Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt agresszió,...

Szoptatás alatt agresszió, hirtelen harag, gyakori kiborulás?

Figyelt kérdés
7 hónapos szoptatott kislány anyukája vagyok, és mióta megszületett a kislányom, akit imádok, sokkal lobbanékonyabbnak, agresszívabbnak érzem magam... Ez természetes? Élt már át valaki hasonlót? Könnyen kiakadok! Veszekszek! És tőlem távol álló bunk*ó trágár módon nyilvánulok meg!!! DE EZ NEM ÉN VAGYOK!!!!! Vélemények? :(
2011. jún. 14. 14:31
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
85%
Első gyerek első éve. Jellemző majdnem mindenkire. nehéz feldolgozni a kötöttséget és változásokat. Nekem a mélypont 9-10 hónaposan volt. Most már a nagy 4 éves a másodiknál már nem voltam idegesebb. Tudtam kb mire számíthatok. Ne aggódj, majd megszokod és túllendülsz rajta.
2011. jún. 14. 14:38
 2/39 anonim ***** válasza:

Elképzelhető, hogy nálad így jelentkezik a szülés utáni depresszió.

Ha a védőnőtök, a háziorvosod, vagy bármi más egészségügyis van, akiben meg tudsz bízni, mondd el neki, mi történik veled, és ő tud segíteni, hogy győzd le.

Az sem kizárt, hogy "csupán" a fáradtság, a kialvatlanság teszi ezt veled.

2011. jún. 14. 14:39
 3/39 anonim ***** válasza:

Én is agresszívnek, és kötekedő bunkónak éreztem magam néha. Kb. egy éves koráig volt, aztán "átlendültem" a holtponton, amit a mai napig nem értem, miért volt. Mondjuk én keveset aludtam az első évben, mert éjjel is keltünk 2-3 óránként, egészen egy éves koráig. :(

Most már mindjárt 3, sosem voltam ilyen nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott, mint az elmúlt két évben :)

2011. jún. 14. 14:41
 4/39 anonim ***** válasza:
Próbálj meg pihenni,amikor alszik,szedj magneB,és kapcsolódj ki hogy "feltöltsd" magad(egy óra a barátnőkkel,kozmetikus,bármi ami neked a kikapcsolódást jelenti) és átlendülsz ezen a perióduson is.
2011. jún. 14. 14:44
 5/39 anonim ***** válasza:

Kiadós alvás amikor csak lehet :)

Első lányomnál ugyan ez volt velem is, csak nekem kb három hónapos korban jött elő. Semmi nem tetszett, mindent személyes sértésnek vettem. Nálam a fárdtság okozta, mert első szemem fénye óránként kelt éjjel nappal.

2011. jún. 14. 14:47
 6/39 anonim ***** válasza:
100%

Volt velem hasonló. Alig aludtunk, meg a hormonok... És akkor egyik éjjel, mikor már ismét 5ödszörre kelt fel a bébi, megráztam (nem kell gyerekvédelmis, nem úgy, nem annyira), és kérdeztem tőle már sírva, hogy mért nem bír aludni. KB 2 hós volt. Csak nézett rám szomorúan...

Utána napokig nem mosolygott rám... Na az a lelkiismeret furdalás...

De gondolom, hogy kellett volna nekem is segítség. Sőt ha így megy, most is kéne majd. A terhesség alatt ugyanez játszódik bennem. Mint akinek néha elgurul a gyógyszer. És olyankor olyan indulatok vannak bennem pár másodpercre, hogy magam is megijedek tőle... Remélem elmúlik majd egyszer...

