Van még, aki így érzi, vagy keresgéljek egy másik bolygón? :D
Kedves Kérdező (most komolyan..de olyan jólesett egy kicsit játszani!):
nehéz közeg ez a mai a jóakaratú és igényes embernek, aki a másik felé nyújtja a kezét - az adás szándékával. Sokszor találkozik bizalmatlan elutasítással..olyan arckifejezéssel, mintha a másik azt kérdezné: "milyen hátsó gondolat rejtőzhet e mögött?". De ne törj le soha. Maradj, amilyen vagy; meglásd, előbb-utóbb beigazolódik, hogy jól gondolkozol és találsz olyan embert, aki majd nagyra tart. Változz, ha kell vagy kedved tartja, sok mindenben, de ebben NE!
Tegnap 21:30-asnak:
Persze, hogy beszállunk, sőt! Te szerezd meg a szalmát, én meg hozok neked az EXLIBRISről spéci űrhajó-alapaGYagot. Nyárig BÁNOMISÉN keres egy jó kis bolygót:-) Augusztus 20-án indulás! OK???
Éppen tegnap olvastam itt a gyk-n egy kérdést - igen, most én is komolyra váltottam :-) -, ahol a kérdező arról mesélt, hogy egyetemista és nagyon kevés pénzből él, nem megy el barátokkal kólázni, mert nem futja rá, nem festi magát, mert már nincs mivel, szóval csak a legszükségesebbekre telik neki. Aztán elmesélte, hogy egyik nap valaki megkínálta őt az ebédjéből és ez neki úgy jött le, hogy az illető megsajnálta őt. Pedig szerintem csak figyelmes volt vele.
Úgy van, ahogy 16:00-ás barátunk mondja, már gyanakodva fogadják az emberek a segítő kezet, pedig EZ a normális és természetes emberi viselkedés.
Na, megyek is, keresek valami szimpatikus égitestet nekünk :-)
Figyeljetek ide, összes Népek:-)!
Én ezt már olyan szépen kigondoltam..húú!
Itt most két dolgot tehetünk:
1) BÁNOMISÉN megkeresi a holdat (jó lesz az nekünk, neeem?), nyárig összegyúrjuk az űrhajót - és akkor: huss!
2) Viszünk egy csomó finomságot (ki mit szeret. Én a pacalt (is!) - de még rengeteg mást..mmmmm!) és rengeteg sok könyvet (a "ki mit szeret" ott is eligazít, ugye?)
3) Ahogy megérkezünk, felállítjuk a (camping) "terülj-terülj asztalkám"-at, odamosolyogjuk a sos-sok holdlakót, damaszt abrosszal megterítünk - bemutatkozunk szépen - és kínálgatjuk őket földi:-) jóval. Közben meg váltott turnusokban felolvasunk nekik. Aki épp nem olvas, az gyönyörködik bennük, hogy milyen jó étvággyal esznek-isznak, meg hogy a szemük hogy csillog a Radnóti Miklósra...Ezt aztán gazul megtetézzük azzal, hogy recitálunk egy kis Arany Jánost..A kávénál meg lejátsszuk nekik a Pastorale-t..
MERT ADNI JÓ. A MÁS ÖRÖMÉT LÁTNI JÓ.
2) Ugyanezt - konkrét vagy képletes értelemben - megcsináljuk a mindennapjainkban, ki-ki közűlünk, ahol él. Megkínáljuk a másikat egy cukorkával, egy-egy megértő szóval, egy élményünkkel - és mért ne lehetne az könyv..zene vagy látvány? Egy táj..egy épület..
Valaki csak akad, aki elfogadja, sőt: visszamosolyog és visszakínál? Hogyha csak egynél sikerül, már el is szegődhetünk kőszikla-lágyítónak (jó és keresett szakma az!)
Lehet, hogy mindezt itt a Földön tenni nagyobb kaland, mint odafent a Holdon? De ha már lúd, legyen kövér..ha meg kaland, hát legyen igazi. Nos, mit szóltok hozzá? Attól még építhetünk űrhajót! (jó az, ha van..meg nem is kér az enni!:-)
A 16:00 barát(nőtök) voltam.
"Lehet, hogy mindezt itt a Földön tenni nagyobb kaland, mint odafent a Holdon?"
Igazad van! Ezennel be is fejezem az önsajnálatot, meg a mások felett való ítélkezést. :) (Bár ezt már egy párszor elhatároztam, de hullámokban mindig rámtör. De ha csak ritkulnak ezek a hullámok, már az is haladás.) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!