Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van még, aki így érzi, vagy...

Van még, aki így érzi, vagy keresgéljek egy másik bolygón? :D

Figyelt kérdés
Beszélgetsz valakivel, és kiderül, hogy nem ismeri xy-t (tetszőleges írót, költőt stb be lehet helyettesíteni). :) Erre nem azt érzed, hogy "úúúristen, micsoda hülye, most jól lealázom, hogy még ennyit se tud (és magadban megidealizálod ezt az érzést, hiszen xy-t tényleg illene ismerni, így teljesen jogos a másik agyba-főbe szapulása), hanem inkább azt érzed, hogy "kár, hogy eddig nem ismerte, mert biztos tetszene neki is, de most, hogy mesélek róla, már ő is tudni fogja, amit én, milyen jó, hogy megoszthatom vele, mert xy olyan sokat ad az olvasónak, kár lenne, ha kimaradna az életéből, nem az illem, meg mások miatt, hanem az érték miatt, amit nyújtani tud".
2012. febr. 22. 15:11
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Hol lehet megváltani a jegyet?
2012. febr. 23. 11:02
 12/41 anonim ***** válasza:
Az Írók Könyvesboltja alagsorából nyílik egy hipertitkos folyosó: két egyszarvú a biztonsági őre. Nagyon szigorúak, de rám hívatkozással bemehetsz. A jobb oldalon az utolsó ajtó lesz a pénztár. Fabatkában kell fizetni, de ők a helyszinen is váltanak. A pénztárosnő kék, a kollégája zöld (de tudnak magyarul! Folyékonyan! Megjegyzem: folyékonyak ők is.) Csak vigyázz, legyen nálad a szükségesnél eggyel több fabatka, mert ha nincs, akkor kékre-zöldre vernek. De szívjóságból ám! - mert hogyha hasonlítasz rájuk, már fölcsempészhetnek az űrhajóra. Illetéktelenül! - vagyis hát úgy, hogy nem fizetted meg az 1 fabatka illetéket. Szerintem rendesek.:-)
2012. febr. 23. 12:40
 13/41 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező (most komolyan..de olyan jólesett egy kicsit játszani!):

nehéz közeg ez a mai a jóakaratú és igényes embernek, aki a másik felé nyújtja a kezét - az adás szándékával. Sokszor találkozik bizalmatlan elutasítással..olyan arckifejezéssel, mintha a másik azt kérdezné: "milyen hátsó gondolat rejtőzhet e mögött?". De ne törj le soha. Maradj, amilyen vagy; meglásd, előbb-utóbb beigazolódik, hogy jól gondolkozol és találsz olyan embert, aki majd nagyra tart. Változz, ha kell vagy kedved tartja, sok mindenben, de ebben NE!

Tegnap 21:30-asnak:

Persze, hogy beszállunk, sőt! Te szerezd meg a szalmát, én meg hozok neked az EXLIBRISről spéci űrhajó-alapaGYagot. Nyárig BÁNOMISÉN keres egy jó kis bolygót:-) Augusztus 20-án indulás! OK???

2012. febr. 23. 16:00
 14/41 anonim ***** válasza:
Oké, augusztus 20-án indulunk. Az építés helyszínéről beszámolok időben.
2012. febr. 24. 12:43
 15/41 bánomisén ***** válasza:
Rajta vagyok a szeren! Nem gond, ha nem éppen bolygót, hanem lakható holdat találok? Azon is el lehet éldegélni, és így több a lehetőség a keresgélésre :-)))
2012. febr. 24. 13:43
 16/41 bánomisén ***** válasza:

Éppen tegnap olvastam itt a gyk-n egy kérdést - igen, most én is komolyra váltottam :-) -, ahol a kérdező arról mesélt, hogy egyetemista és nagyon kevés pénzből él, nem megy el barátokkal kólázni, mert nem futja rá, nem festi magát, mert már nincs mivel, szóval csak a legszükségesebbekre telik neki. Aztán elmesélte, hogy egyik nap valaki megkínálta őt az ebédjéből és ez neki úgy jött le, hogy az illető megsajnálta őt. Pedig szerintem csak figyelmes volt vele.

Úgy van, ahogy 16:00-ás barátunk mondja, már gyanakodva fogadják az emberek a segítő kezet, pedig EZ a normális és természetes emberi viselkedés.

