]

[link]

2012. febr. 14. 09:48
 4/10 anonim ***** válasza:

még pár:

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 14. 10:04
 5/10 Lillcyke válasza:
Nem az a lényeg, hogy mások összejönnének-e hallásérült fiúval. Soha ne mások véleményét tartsd szem előtt! Csak az számít, hogy Te mit gondolsz! Szerintem ha vannak érzéseid a fiú irányába akkor mindenképpen folytasd az ismerkedést és ne foglalkozz se a szüleitekkel, sem senkivel. Hidd el ha gyakoroltok idővel teljesen meg fogjátok érteni egymást akár szavak vagy kézjelek nélkül is. Pl. ott vannak a csecsemők, nem tudnak beszélni még de az édesanyjuk mégis megértik a vágyaikat. Gondolj arra, hogy ez a Ti esetetekben ez még egyszerűbb hiszen tanulod a jelnyelvet. :) Remélem segíthettem! Egyébként én egy olyan kollégiumban laktam 4 évig ami "sérült" emberek számára volt fenntartva. Pedig én sima gimiben laktam csak a mi sulinknak nem volt saját kollégiuma és abban az időben csak ott volt hely. Eleinte meg voltam riadva de később teljesen jól éreztem magamat a társaságukban hiszen sokkal kedvesebbek mint az átlagember.. :)
2012. febr. 14. 10:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Nehogy már a szülők mondják meg, hogy a gyerek kit szerethet. Megyünk a sötét középkor felé megint?

Elkezdted tanulni a jelnyelvet csak azért, hogy beszélni tudj vele. Ez nekik nem ér semmit?

Egyébként egy hasonló történet eseményeit fordítom, csak ott a srác hall, a lány meg nem.

2012. febr. 14. 13:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az együttérző válaszát (:

Az a baj, hogy ezzel, hogy elkezdett beszédterápiára járni miattam a srác, felbőszítette az anyját. Mert, hogy eddig neki jó volt jelekkel is, erre megismert egy halló lányt és azonnal beszédterápiára akar járni. És ezért most nagyon utál az anyukája. :( De én nem adom fel. Ma is találkoztunk, és annyira jó volt vele, és egy jóéjt csókkal köszönt el, és mikor elment úgy éreztem mintha valami leszakadna rólam. Elhagynám a fél lábam, vagy a fél kezem. És amikor vele vagyok sokkal boldogabb vagyok és felszabadultabb, még ha nehézkesen is értjük meg egymást. Am a jelelést, nem miatta kezdtem el tanulni, hanem már előtte elkezdtem tanulni mert érdekelt. De mikor elősször megismerkedtem még csak 2 órán vettem részt, azóta már 5 órán voltam, és egy kis segítséggel már egész jól megy, bár nem folyékonyan. Kitartó leszek, és nem hagyom a szüleinek, hogy közénk álljon. És mikor erről beszéltem neki, ő is azt mondta, hogy ő lenne az utolsó személy aki széttudna választani minket. Hogy szereti az anyukáját, tiszteli és becsüli, amiért a történtek ellenére tisztességesen feltudta őt nevelni, de a boldogsága útjába nem állhat. Legalábbis én ezt fordítottam le, abból amit mondott (: És csak ez számít nem?

2012. febr. 14. 18:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Így van, sok sikert nektek! Problémák úgyis lesznek majd, nem kell még a szüleivel is foglalkozni.
2012. febr. 14. 20:20
 9/10 anonim ***** válasza:

soksikert! és örülök hogy téged érdekel a jelnyelvet, én hallássérült vagyok :) 16/L

irjuk üzibe? :)

2012. júl. 6. 10:56
 10/10 anonim válasza:

A kérdésre a válasz: Igen. Én magam is hallássérült vagyok, tehát így jobban meg tudnánk érteni egymást.

14/L

2014. jan. 9. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!