Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskám tüsszög, köhög ....

Macskám tüsszög, köhög . Megfázhatott?

Figyelt kérdés

A macskám egy egy éves kandúr.Nincs ivartalanítva.

A teraszunkon volt a helye,háza.De elkezdett ki sütni a nap és iigy a terszunk elég büdös lett.Joo nagy teraszunk van gondolom területet jelölt.De a szüleim nem igazán szeretik õt és csak miattam tartottuk meg. Szóval anyáék kitalálták,hogy a macskának le kell költöznie a teraszról.Ezt úgy gondolják neki meg tanítani,jogy mikor fel jön le fröcskölik vízzel. A macsek mikor ma kimentem hozzá köhécselt és tüsszögött.Szerintetek komoly a baj?

2012. febr. 27. 19:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Biztos megfázott.Estére mindenképp lakásban legyen.De ha nem javul vidd el orvoshoz.

Szüleidet inkább nem kommentálnám!

2012. febr. 27. 19:10
 2/15 A kérdező kommentje:
Jó este még kapott meleg tyukhúslevest anya csinálta neki. És azért szerintem javult.
2012. febr. 27. 19:56
 3/15 anonim ***** válasza:
Figyeljed azért és ha nem javul, orvoshoz kell vinni, mert akkor macskanátha, ami vírusos fertőzés, antibiotikum nélkül nem gyógyul és kínok között fog elpusztulni.
2012. febr. 27. 20:15
 4/15 A kérdező kommentje:
Embereket is megfertőzhet vagy csak állatokat?Egyébként van egy ismerősöm akinek ha köhög a macskája ad neki levest és nem lesz semmi baja...Hát nem tudom...
2012. febr. 27. 20:51
 5/15 anonim ***** válasza:
Emberre nem fertőző. Azért javasoltam, hogy figyeld és ha pár nap alatt nem javul, nézesd meg, főleg, ha kínlódva köhög, mintha szőrt akarna hányni. A torkuk is begyullad olyankor.
2012. febr. 27. 22:48
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem nem köhög kinlódva csak néha tüsszög!!
2012. febr. 28. 15:37
 7/15 borcsi02 ***** válasza:

Megfázott szegény..Ilyenkor tényleg bent lenne a helye,vagy a teraszon,a kuckójában,amit megszokott..Nem csoda,hogy megfázott,ha pont ebben a hideg időben lett kirakva onnan.Inkább tavasszal próbáljátok jobban "kiszoktatni",ne mostanában,értelmetlen,és csak árt neki.

Legyenek anyukádék egy kis türelemmel még,míg jobb lesz az idő!

2012. febr. 28. 18:18
 8/15 A kérdező kommentje:
Ja!a kos kuckóját is levittük jó meleg helye van mindennel takaróval,hungarocellel és újságpapírral...
2012. febr. 28. 19:29
 9/15 anonim ***** válasza:
Azért arról ne feledkezz meg, hiába van kuckója, azt csak a saját teste melegével fűti fel. Képzeld el, ha téged kiraknának olyan helyre, hogy éreznéd magad.
2012. febr. 28. 20:02
 10/15 borcsi02 ***** válasza:

Az jó,ha van kis háza,de én tapasztalatból mondom,mert nekünk két cicánk van,akik bentiek,hogy ha kikéredzkednek ebben a hidegben,és éppen nem veszem észre,hogy visszajöttek,a teraszon mindig összebújnak,mint egy kakaós csiga,egymást melegítik.Ha nincs,akivel összebújjon,nagyon fázhat!

Az egy éves cica még gyakorlatilag "gyerek",fejlődésben van!

Tudom,milyen az,ha szülőkkel kell szembe szállni kis állat témában,nem könnyű eset,de gondolj arra,hogy egyedül te vagy,aki ki tudja harcolni,hogy a cica ne fagyoskodjon,mert ő ki van szolgáltatva.

Egy cica is ugyanúgy meg tud fázni,megbetegedni,mint mi,és vele is törődni kell.Még fiatalka.

Nem beszélve arról,hogy egy megfázásnak is nagyon komoly szövődményei lehetnek,ami leterheli a kis szervezetét,szörcsögni,hörögni fog,megrövidíti az életét,és ezen csak a méregdrága antibiotikumok segíthetnek később.

Mi igazán odafigyeltünk a cicánkra,de ősszel valahogy mégis megfázott,és a 8000 ft-os antibiotikum után sem lett jól,csak sokára múlt el neki a kínlódó lélegzés..

Próbáld meg kierőszakolni,hogy kicsit bevihesd,mondd meg anyudéknak,hogy jobb megelőzni a bajt,mint egy beteg macskával orvoshoz rohangálni,és vagyonokat elkölteni rá.Ahogy írtad,biztos jó emberek lehetnek ők is,megértenék!Állj a sarkadra!

Másrészt,nekem a szívem szakadna meg,ha tudnám,hogy kint magányosan kuporog egy ártatlan kis állat...Szerintem te is így vagy ezzel!

2012. febr. 28. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!