Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lehet az értelmes válasz erre?

Mi lehet az értelmes válasz erre?

Figyelt kérdés
Ha szabolcs megyében születtem, de borsod megyében élek, amióta anyám életett adott nekem, akkor borsodi, vagy szabolcsi vagyok?

tegnap 15:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Szabolcs megyében.

Borsod megyében. Nagybetűvel.

Ahol a születésedtől fogva élsz.

Van, aki külföldi kiküldetésben született.

Iskolás volt, mikor visszatértek.

Otthon csak magyarul beszéltek, követték a magyar

hagyományokat, magyarként tért haza.

Magyar.

tegnap 15:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha gyakorlatilag soha nem éltél Szabolcsban, akkor nem vagy szabolcsi. (Attól, hogy odamentél megszületni...)

Esetleg ha a szüleid szabolcsiak voltak a születésedig, akkor mondhatod, hogy szabolcsi származású vagy.

Ha mondjuk valameddig Szabolcsban éltél volna, akkor mondhatnád azt is, hogy szabolcsi vagy. Mivel ez azt is jelenti, hogy valaki onnan származik. Ahogy pl. a telefonom kínai, pedig nem Kínában van, de onnan jött. De te a leírtak szerint soha nem éltél ott releváns ideig.

tegnap 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!