Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt hogyan oldanád meg?...

Ezt hogyan oldanád meg? (melóhelyi)

Figyelt kérdés
Az egyik kolléganőm miatt írok ide. Napok óta betegen jön be dolgozni, fél percenként fújja az orrát, a köhögésétől már a saját hangunkat sem halljuk. Már így is több munkatárs torokfájásra panaszkodik, nálatok is van ilyen, mit lehet tenni?
2012. febr. 17. 16:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
max te is megfázol kicsit, és akkor mi lesz? belehalsz?
2012. febr. 17. 16:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha tanácsolhatom, vigyél be extra adag vitamint (multivitamin, narancs, zöldségek) és a melóban szellőztess gyakran, valamint gyakori kézmosás, főleg mielőtt ételhez nyúlsz.
2012. febr. 17. 16:59
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

"Mindenki a pénzkiesés miatt nyavalyog. De könyörgöm, ott van a szabadság is! Ha már egyszer megbetegedett és pénztől sem akar elesni, hát vegye ki a normál szabit! De nehogy már én legyek toleráns vele szemben és szívjam a teleköhögött levegőt, csak mert ő nem akarja ilyenre pazarolni a szabadságát!"

Hát nálunk a szabadság sem úgy megy, hogy gondolsz egyet és elmész, hanem jó előre be kell jelenteni és akkor sem biztos, mert gondolnak egyet és kitörlik! Én 3 műszakban dolgozom, ha éjszakában megyek el szabira, éppolyan szarul járok, mint a táppénzzel, elveszik a pótlék.

2012. febr. 17. 17:01
 14/21 A kérdező kommentje:
16:58-asnak, kösz legalább tudom ki miatt tüsszögök egész hétvégén esetleg...
2012. febr. 17. 17:02
 15/21 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanígy vagyok én is mint az utolsó
2012. febr. 17. 17:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Ez nem csak a munkahelyen van így, hanem a gyerekközösségekben is. Bölcsiben mesélték, hogy az egyik gyerek lázcsillapító kúpot kakilt ki. Amikor elővették anyukát, akkor azt mondta, hogy a munkahelyén megfenyegették, ha még egyszer hiányzik a gyerek betegsége miatt, kirúgják. Egyrészt megértem, mert meg kell élni valamiből, másrészt a saját gyerekének se jó betegen a bölcsiben, és mást is megfertőz - annak a gyereknek a szüleinek szintén gondot okoz, ha a gyerekkel otthon kell maradni.
2012. febr. 17. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Én megmondanám a kolléganőnek, hogy ha nem marad otthon, vegyen fel egy arcmaszkot. Az a minimum...
2012. febr. 17. 17:05
 18/21 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet lett volna, de hétvégén rem ő és mindenki kigyógyul
2012. febr. 17. 17:10
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem egymás kéne szidni, hanem egyrészt a sok mocsok, elsősorban külföldi érdekeltségű céget, ahol az emberek rettegésben dolgoznak, meg a kormányt, aki idéntől még több hatalmat adott a munkáltatók kezébe.

Erre nem lehet okosat mondani. Az ember kitörő örömmel otthon maradna betegen, ha nem kéne attól félnie, hogy majd nem tud enni adni a családnak... Vagy még magának sem.

2012. febr. 17. 17:14
 20/21 anonim ***** válasza:

"elsősorban külföldi érdekeltségű céget, ahol az emberek rettegésben dolgoznak"

Én vagyok az, aki azt írta, hogy a főnök az ilyeneket hazaküldi. Külföldi cég, multi. Semmiféle rettegés nincs.

Amúgy amikor két gyerekkel állást kerestem, ez és egy másik multinál is csak azt nézték, mit tudok, annyit kérdeztek, hogy zárásoknál megtudom-e oldani, ha beteg a gyerek. Mondták hogy ennyi a fizetésem (versenyképes), és mennyi a munkaidő (8,5 óra), a túlórát kifizetik. Az a lényeg, hogy a munka el legyen végezve, így amikor múlt héten szóltam, hogy a szabimat felezném mert egyik nap a sulis farsangra akarok menni, másik nap meg az úszás bemutató lesz, akkor közölték hogy oké.

Magyar cégeknél (már ha behívtak interjúra, mert a két gyerek már rossz referencia) közölték hogy mennyi a fizetés (majdnem felröhögtem), mennyit kapok zsebbe, rendszeres a túlóra amit nem fizetnek és le sem csúsztathatom.

2012. febr. 17. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!