Ezt hogyan oldanád meg? (melóhelyi)
"Mindenki a pénzkiesés miatt nyavalyog. De könyörgöm, ott van a szabadság is! Ha már egyszer megbetegedett és pénztől sem akar elesni, hát vegye ki a normál szabit! De nehogy már én legyek toleráns vele szemben és szívjam a teleköhögött levegőt, csak mert ő nem akarja ilyenre pazarolni a szabadságát!"
Hát nálunk a szabadság sem úgy megy, hogy gondolsz egyet és elmész, hanem jó előre be kell jelenteni és akkor sem biztos, mert gondolnak egyet és kitörlik! Én 3 műszakban dolgozom, ha éjszakában megyek el szabira, éppolyan szarul járok, mint a táppénzzel, elveszik a pótlék.
Nem egymás kéne szidni, hanem egyrészt a sok mocsok, elsősorban külföldi érdekeltségű céget, ahol az emberek rettegésben dolgoznak, meg a kormányt, aki idéntől még több hatalmat adott a munkáltatók kezébe.
Erre nem lehet okosat mondani. Az ember kitörő örömmel otthon maradna betegen, ha nem kéne attól félnie, hogy majd nem tud enni adni a családnak... Vagy még magának sem.
"elsősorban külföldi érdekeltségű céget, ahol az emberek rettegésben dolgoznak"
Én vagyok az, aki azt írta, hogy a főnök az ilyeneket hazaküldi. Külföldi cég, multi. Semmiféle rettegés nincs.
Amúgy amikor két gyerekkel állást kerestem, ez és egy másik multinál is csak azt nézték, mit tudok, annyit kérdeztek, hogy zárásoknál megtudom-e oldani, ha beteg a gyerek. Mondták hogy ennyi a fizetésem (versenyképes), és mennyi a munkaidő (8,5 óra), a túlórát kifizetik. Az a lényeg, hogy a munka el legyen végezve, így amikor múlt héten szóltam, hogy a szabimat felezném mert egyik nap a sulis farsangra akarok menni, másik nap meg az úszás bemutató lesz, akkor közölték hogy oké.
Magyar cégeknél (már ha behívtak interjúra, mert a két gyerek már rossz referencia) közölték hogy mennyi a fizetés (majdnem felröhögtem), mennyit kapok zsebbe, rendszeres a túlóra amit nem fizetnek és le sem csúsztathatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!