2011. jún. 14. 15:02
 7/39 A kérdező kommentje:
Utolsó ugyan ezt érzem!!! Volt, hogy felébredt éjjel újra és újra, és úúúúúúúúújra, és akkor robbant a bomba, de én a gyerekkel nem vagyok agresszív, a mellettem gyanútlanul alvó férjemre akadtam ki, hogy a fene egye meg, én mindig minden éjjel szenvedek, ő meg csak szunyókál!!! Hát csak az enyém ez a gyerek??? És megcsapdostam a párnával, meg megcsíptem!!! Persze felkelt, és kiakadt!!! Én meg egy rakás xarnak éreztem már magam!!! Remélem elmúlik ez a korszak, mert már nagyon unom!!! És mikor elkap ez a düh, akkor olyan vagyok mint egy lavina, engem az Isten nem állít meg! Én soha nem voltam ilyen!!! Jó nem voltam angyal sem, de tudom, és érzem, hogy itt valami baj van, vagyis ez egy ilyen időszak!?
2011. jún. 14. 15:19
 8/39 anonim ***** válasza:
100%

Hihi :) Jó ez a férjmegcsapkodós :)) Már csak azért is, mert éjszakánként én is ugyanezt érzem, hogy dejó neki...

Aztán meg azért robbanok fel majdnem, mert igazából nincs is kire/mire haragudni, és nem lehet senkin levezetni a bosszankodást, hogy már megint kelni kellett éjjel. Mert persze a férj nem tehet róla, miért bántsam, a gyerek meg pláne, hiszen tuti nem azért kel fel, hogy engem bosszantson :))

Ja, de egyébként én is sokszor vagyok puffogós kedvemben, után úgy szégyellem magam, főleg amikor a férjemmel nem vagyok túl kedves, annyira nem érdemli meg...

De hát nyilván nem egyszerű, tényleg egész nap csak a pici körül forog minden, mindent meg szeretnénk adni neki, foglalkozni, tanítgatni, aztán persze lakást rendben tartani, főzni, csininek lenni...

Én leginkább akkor szoktam kiakadni magamra, amikor pl.mondjuk nehéz nap van a picivel és elfelejtek kenyeret venni, és este a férjem keresi... Olyankor annyira bénának érzem magam, hogy még ennyire se vagyok képes....

Vagy amikor totál lefőve próbálom elringatni az ordító babámat és lenézek az ablakból a játszóra, hogy milyen csini néhány anyuka, én meg izzadt vagyok és a hajam is gáz ( folyton összefogva, mert mindig húzza a pici), és nem jön rám egy póló sem mert a szoptatástól 2x akkorák a melleim, és egyébként sem volt időm epilálni a lábamat...

Szóval ezektől úgy bepörgök, pedig tudom, hogy semmi értelme :)))

Remélem ahogy véget ér a szoptatás ez is elmúlik :)

2011. jún. 14. 16:14
 9/39 A kérdező kommentje:
Jaj ne is mond!!! A lábamon már fésülgetni lehetne a szőröcskéket!!! Nem is tudom, talán 14 évesen volt ilyen a lábam utoljára!!! A hajam rövidre kellett vágatnom, mert pajzsmirigy alul működésem lett a szülés után, és hullik, pedig mindig hosszú szép hajam volt... :( a melleim nem férnek bele a szexi cicifixeimbe, csak ilyen nagy tőgytartóba... a hasam már nem feszes, hanem hájas!!! Lefürdök 10 perc múlva meg ömlik rólam a víz, mert cimbálom a 8 kg-os gyereket, a sminkelésről már ne is beszéljünk... Le tudnék fogyni, de szoptatok így most nem lehet!!! Most is kiakadtam, még jó, hogy dolgozik a férjem!!! :))) Najó, szegényt sajnálom ám, ő tényleg mindent megtesz, hogy segítsen, akkora butaságokon akadok ki néha, hogy nem igaz!!! Ma elmentem a Tb-be GYED-et intézni, és kértem forraljon egy kis vizet a kicsinek, ha szomjas itassa meg! Hazajövök, víz sehol, hát én azt hittem ideg összeroppanást kapok szívrohammal, jól lecseszem... Utána eltelik 30 perc, és ráeszmélek, hogy már megint mi a fenét csináltam??? Már bánom is, de akkor már megbántottam a férjemet... (Akkor ott abban a pillanatban, nem tudom kontrollálni magamat!!!)
2011. jún. 14. 17:04
 10/39 anonim ***** válasza:
44%
Nálunk is ez van,ennyit nem cirkuszoltunk soha,mint mióta a gyerek megszületett.Sokszor úgy érzem,szétverem az egész házat.
2011. jún. 14. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!