Csak engem fog el a harag, és a sírhatnék ettől a képtől? 14/L
Amikor meglátok egy ehhez hasonló képet valami elfogja a szívemet. Nem tudom mi ez az érzés. Haragot és mérget érzek, ugyanakkor szomorú vagyok. Eszembe jut a Marosvásárhelyen töltött öt napom, amikor cserediák voltam. Azok az erdélyi emberek igazi Magyarok... És a románok ok nélkül folyamatosan beléjük kötnek! Megverik őket ok nélkül, beszólogatnak nekik, stb... Ez nekem rettenetesen fájt, amikor ott voltam, és ezt láttam.
Emellett van egy szerbiai levelező partnerem, aki szintén Magyar. Mesélt arról, hogy a Szerbek rettenetesen ellenségesek a magyarokkal, ok nélkül bántják őket. Ilyenkor dühös leszek. Miért bántanak egy embert ok nélkül, pusztán a nemzetisége miatt?? Ehhez nincs joguk!
Apukám volt Szlovákiában, és mondta, hogy amikor a benzinkúton egy palack vizet szeretett volna venni, a boltos leköpött az asztalra és nem is adott nekik semmit se. És egy rokonom mesélte, hogy egy ismerősét a Szlovákok csak azért megverték, mert magyarul beszélt. És ami a legszörnyűbb: a rendőrség is a szlovákoknak adott igazat!
De a kérdésem az, hogy szerintetek miért érzem ezt a furcsa dolgot? Olyan dühös vagyok erre a Trianoni 'békeszerződésre', hogy csak na. Miért kellett a szeretett hazánkat így megbüntetni? Miért, miért és miért? És annyira szomorúvá tesz, hogy tudom, hogy határainkon kívül rengeteg társunk él, viszonylag elszigetelve tőlünk, pedig Ők teljes szívükből magyarok.
Kamaszok, Ti is érzitek ezt? Gondolkoztatok már ezen? Ha erre gondolok, vagy akár ha töri órán erről tanulunk a sírás fojtogat!
Szerintetek ez természetes? Mit tegyek, hogy elmúljon?
14/L
azért nem minden román és szerb utálatos.
az én apukám erdélyi, azt mondta volt 1-2 undok, de a legjobb barátja pl. román volt és az anyja mindig neki is csomagolt zsemlét mert tudta hogy sokszor nem volt pénze elég kajára.
ayukám szerb, mégse volt semmi kifogása a magyar apám ellen sőt :D
a legrendesebb csoporttársam horvát, nincs senkihez rossz szava.
nem szabad általánosítani, ilyeneket mondani hogy X-nép a legnagyobb ellenségünk. rég nem az, észre kéne venni.
amúgy nekem is tetszik Oroszország, és a párom orosz.
"Oroszország a magyarok legnagyobb ellensége volt...."
Úgy érted a Szovjetúnió? A kettő nem ugyanaz! Nézz utána!
ma 12:58
Jó sok nép van a családodban, ez nagyon érdekes lehet! :)) Jó neked :)
Én nem szerettem volna általánosítani, bocsánat, ha így hangzott. Nem akartam :(
Tényleg vannak kedvesek, és gorombák is :)
A magyarok közt is vannak kedvesek, és kevésbé rendesek. Budapesten például majdnem lelöktek a mozgólépcsőn, mikor hat csomag lógott rajtam :S Szóval igazad van, hogy nem szabad általánosítani :)
13:06
Tökéletesen igazad van :)) Szovjetunió nem egyenlő Oroszországgal :)
És én se gondlom, hogy most azért haragot kéne tartsunk az oroszokkal, mert x évvel ez előtt valami történt :) Nem az összes orosz tehet róla, pláne nem az, aki akkor még nem is élt :D Én se itélem meg a szerbeket, románokat, stb... Csak mondtam, hogy milyen szomorú, hogy sajnos vannak akik nemzetiség miatt bántják az embert :(
anyukám családja ortodox, de nem gyakorolják a hitet nem is ítélik el.
ez volt a legkisebb akadály nekik, a földrajzi távolság sokkal rosszabb volt míg Magyaroroszágra nem költöztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!