Mit lehet tenni egy ilyen szomszéd ellen? (bövebben lent)
Nem érdekes a fejjelentései. Ha neked van igazad, és tényleg nem ugat a kutya orrba szájba akkor nincs probléma.
Nálunk is volt hasonló (nekem nincs kutya, csak másnak). Az ugatott délutánonként, mert egyedülvolt. Kb naponta 3,4 papírka volt az ajtóra ragasztva, finomabb, és durvább szövegekkel.
Kb 1 hónapig ment ez, aztán nem halottam többet a kutyáról.
A szomszédait nem tudja megválogatni az ember. Legyél vele normális, talán rájön, hogy hülyeséget csinál...
A kutyát alaposan, mindennap ki kellene fárasztani, alaposan megfuttatni, hogy akkor, amikor nincs otthon senki, ezerrel aludjon.
Magad is elismered, hogy eleven a kutya, akkor pedig valószínű, hogy nem csak napi egy-két vakkantásról van szó. Ennyiért a felső szomszéd se szólna, ebben biztos vagyok.
Egyébként egy panellakásba szerintem nem igazán való kutya. Hiszen amikor nem lehet a szabadban, akkor csak unatkozik, szenved a tétlenségtől. Pláne, ha egy eleven állatról van szó.
A feletted lakónak ne akarj ártani. Az ember otthon pihenni szeretne, nyugalmat akar, nem más valaki untakozó kutyájának az ugatását hallgatni. Gondolom ezt te magad is belátod.
Teljesen igaza van az előttem szólónak. Ha kekeckedni kezdesz a felső szomszéddal, csak mégjobban elmérgesedik a helyzet. Inkább szerintem is a békés megoldásra kéne törekedni.
Talán próbálj meg elbeszélgetni vele szépen, kedvesen. Mondd el neki, hogy elismered, hogy ugat a kutya, de te nagyon szereted, és nem szeretnél megválni tőle emiatt. Igérd meg, hogy többet foglalkozol a kutyussal, és megpróbálod neki betanítani, hogy ne ugasson. Kérj tőle egy kis megértést, és türelmet.
Talán most forr a véred a méregtől, de szép szóval, türelemmel elérheted, hogy megbékéljen a szomszéd, és ne legyetek haragban.
Tetrisnek igaza van. Próbáld a konfliktust némi kedvességgel, "tárgyalásos úton" feloldani.
Édesapám kb. 6 éves koromban mondott valamit: "ne felejtsd el: egy csepp mézzel tovább érsz, mint egy hordó méreggel". Egész életemben ezt gyakorolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!