Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a gésákról?

Mi a véleményetek a gésákról?

Figyelt kérdés
Ha lány vagy, szívesen lennél gésa, ha fiú vagy akkor szívesen találkoznál velük?
2012. febr. 23. 20:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Idegenkedem tőlük, és soha nem lennék gésa

19/L

2012. febr. 23. 20:47
 2/15 anonim ***** válasza:

Azok ilyen análmutatványokat csinálnak azokkal a golyókkal vagy mikkel? Undorítónak tartóm!

30/F

2012. febr. 23. 20:55
 3/15 A kérdező kommentje:

Most olvasom a Gésa emlékiratai c. könyvet, ami nem kitaláció, konkrétan egy gésa írja le a történetét, egyébként nagyon szép szöveg. Szval ebből kiindulva nem mondom hogy lennék az, de nem tartom rossznak sem őket. Egyre jobban azt látom hogy ez művészet valóban (a gésa szó jelentése: művész), análgolyókról vagy mikről meg szó sincs benne. :D azt hiszem te arra gondlsz amikor golyóval izgatja magát... mert ilyen van.. Mielőtt olvastam volna, ezelőtt mindig csak a teaszertartás jutott eszembe róluk, hiszen azt ők művelik.

12 évesen gésa iskolába kezdenek járni, ahol az alap tananyag mellett viselkedés-tan, ének, és zene óra szerepel. Megtanulják hogyan kell esztétikusan viselkedni társaságban, hogyan kell szórakoztatni, mit kell mondani, elsajátítják a metakommunikációt, és hogy hogyan sejtessenek valamit anélkül hogy közönségessé válnának, pl ilyen sejtetés a csukló megmutatása, mert ugye hosszúújjú kimonót viselnek stb.. Hát egy könyvbe se tanultam még ennyi mindent mint ebben... Csak ezért kérdem ^^

2012. febr. 23. 21:07
 4/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, vedd, aminek akarod a hozzászólásomat, de szerintem neked nem való ez az oldal, látod, hogy itt mindig a szexre, meg hasonlókra gondolnak, akármiről legyen is szó!
2012. febr. 23. 21:40
 5/15 anonim ***** válasza:
A válaszom, lennék az szívesen, érdekes lehet.
2012. febr. 23. 21:41
 6/15 anonim ***** válasza:
Állítólag udvarolni is tilos nekik.
2012. febr. 23. 23:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én lennék gésa:) Megbecsültek voltak és magas szinten képzettek a művészetekben és egyáltalán nem voltak kurtizánok, maximum csak flörtöltek, de azt is csak finoman.

Sajnos a második világháború után lett az a tévképzet, hogy a gésák egyenlőek a prostikkal, mert sok kurtizán volt, aki gésának öltözve árulta bájait az amerikai katonáknak. Innen indult, hogy a gésák mást is vállalnak mint kulturált szórakoztatást.

2012. febr. 24. 12:53
 8/15 anonim ***** válasza:

Persze, találkoznék velük, ha tudnak magyarul.

Szeretem az okos, művelt embereket.

2012. febr. 24. 13:39
 9/15 anonim ***** válasza:

Én is láttam a filmet. Nem tetszett.

Én nem vagyok túl jó véleménnyel a gésákról.. Bár ha úgy vesszük, konkrétan nem is velük van bajom.

Lehet, hogy a japán férfiaknak az a jó amikor a nő kussol meg minden, de ez nekem nem tetszik.

SOHA nem lennék gésa. Az jó dolog, hogy műveltek, de nekem az nem tetszik, hogy gyakorta meg sem szólalhatnak a férfi előtt. Nekem inkább szolgának tűnnek.

Meg aztán ott van az, hogy árverésre bocsátják a szűz lányt.

Kezdek előítéletes lenni a gésákkal szemben (is).. :(

2012. febr. 24. 18:54
 10/15 A kérdező kommentje:
én nem a filmet láttam, hanem a könyvet olvastam. bár nem tudom mennyi az eltérés a kettő között...
2012. febr. 24. 18:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!