Kolléganőm tüsszög, köhög, mit tegyek?
Nekem is szörnyű érzés ebben a betegeskedő időszakban elviselni a környezetem.. Leírom én mit szoktam tenni:a konfliktus elkerülés érdekében szerintem szóba hozni sem érdemes, hogy maradjanak otthon.. Én rengeteg C-vitaminnal védekezem napi 1-2ezer, és ha már érzem, hogy fáj a torkom azonnal megpucolok 3-4 gerezd fokhagymát, beleaprítom olivaolajba és kenyérrel megeszem (este és másnapra nem lehet érezni).
Persze, ha valaki tud értelmes választ adni én is örömmel venném, mert tele a hócipőm a nyakba tüsszögéstől.
Lehet,hogy olyan könyörtelen munkahelyen dolgoztok,ahol ha egy napot -akár orvosilag igazoltan- táppénzen lenne,vagyis hiányozna a munkából,azzal az állásával fizetne(ha nem értenéd,lefordítom: azt akarom mondani,hogy páros lábbal kirúgnák) és ezt nem akarja bevállalni,a szabadság az meg drága dolog,mert mit vesz majd ki nyáron,amikor kellene a nyaralásra,meg egyebekre...?
Ha főnöke vagy,és döntéshozó(ügydöntő) szereped van a munkahelyi életében,akkor küldd haza,légy vele megértő,ha nem,akkor nem tudsz mit csinálni,max. annyit tehetsz,hogy szólsz a főnöknek,hogy látod hogy X rosszul van.Ő erre ha normális,hazaküldi.Ha nem,akkor meg mondhatsz,amit akarsz,úgyse fogja megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!