Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen az, aki szemermetlen?

Milyen az, aki szemermetlen?

Figyelt kérdés
Parom azt mondja nekem, hogy szemermetlen vagyok, de nem ertem, hogy mire gondol... szerintetek milyen az, aki szemermetlen?
2012. márc. 9. 08:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Szó szerinti értelemben: a szemérmes ellentéte. Kevésbé szégyellős, azt jelenti a szemérmetlen. Bár kicsit pejoratív kontextusban. Barátodat lehet, hogy zavarja mondjuk az, hogy egy szál semmiben flangálsz otthon. Mondjuk azt nem értem miért:D
2012. márc. 9. 08:40
 2/4 anonim ***** válasza:
De úgy is szokták használni, hogy pl "szemérmetlenül kimondja, amit gondol". Tehát nem tapintatos, akkor is megmondja a saját véleményét, amikor hallgatni illene.
2012. márc. 9. 08:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem szemérmes. Mivel aki szemérmes, az visszafogott, erkölcsös, így a szemérmetlen ennek az ellenkezője.

Merész, kihívó, nincs benne szégyenérzet. (nem feltétlenül rossz értelemben. Pl. a ruha szemérmetlenül drága: az azt jelenti, hogy pofátlanul drága, de ha pl. szexben vagy szemérmetlen, akkor az azt jelenti, hogy nincs benned szégyenérzet, vállalkozó kedvű vagy...)

2012. márc. 9. 08:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Ehh... azt hiszem a szokimondo, pofatlanul szemtelen verbalis stilusomra erti... fajoan oszinte vagyok... "Szabad-e igazsagot mondani, ha azzal fajdalmat okozunak annak, akit szeretunk?"... vissza kell fogjam magam... Koszonom a valaszokat.
2012. márc. 9. 09:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!