Na, megyek is, keresek valami szimpatikus égitestet nekünk :-)

2012. febr. 24. 13:50
 17/41 A kérdező kommentje:
Igen, gyanakodva fogadják, és ha még el is hiszik végül, hogy nincs semmiféle hátsó szándék, attól csak még furcsább lesz a segítő fél a másik szemében, mert a jószívűség az undorító, utálatos tulajdonság, ami csak a lúzer balekokat jellemzi. Persze tisztelet a kivételnek, de vannak, akik zsigerből irtóznak az ilyesmitől, annyira idegen nekik. Amúgy nem kéretlen kioktatásra gondoltam a nyitóban, hogy kiszemelek valakit és rázúdítom az olvasásélményeimet. :) Inkább csak arra akartam kilyukadni, hogy nem a másik leigázása kellene, hogy legyen a cél, és nem azért olvasunk, mert jobbak leszünk tőle másoknál, hanem mert jó, és ami nekünk jó, azt nem tartogatni kell, hanem a másiknak is adni belőle. Én úgy nevelkedtem, hogy olvasni illik, mert a kulturált ember az olvas, és ha van olyan ismertebb könyv, amit még nem olvastam, az ciki, azt szégyellni kell, és sürgősen pótolni a hiányosságot, hogy ne nézzenek le a többiek. És miután pótoltam, már én is azok közé fogok tartozni, akik jogosan lenézhetik azt, aki nem olvasta. :( Láttam tegnap én is azt a topicot, ahol a kérdezőnek kínos elfogadnia a segítséget. És ez nem az ő hibája. Pedig tényleg milyen jó lenne, ha természetes lenne a dolog.
2012. febr. 24. 14:24
 18/41 anonim ***** válasza:

Figyeljetek ide, összes Népek:-)!

Én ezt már olyan szépen kigondoltam..húú!

Itt most két dolgot tehetünk:

1) BÁNOMISÉN megkeresi a holdat (jó lesz az nekünk, neeem?), nyárig összegyúrjuk az űrhajót - és akkor: huss!

2) Viszünk egy csomó finomságot (ki mit szeret. Én a pacalt (is!) - de még rengeteg mást..mmmmm!) és rengeteg sok könyvet (a "ki mit szeret" ott is eligazít, ugye?)

3) Ahogy megérkezünk, felállítjuk a (camping) "terülj-terülj asztalkám"-at, odamosolyogjuk a sos-sok holdlakót, damaszt abrosszal megterítünk - bemutatkozunk szépen - és kínálgatjuk őket földi:-) jóval. Közben meg váltott turnusokban felolvasunk nekik. Aki épp nem olvas, az gyönyörködik bennük, hogy milyen jó étvággyal esznek-isznak, meg hogy a szemük hogy csillog a Radnóti Miklósra...Ezt aztán gazul megtetézzük azzal, hogy recitálunk egy kis Arany Jánost..A kávénál meg lejátsszuk nekik a Pastorale-t..

MERT ADNI JÓ. A MÁS ÖRÖMÉT LÁTNI JÓ.

2) Ugyanezt - konkrét vagy képletes értelemben - megcsináljuk a mindennapjainkban, ki-ki közűlünk, ahol él. Megkínáljuk a másikat egy cukorkával, egy-egy megértő szóval, egy élményünkkel - és mért ne lehetne az könyv..zene vagy látvány? Egy táj..egy épület..

Valaki csak akad, aki elfogadja, sőt: visszamosolyog és visszakínál? Hogyha csak egynél sikerül, már el is szegődhetünk kőszikla-lágyítónak (jó és keresett szakma az!)

Lehet, hogy mindezt itt a Földön tenni nagyobb kaland, mint odafent a Holdon? De ha már lúd, legyen kövér..ha meg kaland, hát legyen igazi. Nos, mit szóltok hozzá? Attól még építhetünk űrhajót! (jó az, ha van..meg nem is kér az enni!:-)

A 16:00 barát(nőtök) voltam.

2012. febr. 24. 15:50
 19/41 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy mindezt itt a Földön tenni nagyobb kaland, mint odafent a Holdon?"

Igazad van! Ezennel be is fejezem az önsajnálatot, meg a mások felett való ítélkezést. :) (Bár ezt már egy párszor elhatároztam, de hullámokban mindig rámtör. De ha csak ritkulnak ezek a hullámok, már az is haladás.) :D

2012. febr. 24. 16:01
 20/41 anonim ***** válasza:
Ne légy a kelleténél szigorúbb magadhoz. Nem önsajnálat a tiéd, ítélkezést meg nem is látok benne. Egyszerűen csak bánt, hogy sokan nem érzik a jó szándékot..nem MERNEK bízni. Pedig...az a társadalom, amelyben megrendül a bizalom egymás iránt, előbb vagy utóbb veszélybe kerül. Azért mégse törj le (már írtam is). 1 - 5 - 15 ilyen élmény nyilván megedz, de milyen euforikus öröm egy tizenhatodik, nem is várt alkalom, amikor kapsz egy elfogadó, kedves visszajelzést! Sok ilyenben lehessen majd részed!
2012. febr. 24. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!